Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

FT: Κίνδυνος για την ανεξαρτησία των θεσμών στην Ελλάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι ακροδεξιές Πολωνία και Ουγγαρία


Το θέμα τιτλοφορείται «Ελλάδα: Ζήτημα Ανεξαρτησίας», με υπότιτλο «Πλήττει ο ΣΥΡΙΖΑ την ανεξαρτησία θεσμών και αρχών ή καταλύει κατεστημένα συμφέροντα;» και αναφέρεται σε διάφορες υποθέσεις που έφεραν αντιμέτωπη την κυβέρνηση Τσίπρα με πρώην και νυν θεσμικούς παράγοντες .

Ζήτημα προβληματικής σχέσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με ανεξάρτητους θεσμούς και αρχές στην Ελλάδα θέτουν οι Financial Times, με θεματικό ρεπορτάζ - άρθρο το οποίο δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα τους.
Το θέμα τιτλοφορείται «Ελλάδα: Ζήτημα Ανεξαρτησίας», με υπότιτλο «Πλήττει ο ΣΥΡΙΖΑ την ανεξαρτησία θεσμών και αρχών ή καταλύει κατεστημένα συμφέροντα;» και αναφέρεται σε διάφορες υποθέσεις που έφεραν αντιμέτωπη την κυβέρνηση Τσίπρα με πρώην και νυν θεσμικούς παράγοντες όπως ο πρώην διοικητής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Οι FT αναφέρονται διεξοδικά στο ζήτημα της Τράπεζας Αττικής, σημειώνοντας ότι θεωρείται σημαντική από την κυβέρνηση, καθώς «έγινε προσπάθεια μέσω της τράπεζας να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού καναλιού, η οποία δεν τελεσφόρησε». Γίνεται παράλληλα λόγος για προσπάθεια εξωθεσμικής παρέμβασης της κυβέρνησης, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ, για διορισμό φιλικής διοίκησης στην Τράπεζα, σε σύγκρουση με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις της συζύγου του κ. Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου, σχετικά με την έρευνα που είχε γίνει στο γραφείο της προ μηνών, καθώς και του κ. Γεωργίου για τις έρευνες της Δικαιοσύνης, στις οποίες έχει εμπλακεί το όνομά του, σχετικά με τα μεγέθη του ελλείμματος την εποχή που η Ελλάδα εισήλθε για πρώτη φορά στον μηχανισμό στήριξης.
Γίνεται τέλος εκτενής αναφορά στη σύγκρουση κυβέρνησης - Συμβουλίου της Επικρατείας για το ζήτημα της συνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.
naftemporiki.gr






Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: