Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Καταρρέει και η νέα απόπειρα σπίλωσης Σαμαρά και Στουρνάρα

Είναι προφανές ότι το πόρισμα για τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης και των κομμάτων, φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών με πολιτικούς κι όχι μόνο αντιπάλους.

Η εντολή που είχε δοθεί από το Μαξίμου ήταν να επικοινωνηθεί και να γίνει εκμετάλλευση του πορίσματος το οποίο βρίθει ανακριβειών, ανοησιών και μιας προσπάθειας να δημιουργηθούν εντυπώσεις προς όφελος της κυβέρνησης. Μια θεωρία ψεκασμένων που θα γίνει για μερικές ημέρες θέμα συζήτησης για να ξεχαστεί και η ανοησία του Μαξίμου να μην κλείνει την αξιολόγηση και να θέτει σε κίνδυνο ξανά την οικονομία.

Πέραν των όποιων στοιχείων υπάρχουν για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, τα οποία και ασφαλώς θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ένα ύπουλο χτύπημα της κυβέρνησης και κυρίως των γνωστών υπογείων του Μαξίμου στην κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και προσωπικά στον Γιάννη Στουρνάρα που τότε ήταν υπουργός.

Η υπόθεση έχει πολύ παρασκήνιο και δείχνει το βρόμικο παιχνίδι που παίχτηκε με το πόρισμα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη διαρροή που έκαναν συγκεκριμένοι κύκλοι της κυβέρνησης, το σχέδιο του πορίσματος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε ρύθμιση που επεξεργάστηκε ο κ. Στουρνάρας, με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών, και αφορούσε φορολογικά πρόστιμα και η
οποία – σύμφωνα πάντα με τον ΣΥΡΙΖΑ – οδήγησε σε διαγραφές προστίμων 1,2 δισ. ευρώ που είχαν επιβληθεί σε εταιρείες πετρελαιοειδών για τριγωνικές συναλλαγές και αποτέλεσε την αιτία για να στηρίξειο τηλεοπτικός σταθμός Star την τότε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Οι συντάκτες του πορίσματος από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για ενδεχόμενη τέλεση ποινικών αδικημάτων. Φυσικά οι βουλευτές εννοούν πρόστιμα στην Μότορ Οιλ του Βαρδινογιάννη και στα ΕΛΠΕ και είναι χαρακτηριστικό ότι τα γνωστά παπαγαλάκια της κυβέρνησης έβγαλαν αμέσως τίτλους «στο σκαμνί ο Στουρνάρας».

Αμέσως προκλήθηκε πανικός και μόλις άρχισαν αυτές οι διαρροές ο πρόεδρος της Επιτροπής κάλεσε το ΑΠΕ για να δώσεις εξηγήσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρακτορείου:

«Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Σπυρίδων Λάππας σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις προτάσεις της πλειοψηφίας και τόνισε ότι στις εισηγήσεις της, δεν υπάρχει καμία πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και δεν καταλογίζονται ποινικές ευθύνες τόσο σε πολιτικά πρόσωπα όσο και στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Αυτό το κείμενο που έχει διαρρεύσει σε Μέσα Ενημέρωσης δεν αποτυπώνει το πνεύμα της εισήγησης μας. Το δικό μας κείμενο παραδόθηκε σε όλους τους εισηγητές πριν 45 λεπτά και αυτό είναι που αποτυπώνει τις δικές μας τελικές εισηγήσεις και προτάσεις. Σε αυτό λοιπόν το κείμενο δεν υπάρχει καμία πρόταση για Προανακριτική. Δεν προκύπτουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα για την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας.

Ερωτώμενος ειδικότερα για τον κ. Στουρνάρα ο κ. Λάππας απάντησε ότι ούτε για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος καταλογίζονται ευθύνες στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είχε γίνει; Οι βρόμικοι κύκλοι του Μαξίμου διέρρευσαν ένα προσχέδιο για να σπιλώσουν τον Στουρνάρα και την κυβέρνηση Σαμαρά και να μείνει η λάσπη που λέει ότι χάρισαν πρόστιμα στον Βαρδινογιάννη. Αμέσως έδωσαν εντολή στην Επιτροπή να διαψεύσει τα όσα είχε διαρρεύσει το ίδιο το Μαξίμου, στη γνωστή γκεμπελική μέθοδο που ξέρει καλά. Τα συριζοτρόλ βέβαια παίζουν την είδηση για τον Στουρνάρα, έστω κι αν υπήρξε διάψευση.

Πέραν τούτων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να τονιστούν τα εξής:

1 Ο νόμος εκείνος που επικαλούνται οι Συριζαίοι βουλευτές για τα πρόστιμα ισχύει από τότε. Ο Τσακαλώτος δηλαδή τον έχει βρει αυτόν τον νόμο και δεν τον κατάργησε, αντιθέτως τον υιοθέτησε και τον εφαρμόζει όταν χρειάζεται. Επομένως, αν ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας έχουν κάνει ποινικά αδικήματα τότε έχει κάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Τσακαλώτος. Τόσο ανόητοι είναι που ούτε αυτό δεν κατάλαβαν όταν έκαναν τη διαρροή.

2 Το δεύτερο είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Λέει η διαρροή ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησαν πως το Star του Βαρδινογιάννη στήριξε την κυβέρνηση Σαμαρά επειδή του χάρισαν το πρόστιμο. Θα τρελαθούμε τελείως. Αν είναι κάποιος που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά αυτός είναι ο Βαρδινογιάννης. Θα ξεχάσουμε άραγε τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ που ελέγχει η οικογένεια και την ζημιά που έκαναν στην κυβέρνησή του; Ε όχι να λένε ότι είχε τη στήριξη του Βαρδινογιάννη ο Σαμαράς. Αν ήταν έτσι... ακόμη θα κυβερνούσε. Για να μην ξεχάσουμε τη διακριτική στήριξη που παρείχε η οικογένεια στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρότινος. 
Η αλήθεια είναι ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει εξοργιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό το ξέρουν στο Μαξίμου. Η διαρροή αυτή που έκαναν ήταν μήνυμα στον επιχειρηματία, θέλουν να πάνε προφανώς σε σύγκρουση καθώς βλέπουν ότι είναι απέναντί τους. Και είναι ένα ακόμη επεισόδιο στη σύγκρουση της κυβέρνησης με τον Στουρνάρα. Αλλά είναι σίγουρο ότι τα επικοινωνιακά παιχνίδια και οι γκεμπελικές μέθοδοι δεν περνάνε πλέον. Τους έχουμε μάθει πόσο βρόμικοι είναι.

Εκτός κι αν έγινε.... κόπι πάστε στο πόρισμα και έβγαλαν μόνο αυτό που ήθελαν...

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: