Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Μην κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι για εσένα, κοίτα τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου


Ορκίστηκε εχθές ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ. Σαφέστατα, ένα γεγονός που προσέλκυσε τα βλέμματα όλης της ανθρωπότητας, δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από την χώρα μας.
Όπως πάντα όμως, η υπερβολή που διακατέχει τον λαό μας εμφανίστηκε και πάλι. Από την μία οι υποστηρικτές του Τραμπ πανηγυρίζουν λες και σώθηκε η Ελλάδα αυτομάτως, ενώ από την άλλη οι “εχθροί” του νέου πλανητάρχη έφτασαν μέχρι το έσχατο σημείο γραφικότητας, να συγκεντρωθούν στο κέντρο της Αθήνας για διαμαρτυρία.
Περισσότερο λάδι στην φωτιά έριξε το “τιτίβισμα” του Τραμπ πως η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ. Άλλοι συμπατριώτες μας “σήκωσαν τα λάβαρα της επανάστασης” και καταριούνται τον Σόιμπλε(!!!) και άλλοι άρχισαν να μιλούν για ένα “’ύπουλο” παγκόσμιο παιχνίδι που στήνεται στην πλάτη της Ελλάδας.
Κανείς τους δεν σκέφτηκε το πιο απλό : Και ο Τραμπ, όπως και ο Σόιμπλε και όλοι οι άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες νοιάζονται μόνο να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της χώρας τους και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Ούτε έγιναν φιλέλληνες ξαφνικά, ούτε μισούν τον λαό μας για την δήθεν “ανωτερότητά” του.
Οι μοναδικοί οποίοι οφείλουμε να νοιαστούμε για το μέλλον της Ελλάδας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Δικό μας καθήκον είναι να θωρακίσουμε την πατρίδα και να προασπίσουμε τα συμφέροντά της. Κανείς ξένος δεν ενδιαφέρεται και δε θα έπρεπε να ενδιαφέρεται.
Για να μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από την Ευρώπη πρέπει να γίνουμε ένα σοβαρό κράτος και μια υπολογίσιμη οικονομική δύναμη. Πρώτο και καίριο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η πτώση της κυβέρνησης Συριζανέλ. Οι άνθρωποι αυτοί ούτε θέλουν ούτε μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα.
Η χώρα χρειάζεται ΑΜΕΣΑ πολιτική αλλαγή, χρειάζεται μια νέα, φιλοευρωπαϊκή, φιλελεύθερη κυβέρνηση. Ο μόνος ικανός να το πετύχει αυτό είναι ο λαός. Τότε και μόνον τότε θα υπάρξει ελπίδα από τη χώρα. Πρώτα από όλα, πρέπει εμείς οι ίδιοι να βοηθήσουμε την πατρίδα από το τέλμα. Έπειτα μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από άλλους.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ (c.tsokanis@conservativegreece.com)


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: