Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης τον Μάρτιο στο καλύτερο σενάριο βλέπουν οι Βρυξέλλες

Ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης τον Μάρτιο, στην «καλύτερη των περιπτώσεων», «βλέπουν» πλέον λόγο ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για κοινωνικές παροχές αλλά και με δεδομένη τη συνεχιζόμενη διαφωνία ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για χρέος και δημοσιονομικούς στόχους.

Σύμφωνα με ανταπόκριση της «Καθημερινής της Κυριακής» από τις Βρυξέλλες, οι ευρωπαϊκές πηγές σημειώνουν πως ακόμα και αν η ελληνική κυβέρνηση πάρει το «πράσινο φως» για τις παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, η η εξίσωση ανάμεσα σε Γερμανούς, ΔΝΤ και Ελλάδα δεν έχει ακόμα λυθεί.

Η επιπλοκή που δημιουργήθηκε από τις εξαγγελίες την περασμένη εβδομάδα απλώς πρόσθεσε άλλον έναν πονοκέφαλο, αναφέρουν οι πηγές, επισημαίνοντας πως η Αθήνα δεν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τους θεσμούς.

ι βασικοί πρωταγωνιστές του ελληνικού προγράμματος δεν είχαν ενημερωθεί προηγουμένως για μια τέτοια κίνηση , παρόλο που από τον Σεπτέμβριο το θέμα είχε αναφερθεί, ανέφερε ευρωπαίος αξιωματούχος στην «Καθημερινή».

Τότε, η ελληνική πλευρά είχε εκφράσει την επιθυμία να χρησιμοποιήσει το πλεόνασμα που διαφαινόταν, αλλά δεν είχε γίνει περαιτέρω συζήτηση.

Όπως περιγράφει η πηγή, η ελληνική πλευρά γνώριζε πολύ καλά την διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί, αλλά απλώς επέλεξε να μην το κάνει και να παραβιάσει τη συμφωνία.

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν αυτή η κίνηση ήταν μέρος μίας στρατηγικής εκβιασμού, ασκώντας περαιτέρω πίεση με σκοπό να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από το ΔΝΤ, ή υπήρχε κάποιος άλλος στόχος» λέει άλλος αξιωματούχος στην εφημερίδα.

skai.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: