Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Οι κουτοπονηριές δεν περνάνε πια…

Τελευταία ακούμε καθημερινά επικλήσεις περί συναινέσεως που προβάλλονται ως το νέο αφήγημα του κυβερνητικού λαϊκισμού. Έως και ο Πάνος Σκουρλέτης, ο αδιάλλακτος αρνητής των πάντων ζήτησε αυξημένη πλειοψηφία για την ψήφιση των μέτρων που τσεκουρώνουν κι άλλο μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα.
Αυτή η τακτική του να επικαλείσαι ευκαιριακά μια γενικώς παραδεκτή αξία μόνο και μόνο για να καταστρατηγήσεις το περιεχόμενό της σε βάρος των αντιπάλων σου, εντάσσεται στα πλαίσια μιας πολιτικής που δεν διστάζει να αντιστρέφει κραυγαλέα και ανενδοίαστα την πραγματικότητα δίνοντάς της κίβδηλα χαρακτηριστικά...
Εφαρμόζοντας μια πολιτική σαρωτική και εκχωρώντας ότι δεν τολμούσαν να σκεφτούν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο χρέωσαν την ήδη καταχρεωμένη χώρα ανεπανόρθωτα αλλά επέβαλλαν στην πολιτική ζωή τον ακραίο αμοραλισμό, την κακοποίηση της κοινής λογικής και την πλήρη αναξιοπιστία του πολιτικού λόγου.
Έτσι, για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός, οι Υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρότι τα δύο τελευταία χρόνια διέλυσαν ό, τι είχε απομείνει δε νοιώθουν καθόλου άβολα να δηλώνουν με κάθε επισημότητα ότι όχι μόνο ευνόησαν τους αδύναμους και φτωχούς Έλληνες, αλλά αλλάζουν με επιτυχία τα πάντα στην χώρα και φέρνουν την Ανάπτυξη.
Πώς να συναινέσει κανείς υπό αυτές τις συνθήκες απροκάλυπτης κοροϊδίας, τη στιγμή μάλιστα που οι προηγούμενες πολιτικές δυνάμεις που καλούνται να συναινέσουν, είχαν πετύχει κατά πολύ θεαματικότερα αποτελέσματα που σήμερα μοιάζουν με άπιαστο όνειρο;
Με το πρόσχημα της εθνικής συνείδησης και αφού έχουν διεκπεραιώσει και με το παραπάνω κάθε απαίτηση των δανειστών (αφού την κατήγγειλαν εντόνως), επιδιώκουν να επιτύχουν τον εξευτελισμό των αντιπάλων τους παρουσιάζοντάς τους ως αδιαλλάκτους! Εδώ να θυμίσουμε ότι κατά την πενταετία 2011- 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωνε ,ή στήριζε 15 συγκεντρώσεις την ημέρα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο. Επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, οι διαμαρτυρίες … «δυναμιτίζουν» το απαραίτητο για τη χώρα κλίμα συναίνεσης! Είναι φανερό από κάθε σκοπιά ότι η συναίνεση είναι προσχηματική και η επίκλησή της επιδιώκει την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης καθώς βρίσκεται έκθετη στην ελληνική κοινωνία και στους ευκαιριακούς της ψηφοφόρους.
Πέραν των άλλων, τα κυβερνητικά στελέχη ζητούν να συναινέσουν οι πολιτικές δυνάμεις σε μια πολιτική όπου ο Αρχιεπίσκοπος εκπαραθυρώνει τον Υπουργό Παιδείας της Αριστεράς με τον πλέον προσβλητικό τρόπο για την πολιτεία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, και μέσα σε λίγες μέρες ότι δεν υπογράφει ο Σκουρλέτης για τις Σκουριές, το υπογράφει με αφοπλιστική άνεση και ακαταμάχητο χαμόγελο ο Σταθάκης!
Υπό αυτές τις συνθήκες, ας αρχίσουν την συναίνεση από τον Φίλη και τον Σκουρλέτη, οι οποίοι επιπλέον επιδιώκουν να βγάλουν τους εαυτούς τους έξω από την σημερινή κάκιστη κυβερνητική εικόνα για να επιβιώσουν πολιτικά στην μετά Τσίπρα εποχή.

Αλίκη Χατζή
The Caller


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: