Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

Διαβάζοντας κανείς την πρόσφατη δήλωση του Νίκου Καρανίκα στην Αυγή, αντιλαμβάνεται όλες τις ιδεοληψίες των κυβερνώντων και τον αρρωστημένο τρόπο με τον οποίο σκέφτονται, ο οποίος αναπόφευκτα μας οδηγεί στην οικονομική και κυρίως ηθική χρεοκοπία.
Μας είπε λοιπόν ο κ. Καρανίκας ότι αυτός και οι σύντροφοί του διάβαζαν φιλοσοφία όταν ήταν νέοι, την στιγμή που οι δεξιοί διάβαζαν moto και Marie Claire. “Κάναμε κουβέντες τα διαβάσματά μας και βγάζαμε συμπεράσματα από τον Πασκάλ και τον Μπρυκνέρ γιατί δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές και φασίστες”.
Μέσα σε δύο προτάσεις παρουσιάζει με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης Σύριζα: Διχαστικός, αμόρφωτος, θρασύτατος. Με αποκορύφωμα το διχαστικό και ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα του 2015, πάντα οδηγούν σε διχασμούς : Οι κακοί και ανάλγητοι φιλοευρωπαίοι απέναντι στους ανυπότακτους πατριώτες, οι κακοί και χωρίς κουλτούρα δεξιοί, απέναντι στους φιλοσοφημένους αριστερούς, το παλιό και το νέο, οι πλουτοκράτες διαδηλωτές του “παραιτηθείτε” και οι αγωνιστές της αριστεράς.
Βεβαίως, πάνω στην λαχτάρα του να μειώσει και να κατηγορήσει τους “άλλους” υπέπεσε σε ένα “μικρό” λάθος, διότι σε όσο σημαντική θέση κι αν σε έχουν διορίσει, η αμάθεια δε μπορεί να κρυφτεί. Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ είναι Γάλλος συγγραφέας και δεν είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα όπως πιστεύει ο “μέγας διανοητής” κ. Καρανίκας. Βεβαίως σίγουρα αυτή η δήλωση μάγεψε τον πρωθυπουργό μας, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πιστεύει ότι Λέσβος και Μυτιλήνη είναι δύο διαφορετικά νησιά.
Το πιο εξοργιστικό όλων είναι ότι μας κάνει μαθήματα κουλτούρας και ηθικής ένας άνθρωπος ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο φορές, καθώς έχει αρνηθεί να καταταγεί στον Ελληνικό στρατό. Προφανώς κι αυτό αρέσει στον κ. Τσίπρα και τον έχει επιλέξει ως σύμβουλο του, αλλά αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο από μόνο του, πολλώ δε μάλλον να μας κουνάει και το δάχτυλο.
Όσο περισσότερο αντιλαμβάνονται ότι οι μέρες τους στην εξουσία λιγοστεύουν, τόσο περισσότερο θα παρουσιάζουν τον φασιστικό και προκλητικό χαρακτήρα τους. Είναι υποχρέωση όλων μας, να στηλιτεύσουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές και να προστατεύσουμε την δημοκρατία. Η πατρίδα νοσεί εξαιτίας τους. Πρέπει να αντιδράσουμε.




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: