Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Μαθήματα από την Ολλανδία…



Οι χθεσινές εκλογές της Ολλανδίας έχουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και για μας. Αν και η Ολλανδία δεν μπορεί, βέβαια, να συγκριθεί με την Ελλάδα…
Αλλά το αποτέλεσμα των εκλογών της μπορεί να μας διδάξει πολλά…
Να σημειώσουμε ότι η Βουλή της χώρας αποτελείται από 150 έδρες, το σύστημα είναι απλή αναλογική με μία περιφέρεια μόνο, κατέβηκαν 29 κόμματα στις εκλογές και κατάφεραν να εκπροσωπηθούν 13 κόμματα.
Να λοιπόν κάποια πρώτα συμπεράσματα (που δεν θα τα διαβάσετε, από τους επαγγελματίες της «πολιτικής ορθότητας»…).
* Πρώτον τα Κεντροδεξιά Κόμματα της Ολλανδίας (χωρίς το ιδιότυπο ακροδεξιό κόμμα PVV, του Βίλντερς) αποτελούν πια μακράν την ισχυρότερη πτέρυγα στην Βουλή της χώρας. Και κατέλαβαν κατά σειράν:
--Την Πρώτη θέση (το VVD του Ρούτε) με 33 έδρες,
--Την Τρίτη θέση (το CDA, η Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση) με 19 έδρες
--Και την Όγδοη θέση (το CU, η Χριστιανική Ένωση) με 5 έδρες.
Σύνολο της Κεντροδεξιάς 59 έδρες!
Προσέξτε την άνεση με την οποία οι Κεντροδεξιοί σε σύγχρονες αναπτυγμένες Ευρωπαϊκές Δημοκρατίας δηλώνουν τη Χριστιανική πολιτική τους Ταυτότητα! Για να μη πούμε, βέβαια, ότι στη Γερμανία και στην Αυστρία και αλλού κυριαρχούν τα Χριστιανοδημοκρατικά Κόμματα.
Εδώ βέβαια, στην Ελλάδα του αραχνιασμένου… «Προοδευτισμού», όποιος τολμήσει να δηλώσει Χριστιανός, λοιδορείται! (Όταν δεν λιθοβολείται…).
Ξαναγυρίζουμε στην Ολλανδία, λοιπόν.
Τα Σοσιαλδημοκρατικά – Κεντροαριστερά κόμματα αντίθετα, είναι σαφώς υποβαθμισμένα πλέον:
Και κατέλαβαν κατά σειράν:

--Την Πέμπτη θέση (GL – Πράσινοι Αριστεροί) με 14 έδρες.
--Την Έκτη Θέση (SP – Σοσιαλιστικό Κόμμα) επίσης με 14 έδρες
--Την Έβδομη Θέση (PvdA-το Εργατικό Κόμμα του Ντάϊσελμπλουμ) 9 έδρες.
Σύνολο των Κεντροαριστερών Κομμάτων: 37 έδρες (έναντι 59 των Κεντροδεξιών).
Να σημειωθεί ότι το Κόμμα που έλαβε την Τέταρτη Θέση, το D66 (Δημοκράτες 66) με 19 έδρες, είναι φιλελεύθερο κι αυτό, και ανήκει στο Ευρωπαϊκό Συνασπισμό Κομμάτων ALDE, όπως και το VVD, το Κόμμα του Ρούτε που ήλθε πρώτο.
Μαζί με το D66 τα Κεντροδεξιά κόμματα (χωρίς τον ακροδεξιό Βίλντερς) συγκεντρώνουν 78 έδρες (στις 150 πάντα) κι έχουν απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Αν πάλι αθροίζαμε τις έδρες του Δεύτερου Κόμματος του Γκερτ Βίλντερς με τα υπόλοιπα Δεξιά-Κεντροδεξιά κόμματα (χωρίς τους Δημοκράτες-66 αυτή τη φορά) θα είχαμε και ξανά 79 έδρες στις 150…
Όπως και να το μετρήσουμε, η Κεντροδεξιά είναι κυρίαρχη στην Ολλανδία!
Και το πιο σημαντικό: Το κυρίαρχο τμήμα της Κεντροδεξιάς είναι το Φιλελεύθερο! Και τα δύο κόμματα που το απαρτίζουν (το VVD του Ρούτε και το D-66) ανήκουν στο Συνασπισμό των Φιλελεύθερων Κομμάτων της Ευρώπης, το ALDE (όχι στο ΕPP, το Συνασπισμό των Χριστιανοδημοκρατικών Κομμάτων, όπου παραδοσιακά ανήκει η ΝΔ).
* Συμπέρασμα δεύτερο, λοιπόν: Η Ολλανδία είναι χώρα όχι πολύ μεγαλύτερη από την Ελλάδα, με πληθυσμό μιάμιση φορά όσο η Ελλάδα.
Κι όμως έχει ευημερία, ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα! Με ρυθμό ανάπτυξης από τους ταχύτερους στην Ευρώπη, με ανεργία 5,5% από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη και με κατά κεφαλήν εισόδημα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.
Και με κόμματα όπου κυριαρχούν οι Φιλελεύθερες απόψεις!
Εκεί δεν φοβούνται το… «νεοφιλελευθερισμό»!
Εκεί οι άνθρωποι είναι Φιλελεύθεροι και προκόβουν…
* Συμπέρασμα τρίτο: Το Ολλανδικό Εκλογικό σώμα στράφηκε κι άλλο προς τα δεξιά!
Δεν είναι μόνο το ιδιότυπο ακροδεξιό Κόμμα PVV, το «Κόμμα για την Ελευθερία» του Γκέρτ Βίλντερς, που εκτοξεύθηκε στη Δεύτερη θέση (με 20 έδρες) από την έκτη θέση όπου βρισκόταν προηγουμένως…
Είναι και ότι το Κεντροαριστερό «Εργατικό Κόμμα» του Ντάϊσελμπλουμ (PvdA) κατακρημνίστηκε στην έβδομη θέση, από τη δεύτερη που βρισκόταν προηγουμένως. Μέρος των «απωλειών» του πήγε βέβαια στο επίσης Κεντροαριστερό Κόμμα των Πράσινων GL που ανέβηκε…
Όμως, συνολικά οι Κεντροαριστεροί έπεσαν σημαντικά!
Ενώ οι Δεξιοί ανέβηκαν αισθητά…
Η μετακίνηση της κοινωνίας και του πολιτικού κέντρου βάρους της χώρας ήταν σαφώς στα δεξιότερα! Και σε ψήφους και σε έδρες στη Βουλή…
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι το Κόμμα του Ρούτε, το Κεντροδεξιό VVD κατάφερε να κρατήσει την πρωτιά (αν και με κάποιες απώλειες), επειδή ακριβώς τις τελευταίες μέρες έκανε κι αυτό στροφή στα δεξιά!
Με αφορμή το επεισόδιο με την Τουρκία, όπου υιοθέτησε τη στάση του ακροδεξιού Βίλντερς!
Έδιωξαν την Τουρκάλα υπουργό που ήλθε να κάνει προεκλογική εκστρατεία στην χώρα τους, κατέστειλαν τις διαδηλώσεις Τούρκων και Μαροκινών μεταναστών και ανέβασαν τους τόνους στη διπλωματική αντιπαράθεση με την Άγκυρα.
Όλοι οι πολιτικοί παρατηρητές, ομόφωνα σχεδόν σχολίασαν ότι τις παραμονές των εκλογών ο ακροδεξιός Βίλντερς επέβαλε τη γραμμή του στον Κεντροδεξιό Ρούτε.
Άλλοι πάλι αναρωτιόντουσαν:
Δηλαδή τι διαφορετικό θα έκανε ο ακροδεξιός Βίλντερς, αν ήταν στη θέση του Ρούτε; Τίποτε!
Εν πάση περιπτώσει, ο Ρούτε υιοθέτησε τη σκληρή στάση απέναντι στους ισλαμιστές που εισηγήθηκε ο Βίλντερς, χωρίς όμως να υιοθετήσει την αντιευρωπαϊκή στάση αυτού του τελευταίου.
Συμπέρασμα τέταρτο: Ο Ρούτε έδειξε το τρόπο για να αναχαιτίσει κανείς τον επικίνδυνο λαϊκισμό: Να υιοθετήσει το σωστό αίτημα που κρύβεται πίσω του και να απορρίψει τις ακρότητές του!
Κι ακόμα, ο Ρούτε έδειξε ότι αυτό μπορεί να γίνει πολύ καλύτερα στα πλαίσια ενός φιλελεύθερου συντηρητισμού, παρά στα πλαίσια ενός αριστερού «προοδευτισμού».
Κι εδώ στα δικά μας, ο Ανδρέας Ανδιανόπουλος, ένα ιστορικό στέλεχος της ΝΔ που εδώ και χρόνια έχει αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική, και αποτελεί - το γνωστότερο ίσως και εγκυρότερο σίγουρα - εκπρόσωπο των φιλελεύθερων απόψεων στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί συνεχώς κατά όλων των μύθων της «πολιτικής ορθότητας» για το Ισλάμ. Κι έχει απόλυτα δίκιο…
Όποιος βέβαια, από τους υπόλοιπους «κοινούς θνητούς» τολμήσει να ψελλίσει έστω, τα… μισά από όσα λέει και γράφει ο Ανδρέας Αδριανόπουλος, θα τον αναθεματίσουν αμέσως ως… «ισλαμοφοβικό»! Τον Ανδρέα, βέβαια, δεν τόλμησαν να τον βρίσουν ακόμα. (Ή ίσως το έκαναν κι όλα, και δεν το έχω πάρει χαμπάρι)…
Η περίεργη ανοχή των «πολιτικώς ορθών» ελιτ της Ευρώπης απέναντι στην μουσουλμανική λαθρομετανάστευση και τη Τζιχάντ δημιουργεί απόλυτα δικαιολογημένες ανησυχίες στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.
Τα κεντροδεξιά κόμματα – φιλελεύθερα και συντηρητικά – οφείλουν να απαντήσουν στις αγωνίες αυτές. Όχι να τις καταδικάσουν ως… «ισλαμοφοβία»! Ούτε να τις αφήσουν να γίνουν «σημαία» των λαϊκιστών. Ακροδεξιών και μη…
Πράγμα που σημαίνει, ότι αν θέλουν και οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες, να ανακόψουν το ακροδεξιό ΑfD στη Γερμανία (όπως ο Ρούτε ανέκοψε τον Βίλντερς στην Ολλανδία) οφείλουν να μετακινηθούν κι αυτοί δεξιότερά (σε ό,τι αφορά τους λαθρομετανάστες και το Ισλάμ), ενώ ταυτόχρονα απορρίπτουν τον αντιευρωπαϊσμό.
Κι αυτό είναι, πράγματι, το συμπέρασμα που βγάζουν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες:
Εγκολπώνονται την ατζέντα της «Ασφάλειας» και της «δημοκρατικής νομιμότητας» (Νόμος και Τάξη), δεν την αφήνουν να τη «μονοπωλούν» οι ακροδεξιοί! Αλλά απορρίπτουν τον αντιευρωπαϊσμό των ακροδεξιάς.
Στη Γαλλία, αντιθέτως, αν παραμείνει «αντίπαλο δέος» της ακροδεξιάς Λεπέν ο Κεντροαριστερός και… «προοδευτικούλης» Μακρόν (που έχει πει απίστευτες …«παπάτζες» για τους μουσουλμάνους) αυτό δίνει έδαφος στην Λεπέν.
Και στην Ελλάδα βέβαια, όπου υπάρχει πολύ σοβαρότερο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και με την ασφάλεια γενικότερα, η ΝΔ οφείλει να μετακινηθεί δεξιότερα στα θέματα αυτά!
Όχι μόνο για να εκφράσει την απόλυτα δικαιολογημένη αγωνία της κοινωνίας, αλλά και για να ανακόψει τους ακροδεξιούς.
Και ταυτόχρονα, πρέπει να τονίσει ακόμα περισσότερο το Φιλελεύθερο πρόσωπό της. Να μιλήσει για τις φιλελεύθερες ιδέες που παντού επιτυγχάνουν και παντού νικούν τον κρατισμό! Και το λαϊκισμό!
Όχι να τις «κρύβει» μήπως και… τρομάξουν κάποιοι.
Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν ήδη τρομάξει:
--Έχουν τρομάξει με τους φόρους που πληρώνουν.
--Έχουν τρομάξει με τις ασφαλιστικές εισφορές που τους πνίγουν, ενώ οι συντάξεις, παρ’ όλα αυτά, συνέχεια κόβονται.
--Έχουν τρομάξει με τους ανεξέλεγκτους πλέον λαθρομετανάστες που μας έφερε ο Τσίπρας και με τις επίσης ανεξέλεγκτες (και ύποπτες πια κατά την ίδια την Frontex) ΜΚΟ που μας τους κουβάλησαν και τους ελέγχουν μέσα στην Ελλάδα και προσπαθούν να τους επιβάλλουν με το ζόρι…
--Έχουν τρομάξει και με την εγκληματική ασυδοσία των κουκουλοφόρων που τώρα πια καίνε, ξυλοκοπούν, προπηλακίζουν, απειλούν καθημερινά.
Και αποστέλλουν δέματα - βόμβες εκτός συνόρων…
Οι Έλληνες, λοιπόν, έχουν ήδη τρομάξει!
Και ο τρόμος δεν είναι «καλός σύμβουλος»…
Αντιμετωπίζεται, όχι με γενικολογίες «πολιτικής ορθότητας»…
Όχι με ξύλινο λόγο…
Αντιμετωπίζεται με Πολιτική: φιλελεύθερη, συντηρητική και τολμηρή.
--Φιλελεύθερη (δραστική περιστολή δαπανών, χτύπημα κρατισμού, περικοπές φόρων και μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών)
--Συντηρητική (προτεραιότητα στην Ασφάλεια του πολίτη και στο χτύπημα του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων και των κουκουλοφόρων).
--Και τολμηρή: με έργα και αποφασιστικότητα!
Όχι με άνευρα λόγια και «πολιτικώς ορθά» στερεότυπα…
Με σαφές μέτωπο κατά της «πολιτικής ορθότητας»!
Με μια κουβέντα: αγκαλιάστε τις αγωνίες της κοινωνίας. Μη τις φοβάστε. Μόνο έτσι δεν θα αφήσετε να καταδημαγωγήσουν την κοινωνία οι λαϊκιστές.
Με τέσσερις λέξεις: Κάντε το όπως ο Ρούτε!

antinews.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: