Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Αιφνίδια συνάντηση Πούτιν -Λεπέν στο Κρεμλίνο, ένα μήνα πριν τις εκλογές της Γαλλίας

Πούτιν: "Δεν θέλω να ανακατευτώ στις Γαλλικές εκλογές"... και συναντήθηκε με τη Λεπέν!!!

Η Ρωσία εκτιμά τις σχέσεις της με τη Γαλλία δεν επιθυμεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, διαμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν που συναντήθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα στο Κρεμλίνο με την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.

Η Μόσχα «αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με τη Γαλλία» και προσπαθεί να διατηρήσει ίσες αποστάσεις τόσο με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης όσο και με εκείνους της αντιπολίτευσης, είπε ο Πούτιν.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να επηρεάσουμε τα γεγονότα αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να επικοινωνούμε με όλους τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας», πρόσθεσε.

Η Λεπέν από την πλευρά της επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα στη Δούμα περί συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Όπως είπε, θα ήταν χρήσιμο η Γαλλία και η Ρωσία να ανταλλάζουν πληροφορίες στον τομέα αυτόν.

Ο πρόεδρος Πούτιν σχολίασε ότι θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν τον κίνδυνο της τρομοκρατίας και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να την αντιμετωπίσουν.

Υπέρ της προσέγγισης με τη Μόσχα η Λεπέν

Η υποψήφια της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, η Μαρίν Λεπέν, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα, τάχθηκε σήμερα υπέρ της προσέγγισης με τη Ρωσία στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν. Η επίσκεψή της ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή και προκάλεσε ερωτηματικά, ιδίως λόγω των κατηγοριών περί ανάμιξης της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ.

«Υποστηρίζω την ανάπτυξη σχέσεων με τη Ρωσία στο πλαίσιο αυτής της μακράς ιστορίας που συνδέει τις δύο χώρες μας», είπε η Λεπέν. Νωρίτερα, σε συναντήσεις της με βουλευτές εξήγησε γιατί τάσσεται κατά των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή την ουκρανική κρίση.

Αν και επρόκειτο να δώσει μια συνέντευξη Τύπου στη Δούμα μετά τις επαφές αυτές, δεν εμφανίστηκε την προγραμματισμένη ώρα. Ο Βολοντίν εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι η Λεπέν είναι καθ’ οδόν για το Κρεμλίνο για να δει την έκθεση της γαλλικής γοτθικής τέχνης που παρουσιάζεται εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λεπέν, που έχει δηλώσει ότι θαυμάζει τον Ρώσο πρόεδρο, επισκέπτεται τη Ρωσία μετά από πρόσκληση του Λεονίντ Σλούτσκι, του επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας.

Το Εθνικό Μέτωπο έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να λάβει ένα νέο ρωσικό δάνειο, μετά τα 9 εκατομμύρια ευρώ που του χορήγησε μια ιδιωτική ρωσική τράπεζα το 2014, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσο προτίθεται το Κρεμλίνο να στηρίξει τη γαλλική ακροδεξιά. Το κόμμα είχε εξηγήσει τότε ότι οι γαλλικές τράπεζες αρνήθηκαν να χορηγήσουν το δάνειο. Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό, σε συνέντευξή του σε γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι, επανέλαβε σήμερα ότι το κόμμα δεν θα λάβει χρηματοδότηση από ρωσικές τράπεζες.

iefimerida.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: