Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη στην ανακοίνωση του Σύριζα για τον εμπρησμό στο βιβλιοπωλείο - 15/03/2017




Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Νωρίτερα από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση με γκαζάκια στο βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Α. Γεωργιάδη. Οι δηλώσεις, ωστόσο, του κ. Γεωργιάδη προκαλούν έκπληξη. Είναι προφανές ότι, παρά τους αντιπερισπασμούς και τις εντυπώσεις που επιχειρεί να προκαλέσει, δεν πρόκειται να αποφύγει ούτε την πολιτική κριτική, ούτε τα πολιτικά ερωτήματα για τις σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ως πρώην υπουργός Υγείας».
Αρχικά ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενιος στην επίθεση που δέχθηκε το βιβλιοπωλείο του στην Κηφισιά, σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στου Τwitter «οι Συριζαίοι μου πετάνε λάσπη, μου κάνουν άτυπο εμπάργκο, ζητούν να παραιτηθώ και οι «αντιεξουσιαστές» μου βάζουν βόμβες, μάλλον ενοχλώ…». Μάλιστα ζήτησε συγγνώμη «από τους οδηγούς που ταλαιπωρήθηκαν, όπως έγραψε, από την αναστάτωση με τα γκαζάκια στην Κηφισιά.
ΝΔ: Οι προσπάθειες εκφοβισμού θα πέσουν στο «κενό»
Η ΝΔ καταδίκασε με ανακοίνωσή της την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη.
«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ας ξέρουν οι γνωστοί άγνωστοι ότι οι απόπειρες εκφοβισμού της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών θα πέσουν στο κενό» αναφέρει η ανακοίνωση.
Νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον Real fm είπε, μεταξύ άλλων: «Ενοχλώ πολλούς απ’ ότι φαίνεται. Εάν κάποιοι νομίζουν ότι θα με κάνουν να φοβηθώ και να μην μιλάω κάνουν πάρα πολύ μεγάλο λάθος […] Η Δημοκρατία δεν υποχωρεί. Η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη. Μπορούμε να διαφωνούμε όσο θέλουμε, γκαζάκια ο ένας στον άλλο δεν βάζουμε».
Το χρονικό της επίθεσης
Η αστυνομία ενημερώθηκε λίγο μετά τις 2:00 για την απειλή βόμβας στο σημείο και κινητοποιήθηκε άμεσα αποκλείοντας την περιοχή από το «Ζηρίνειο» μέχρι την πλατεία της Κηφισιάς.
Από την έκρηξη που σημειώθηκε από τουλάχιστον τρία γκαζάκια, προκλήθηκαν ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο του καταστήματος, χωρίς πάντως να επεκταθούν και μέσα σε αυτό.
Αυτοπροσχέδιο
Αυτοπροσχέδιο
Τα υπολείμματα του μηχανισμού απομακρύνθηκαν απο το ΤΕΕΜ και μεταφέρθηκαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια ενώ η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισιάς αποκαταστάθηκε τα ξημερώματα.
eleftherostypos.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: