Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Οι αναλυτές αλλάζουν γνώμη για τον Τραμπ..

  • Ο "μήνας του μέλιτος" μεταξύ Τραμπ και οικονομικών αναλυτών ...δεν κράτησε ούτε τρεις εβδομάδες.
  • Όλο και πιο επιφυλακτικοί δηλώνουν οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs για τον αντίκτυπο των πολιτικών Τραμπ σε αγορά και πραγματική οικονομία. Σε έκθεσή τους επικαλούνται τρεις αιτίες για την αρνητική μεταστροφή στην εμπιστοσύνη.

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες οι αναλυτές της Wall Street αναβάθμιζαν τις οικονομικές προβλέψεις λόγω προσδοκιών πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα... εφαρμόσει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στην εταιρική φορολόγηση, θα ακυρώσει κανονιστικά πλαίσια και θα θεσπίσει δημοσιονομική τόνωση.

Ωστόσο τις πρώτες δύο εβδομάδες στο Λευκό Οίκο, ο καινούριος πρόεδρος έχει εστιάσει περισσότερο στη μετανάστευση και στο εμπόριο, ωθώντας τους αναλυτές κάποιων τραπεζών να εκφράσουν και πάλι τις ανησυχίες της προεκλογικής περιόδου σχετικά με τις αβέβαιες επιπτώσεις του Τραμπ στις αγορές και την αμερικανική οικονομική ανάπτυξη.

Μεταξύ των αναλυτών που σταδιακά αναθεωρούν είναι και οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs.

«Μετά τις εκλογές, η θετική μεταστροφή στην εμπιστοσύνη επενδυτών, επιχειρηματιών και καταναλωτών υπαινισσόταν πως θεωρούνταν πιο πιθανό να πραγματοποιηθούν μειώσεις στους φόρους και πιο χαλαροί κανονισμοί, και όχι σοβαροί περιορισμοί στο εμπόριο και τη μετανάστευση», τόνισαν σε έκθεσή τους οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs με επικεφαλής τον Alec Phillips.

«Μετά τον πρώτο μήνα της χρονιάς, η ισορροπία κινδύνων είναι κάπως λιγότερο θετική κατά την άποψή μας», πρόσθεσαν οι αναλυτές σύμφωνα με το Blooomberg.

Ο Phillips επικαλείται τρεις βασικές αιτίες για την νέα επιφυλακτικότητα της τράπεζας: πρώτον, οι δυσκολίες

που αντιμετωπίζει το κυρίως ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο να αντικαταστήσει την Affordable Care Act της διακυβέρνησης Ομπάμα, δείχνουν ότι δε θα υπάρξει γρήγορη συμφωνία σε φορολογικές μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση σε υποδομή.

Δεύτερον, επιδεινώνεται η πόλωση των πολιτικών κομμάτων, ιδιαίτερα αφότου το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ για τους μετανάστες πυροδότησε ισχυρές αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον.

Τέλος, οι αναλυτές βλέπουν μεγάλη πιθανότητα διαταραχής στην αγορά, αλλά και στην πραγματική οικονομία. Η εστίαση του Τραμπ στη μετανάστευση και το εμπόριο αποδεικνύεται τουλάχιστον απογοητευτική για την Wall Street και τη λεγόμενη εταιρική Αμερική και ενδέχεται να οδηγήσει σε απόλυτη «διαταραχή αγοράς».



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: