Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

«Επιχείρηση Μινώταυρος» ή «αποκλείστε τον Κυριάκο»!


Η απλή αναλογική είναι ο στρωμένος με ροδοπέταλα δρόμος που οδηγεί κατευθείαν στην Κόλαση. Αντικειμενικός στόχος της κυβέρνησης και των εν δυνάμει συμμάχων της είναι να κόψουν τον δρόμο του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την αυτοδυναμία. Δεν είναι τυχαία η ανασυγκρότηση στον χώρο της ακροδεξιάς, ούτε η επιστροφή των ασώτων στο ΠΑΣΟΚ της Φώφης και του Κώστα Λαλιώτη.

Η χώρα απειλείται με μόνιμη προσβολή από το φαινόμενο του λαϊκισμού.
Η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να αντιληφθεί ότι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας είναι η απέχθεια που το ίδιο επιδεικνύει προς τις μεταρρυθμίσεις και όχι η… νεοφιλελεύθερη Ευρώπη, οδηγεί την Ελλάδα σε νέες περιπέτειες και σε αχαρτογράφητα νερά.

Εφόσον η κυβέρνηση καταφέρει να περάσει την απλή αναλογική από τις επόμενες εκλογές, τότε η συγκρότηση μιας κυβέρνησης με φιλελεύθερες πολιτικές θα πρέπει να θεωρείται όνειρο θερινής νυκτός. Με το ΠΑΣΟΚ να έχει κάνει μία ουσιαστική στροφή προς τις πολιτικές αρχές του … Κώστα Λαλιώτη και να βρίσκεται πλέον πλησιέστερα στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να θεωρηθεί δύσκολη η σύγκλιση με την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άλλωστε, η ίδια η Φώφη έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους την αντίθεσή της με την
… Δεξιά και τους… νεοφιλελεύθερους. Το έχει πει τόσες πολλές φορές που ακόμη κι αν έχουν ξεχάσει τις φιλελεύθερες καταβολές τους στην Νέα Δημοκρατία, δεν μπορεί παρά να το έχουν εν τέλει θυμηθεί! Αλλά είναι και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου που επίσης αποκλείει την συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία. Κατά συνέπεια, αν ο κ. Μητσοτάκης δεν κατορθώσει να πιάσει ένα ποσοστό της τάξης του 42% στις επικείμενες εκλογές θα συρθεί σε νέες που θα χρειάζεται πλέον 51%!!! Κι επειδή των φρονίμων τα παιδιά και τα λοιπά και τα λοιπά, το Μαξίμου σπεύδει να κλειδώσει από τώρα την απλή αναλογική. Προφανώς στην λογική ότι μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να σπάσει τα κοντέρ και να δει ποσοστά μεγαλύτερα από το 42%!

Από την άλλη πλευρά δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει στο ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει την δική του πολιτική, προσδοκώντας να υποδεχτεί τους μετανοημένους που πίστεψαν στο όνειρο του Αλέξη. Είναι λογικό να αισθάνεται ότι τώρα είναι η μεγάλη του ευκαιρία για να ξαναγίνει ουσιαστικός παίκτης. Το αν πείθει ή όχι είναι ένα άλλο θέμα που δεν απασχολεί κάποιον αυτή την στιγμή. Είναι ζήτημα που θα εξεταστεί μετά από τις εκλογές και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ που σήκωσε την χώρα στους ώμους του μετά την χρεοκοπία, είναι αυτό που τώρα ασπάζεται πλήρως την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυρία Γεννηματά μιλάει για πρόβλημα διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη και όχι για θέμα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Εύλογα, λοιπόν, γεννάται το ερώτημα: Αν ήταν να καταλήξετε εδώ που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ποιος ήταν ο λόγος να υπογράψετε το πρώτο μνημόνιο;

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να προσφύγει άμεσα στις κάλπες. Όχι πριν διαμορφώσει το τοπίο όπως την συμφέρει. Να αλλάξει, δηλαδή, τον εκλογικό νόμο, να εξασφαλίσει με κάθε δυνατό τρόπο ότι θα είναι μέρος της κυβερνητικής λύσης και της επόμενης ημέρας και ανεξάρτητα από το ποσοστό που θα συγκεντρώσει στις εκλογές. Δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλη κυβέρνηση στην ιστορία του τόπου που να ήταν τόσο ερωτευμένη με την εξουσία.

Υπάρχει και μία ακόμη αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει να «γυρίσει» το παιγνίδι ο Αλέξης Τσίπρας! Να κοπούν ψήφοι από τα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας! Οι διεργασίες που γίνονται στον χώρο της ακροδεξιάς είναι αξιοσημείωτες. Από την συζήτηση περί κοινής καθόδου του ΛΑΟΣ με την Χρυσή Αυγή, μέχρι την κάθοδο του πρίγκιπα Νικόλαου. Κι εδώ αρχίζουν να λύνονται κάποιες απορίες για την ιδιαίτερη «φροντίδα» που τυγχάνει η ακροδεξιά από την Αριστερή μας κυβέρνηση. Και δεν είναι μόνο η περίφημη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το τι συμβαίνει είναι ηλίου φαεινότερο. Μόνο όσοι εθελοτυφλούν δεν μπορούν να δουν τι ακριβώς συμβαίνει και ποιος είναι ο αντικειμενικός στόχος.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: