Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Μητσοτάκης από το Ναύπλιο: Ή με τον Τσίπρα ή με την χώρα

«Είναι η ώρα να εφαρμόσουμε ένα πραγματικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων ώστε να βγει η χώρα από την κρίση», δήλωσε από την Αργολίδα, όπου περιοδεύει αυτό το σαββατοκύριακο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πριν την ομιλία του στο Ναύπλιο ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στο Εργατικό Κέντρο Άργους όπου και συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς και στη συνέχεια κατευθύνθηκε για λίγο στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εσπερινός για την ανάμνηση της μεταφοράς των λειψάνων του Αγίου.
Ο πρόεδρος της ΝΔ από το Φουγάρο επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν πολιτική αλλαγή, να γίνουν εκλογές ώστε να έλθει στην εξουσία μία παράταξη που να μπορεί να το εφαρμόσει.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και έβαλε το δικό του πολιτικό δίλημμα:
«Ο χρόνος κυλάει σε βάρος της χώρας, κυβερνά μία ανίκανη παρέα που μέλημά τους είναι η παραμονή τους στην εξουσία. Το δίλημμα είναι με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή με την κοινωνία, με τον Τσίπρα ή με τη χώρα. Προσπαθούν στην κυβέρνηση να οικοδομήσουν ψεύτικα διλήμματα, ότι από τη μία πλευρά δήθεν είναι οι αγωνιστές του λαού και από την άλλη οι φίλοι του Σόιμπλε και του ΔΝΤ».
Και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση είναι οι καλύτεροι πελάτες των δανειστών, είναι η κυβέρνηση που έφερε τρίτο μνημόνιο και υπογράφουν ότι τους φέρνουν. Το πραγματικό δίλημμα είναι αν κάποιος συντάσσεται με το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή με την Ελλάδα της αλήθειας και της ελπίδας».

«Εμείς», είπε ο γαλάζιος αρχηγός, «θα εκφράσουμε την Ελλάδα που θέλει να πάει μπροστά και θα απευθυνθούμε σε όλους τους Έλληνες. Σήμερα διαμορφώνεται ένα μεγάλο ρεύμα και συντάσσονται δυνάμεις που μέχρι τώρα δεν μας άκουγαν. Σε όλους λέμε "καλώς ήλθατε στο νέο σας πολιτικό σπίτι, σας χρειαζόμαστε και μπορούμε να σας πείσουμε ότι η ΝΔ αλλάζει διαρκώς"».
Συνεχίζοντας την επίθεση ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι η κυβέρνηση διχάζει και ότι χτίζει κομματικό κράτος με τις προσλήψεις.
Οπως υποστήριξε ο ίδιος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με κάθε νέα παράνομη μονιμοποίηση στο δημόσιο τομέα χάνει τη θέση του κάποιος που την αξίζει.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, λέγοντας ότι «η έννοια της μεταρρύθμισης είναι μία παρεξηγημένη έννοια, γιατί έχει ταυτιστεί με μειώσεις και περικοπές», για να συνεχίσει:
«Ωστόσο, μεταρρύθμιση δεν είναι αυτό, μεταρρύθμιση είναι η αξιολόγηση στο Δημόσιο έτσι ώστε να επιβραβεύουμε τους δημόσιους υπαλλήλους για την αξία τους και όχι για τις κομματικές τους γνωριμίες. Μεταρρύθμιση είναι το καλό δημόσιο σχολείο, μεταρρύθμιση είναι οι σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη Δικαιοσύνη, μεταρρύθμιση είναι να αποκτήσουμε επιτέλους ένα σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με οικογενειακό γιατρό, έτσι ώστε όποιος αρρωσταίνει να μην πηγαίνει κατευθείαν στο νοσοκομείο».
«Πολλές από τις αλλαγές αυτές δεν χρειάζονται πόρους, αλλά μία κυβέρνηση με πίστη σε αυτές για να τις υλοποιήσει, αυτό εννοούμε όταν μιλάμε για ένα σχέδιο αλλαγών που να πηγαίνει πέρα από το μνημόνιο», υπογράμμισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «πρέπει να αποκτήσουμε την ιδιοκτησία αυτών των αλλαγών. Δεν πηγαίνουμε στην Ευρώπη ούτε ως επαίτες ούτε ως διεκδικητές παράλογων απαιτήσεων. Ζητάμε από τους Ευρωπαίους λίγο περισσότερο δημοσιονομικό χώρο και προσφέρουμε αλλαγές που όταν τις εφαρμόσουμε η ανάπτυξη θα είναι εντυπωσιακή».
Ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% καθώς και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί. Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί που δημιουργεί πρόβλημα στους μικρούς οινοποιούς απέφερε μόλις 14 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η κυβέρνηση υπολόγιζε 110 εκατομμύρια.

Αύριο Κυριακή 22 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας την περιοδία του, θα επισκεφτεί την Επίδαυρο όπου θα παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 195η Επέτειο της Α' Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων, ενώ επί τη ευκαιρία θα επισκεφθεί και τον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου.
anagnostis.org

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ναύπλιο

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: