Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ερντογάν: Ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει τους «8» σε 10 - 20 μέρες.

"Η Ελλάδα δεν μας δίνει ακόμα τους ‘’οχτώ’’ που βρήκαν καταφύγιο εκεί"

Στον ισχυρισμό ότι όταν οι οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί αυτομόλησαν στην Ελλάδα είχε επικοινωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση και του είχε υποσχεθεί ότι το θέμα «θα λυθεί σε 15-20 ημέρες» προχώρησε την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την επομένη της απόφασης του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοσή τους.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ότι «η Ελλάδα δεν μας δίνει ακόμα τους ‘’οχτώ’’ που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Τούς τηλεφώνησα μια ημέρα μετά την αυτομόληση των ‘’οχτώ’’ και μου υποσχέθηκαν ότι θα μας τους παρέδιδαν σε 15 με 20 ημέρες».

«Οι πραξικοπηματίες προχώρησαν σε τρομοκρατικές πράξεις στην Τουρκία, και γι’ αυτό αυτό πρέπει να δικαστούν εδώ. Όσο καθυστερεί η έκδοσή τους τόσο θα επηρέαζεται σαφώς η εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα» προειδοποίησε ο κ. Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι Άγκυρα απείλησε την Αθήνα με ακύρωση της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής των μεταναστών μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου. 

Το μήνυμα Τσαβούσογλου δίνει σάρκα και οστά στη χθεσινή προειδοποίηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών πως θα αναθεωρήσει συνολικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπό τη σκιά της απόφασης του Άρειου Πάγου, την οποία και χαρακτήρισε παράνομη.

Το νέο αίτημα έκδοσης της Τουρκίας φαίνεται πως απορρέει από το νέο ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε χθες, ερήμην των οκτώ στρατιωτικών, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη δημοσιότητα δίνει ο γερμανικός Τύπος στην ιστορική απόφαση του Άρειου Πάγου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η απόφαση θα δυσκολέψει τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος - Τουρκιάς.

Πηγή: skai.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: