Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Οι συνωμότες της δραχμής θα λογοδοτήσουν...

Η «διαρκής διαπραγμάτευση» που ξεκίνησε επί Γιάνη Βαρουφάκη συνεχίζεται και στις μέρες μας. Δεν έχει αλλάξει το παραμικρό. Το καλοκαίρι του 2015 χρειάστηκε να παρέμβει ο Μπιλ Κλίντον για να μην γίνει πράξη το σχέδιο «εκτάκτου ανάγκης» των Αθηνών. Θα θυμάστε τις σχετικές δηλώσεις Καμμένου! Το 2017 ετοιμαζόμαστε για ακόμη χειρότερες μέρες!

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών, που δεν αργούν, θα είναι ευρώ ή δραχμή. Το σκηνικό στήνεται εδώ και καιρό: Από την μία οι ήρωες του λαού, οι μαχητές της ανεξαρτησίας και της δραχμής και από την άλλη ο στρατός του Σόιμπλε, οι προσκυνημένοι, οι ευρωλιγούρηδες. Η μεγάλη περιπέτεια που ξεκίνησε με την ανακάλυψη του αντιμνημονιακού μετώπου φτάνει στην κορύφωσή της με την υιοθέτηση της δραχμής.

Είναι το λάθος δίλημμα! Το σωστό θα ήταν αν τάσσεται κανείς με την Ελλάδα της ανάπτυξης και της δημιουργίας ή με την Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου. Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα. Από την μία το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Ελλάδα του Καρανίκα. Και από την άλλη η Ελλάδα της εργασίας.

Με ευρώ ή με δραχμή η χώρα δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα να αναπνεύσει με τον ιδεοληπτικό Αλέξη Τσίπρα. Ο δρόμος της επιβίωσης περνάει μέσα από τις ιδιωτικές επενδύσεις. Ποιος σοβαρός επενδυτής θα εμπιστευτεί τα χρήματά του στην παρέα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Το ευρώ είναι η αδιαπραγμάτευτη επιλογή του ευρωπαϊκού μπλοκ. Είναι εντελώς τρελή οποιαδήποτε άλλη λύση, εφόσον, τελικά, μιλάμε για επιλογή. Το πρόβλημα προκύπτει από την στιγμή που βρισκόμαστε μπροστά σε τετελεσμένα. Δυστυχώς είμαστε πολύ κοντά σε αυτό το σημείο. Ετοιμάζονται να μας σερβίρουν την δραχμή ως αναπόφευκτη λύση…

Όσο αργεί η αξιολόγηση και περιπλέκεται η κατάσταση με την συμμετοχή του ΔΝΤ, τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε σε μία νέα διαπραγμάτευση ενός νέου μνημονίου. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να περάσει ένα νέο πακέτο βοήθειας από τα κοινοβούλια της Ευρώπης σε αυτή την φάση, δεν ξέρει τι του γίνεται! Το μόνο μνημόνιο που θα μπορούσε να συζητήσει η Ευρώπη σήμερα είναι εκείνο της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης είναι ύποπτη. Ξέρουν ότι οδηγεί στην οικονομική ασφυξία και με μαθηματική ακρίβεια στο διπλό νόμισμα. Αν ήθελαν θα την είχαν κλείσει εδώ και πολύ καιρό. Δεν την έκλεισαν επειδή δεν το θέλησαν. Απ’ ό,τι φαίνεται είχαν από την αρχή στόχο την Ελλάδα της δραχμής. Απλά ψάχνουν κάπου να επιρρίψουν την ευθύνη. Γι αυτό και κτίζουν με μεγάλη συνέπεια την εικόνα του εχθρού Σόιμπλε και των εγχώριων… συμμάχων του!

Ο φιλοευρωπαϊκός χώρος κινδυνεύει να παγιδευτεί μέσα στις στρατηγικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ: Στο πλαστό ερώτημα ευρώ ή δραχμή. Οφείλει να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτεί παιγνίδια σε βάρος της χώρας και του λαού μας. Ότι οι συνωμότες της δραχμής θα λογοδοτήσουν και ότι δεν θα ανεχτούμε την καθεστωτική τους λογική. Δεν θα γίνει η Ελλάδα Αλβανία του Χότζα.

Είναι φανερό που οδηγεί η δεύτερη περίοδος της «υπερήφανης διαπραγμάτευσης». Η Ελλάδα της λογικής καλείται να δώσει την επόμενη μάχη της απέναντι στην ανορθολογισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής και του Αρτέμη Σώρρα! Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο δύσκολο γίνεται το να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η μάχη δεν θα δοθεί. Τώρα και στο μέλλον. Πολύ σωστά ο κ. Τσίπρας είχε πει «ή εμείς ή αυτοί». Είχε απόλυτο δίκιο. Τώρα το ξέρουμε…

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Έρχεται ο Τράμπ ο δραχμοφόρος!
Με άλλα λόγια. Πάλι θα φάμε ξύλο πατριώτες...





Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: