Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ch. Lagarde προς W. Schaeuble: Το ΔΝΤ σχεδιάζει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα

Ch. Lagarde προς W. Schaeuble: Το ΔΝΤ σχεδιάζει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα
Photo by Stephen Jaffe/IMF via Getty Images/Ideal Images
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, διαβεβαίωσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να συνεχίσει να συμμετέχει εποικοδομητικά στις συνομιλίες για την βοήθεια προς την Ελλάδα, δήλωσε εκπρόσωπος του W. Schaeuble.
Σύμφωνα με το Reuters, η Ch. Lagarde μίλησε με τον W. Schaeuble για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης κατά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και του ανέφερε ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να διατηρήσει τη συμμετοχή του, ανέφερε ο εκπρόσωπος κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Gerry Rice, με γραπτή δήλωσή του, που δημοσίευσε το Bloomberg, ανέφερε ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών «καλωσόρισε τις διαβεβαιώσεις του ΔΝΤ ότι το Ταμείο θα παραμείνει πλήρως ενεργό» στις συζητήσεις για την Ελλάδα, «με στόχο να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία (early agreement) για ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να στηριχθεί με τη χρήση πόρων του Ταμείου».
Υπενθυμίζεται πως εχθές, μιλώντας στο Bloomberg, ο W. Schaeuble ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να αποδεχτεί νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα εάν το ΔΝΤ αρνηθεί να συμμετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα. 
«Το γεγονός ότι η Αθήνα δεν τηρεί όσα έχουν συμφωνηθεί, αποτελεί την αιτία για τη διστακτικότητα του ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Στη Γερμανία η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. Αν υπάρξει αλλαγή προγράμματος, θα πρέπει να διαπραγματευτούμε ένα καινούργιο, αλλά πρώτα με την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου. Και εγώ δεν θα συνιστούσα – σ.σ. στην Ελλάδα – να προσπαθήσει να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου», ανέφερε ο κ. Schaeuble.
Εξάλλου, την Τετάρτη το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε δημοσίευμα της Bild και ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία εξακολουθεί να περιμένει τη συμμετοχή του ΔΝΤ.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: