Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Άρτος και θεάματα...αλά ΣΥΡΙΖΑ

Άρτος και θεάματα...αλά ΣΥΡΙΖΑ
Την παλιά δοκιμασμένη συνταγή  της λάσπης στον ανεμιστήρα φαίνεται πως υιοθετεί η κυβέρνηση, την ώρα που η χώρα βρίσκεται στα σχοινιά. Το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει την οδό των εξεταστικών, θέλοντας να προσφέρει στο κομματικό της ακροατήριο «άρτο και θεάματα». Πότε όμως όλα αυτά;
Oταν  από  τη μία η  διαπραγμάτευση μπαίνει στην πιο λεπτή της φάση, παραμένοντας ακόμα ανοιχτή και με την απειλή νέων σκληρών μέτρων να επικρέμαται πάνω από τους Έλληνες φορολογούμενους.
Από την άλλη η ένταση  στις σχέσεις  με την Τουρκία είναι διαρκώς αυξανόμενη με τη συνέχεια να μην μπορεί κανείς να την προβλέψει. Υπάρχει όμως τις τελευταίες ώρες και ένα τρίτο σημαντικό στοιχείο που φέρνει την κυβέρνηση σε πιο δύσκολη κατάσταση. Η λεγόμενη εξαγωγή τρομοκρατίας, η οποία από όποια οπτική και αν τη δεις στριμώχνει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα στη γωνία της Ευρώπης και την καθιστά φτωχό συγγενή.
Την στιγμή που όλες οι ευρωπαικές αστυνομίες βρίσκονται επί ποδός και αναζητούν πιθανά νέα τρομο-δέματα από την Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας επιλέγει να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα, όπως σημειώνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στην ΝΔ υποδέχθηκαν με χαμόγελα την πρόταση του κ. Τσιπρα για εξεταστική, μια και σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν μέσω αυτής, επιβεβαιώθηκε η πλήρης κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος.
«όταν δεν έχεις κάτι άλλο να πεις και κυρίως όταν δεν έχεις κάτι άλλο να προσφέρεις στον πολίτη, το μόνο που σου μένει είναι να αρχίσεις να στήνεις αρένες μπας και βγει λίγο αίμα». Αυτό ήταν το σχόλιο υψηλόβαθμου κομματικού στελέχους της ΝΔ, λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση Τσίπρα στη Βουλή.
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υπάρχει πλέον καμία σκιά για την στρατηγική που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
«Στο απόλυτο αδιέξοδο θα απαντήσουν με αποπροσανατολισμό» έλεγε το ίδιο στέλεχος που δεν απέκλειε και άλλες παρόμοιες κινήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα στο κοντινό μέλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες για την τοποθέτηση Τσίπρα στο κοινοβούλιο ενημερώθηκε άμεσα ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος και θέλησε να προβεί σε δημόσια τηλεοπτική δήλωση, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τη βαρύτητα που δίνει. «Κάθε φορά που βρίσκονται σε αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εξαγγέλλουν και μια εξεταστική επιτροπή - όπως σήμερα για την υγεία.
Η θέση μας είναι κρυστάλλινη: Διαφάνεια για όλα, διαφάνεια παντού και για τα πάντα. Αυτό που έχει όμως κυρίαρχη σημασία και το ζητά με αγωνία η κοινωνία είναι η έξοδος από την κρίση» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ .
Ενδιαφέρον πάντως έχει το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες να απαντήσει σε ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη. Το έκανε από αβροφροσύνη ή απλώς έτυχε; Τίποτα από τα δύο, γιατί απλά ο πρωθυπουργός άδραξε την ευκαιρία και ξεδίπλωσε την στρατηγική του, έχοντας ως άξονα την αλλαγή ατζέντας.
«Σε κάθε σπασμωδική κυβερνητική κίνηση όπως με την εξεταστική, εμείς θα αντιπαραβάλλουμε το αίτημα για εκλογές». Με αυτή τη φράση στέλεχος της ηγετικής γαλάζιας ομάδας έδινε το στίγμα της στρατηγικής της ΝΔ, με κεντρικό άξονα την αφύπνιση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό ο κ.Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις στοχευμένες επισκέψεις του σε χώρους όπου δραστηριοποιούνται δυνάμεις της παραγωγής και της πραγματικής οικονομίας, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και άνθρωποι της δημιουργίας. Επίσης δε θα σταματήσει να στέλνει το μήνυμα, όπως μας λέει στενός του συνεργάτης, ότι παρά τις μεγάλες  δυσκολίες υπάρχει ελπίδα και διέξοδος, ενισχύοντας  τις προσπάθειες που πραγματικά βλέπουν στο μέλλον μέσα στην κοινωνία και όπως μας τόνιζε η ίδια πηγή, είναι πολλές.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: