Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Μόνοι τους κατέστρεψαν τη χώρα, μόνοι τους θα πληρώσουν τη ζημιά

Και ξαφνικά, ένας ακόμη «λαγός» του Μαξίμου, ο Πάνος Σκουρλέτης, έριξε τη βόμβα του. Ζήτησε μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση με την αιτιολόγηση ότι θα τα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση. Μάλιστα είπε ότι θα πρέπει να τα ψηφίσουν 180 βουλευτές ή και περισσότεροι. «Επειδή ακριβώς αυτά τα μέτρα αφορούν το έτος 2019 και μετά, υπάρχει ανάγκη να ψηφιστούν από μία ευρύτατη πλειοψηφία εντός Βουλής, είπε ο πονηρός πολιτευτής – υπουργός Σκουρλέτης, προφανώς για να δημιουργήσει θέμα και να προκαλέσει συζητήσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Άλλωστε, το ΚΚΕ μάλλον θα ψηφίσει τα αντίμετρα όπως λέει, μόνο μένει να δούμε αν το τσεκούρωμα στις συντάξεις και τα κάποια αντίμετρα που είναι ουσιαστικά υποσχέσεις κενές περιεχομένου, θα έρθουν στη βουλή σε ένα άρθρο. Τι θα κάνει τότε ο Περισσός ή όποιο άλλο κόμμα; Το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ;
«Επειδή ακριβώς αυτά τα μέτρα αφορούν το έτος 2019 και μετά, υπάρχει ανάγκη να ψηφιστούν από μία ευρύτατη πλειοψηφία εντός Βουλής». «Μιλάω για μία ευρύτατη συναίνεση, δεν ξέρω αν θα είναι 180 ή παραπάνω ή λιγότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν την επόμενη κυβέρνηση που δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι στο μεγαλύτερό της μέρος. Άρα, δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε αυτή τη διάσταση, της ανάγκης να υπάρξει μία ευρύτερη συναίνεση», είπε ο υπουργός λέγοντας ακόμη ότι είναι προσωπική άποψη.
Ο Τζανακόπουλος δήθεν έκλεισε το θέμα λέγοντας ότι ο Σκουρλέτης μιλούσε πολιτικά ενώ και η Νέα Δημοκρατία ευτυχώς λειτούργησε με καλά αντανακλαστικά και είπε «ξεχάστε τις βλακείες. Δεν σφάξανε που θα σας ψηφίσουμε εμείς τη δική σας συμφωνία».
Όμως, η συζήτηση που άνοιξε έχει δύο πολύ σημαντικά σημεία.
Το πρώτο είναι ότι για να μιλούν για ψήφιση σημαίνει ότι έχουν κλείσει τα πάντα και μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Και μέτρα και αντίμετρα και στα τέσσερα έχουν πέσει, απλά κάνουν καθυστέρηση αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Αρκεί αυτοί να βγουν μάγκες και σκληροί διαπραγματευτές ή να βαρεθεί ο κόσμος να ακούει τα ίδια και τα ίδια και να μην ασχοληθεί καθόλου με τις περικοπές που έρχονται. Και βεβαίως να ξεχάσει ο πολίτης τότε που ο Τσίπρας και οι υπουργοί του έλεγαν ότι δεν θα περάσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητας.
Το δεύτερο, όμως, πολύ σημαντικό πολιτικά, είναι η «τυχαία» αυτή επίκληση ενός θέματος που ουδόλως ενδιαφέρει κανέναν γιατί απλά δεν πρόκειται να γίνει. Λίγες ημέρες μετά τον Μεϊμαράκη που μιλούσε για τις «τζάμπα μαγκιές» σε όσους απορρίπτουν τα μέτρα, ήρθε ο Σκουρλέτης να πει το ίδιο με άλλα λόγια. Μια ιδιότυπη «συμμαχία» δηλαδή που στόχο έχει να διεμβολίσει τη Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα. Να τους βάλει στο «τρυπάκι» να σκεφτούν αν πρέπει να ψηφίσουν και μέτρα όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, ασχέτως βεβαίως αν θα γίνει ποτέ, τουλάχιστον από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Μια κουτοπονηριά της ιδιότυπης σύμπραξης ορισμένων καραμανλικών και της κυβέρνησης, ασχέτως αν οι πρώτοι έχουν απορρίψει τα σενάρια περί στήριξης από το παρασκήνιο του Τσίπρα και της παρέας του.
Πραγματικά δεν το καταλαβαίνουμε αυτό που κάνουν γιατί τους έχουμε πάρει χαμπάρι. Τι θέλουν δηλαδή; Να ψηφίζουν τα μέτρα στη Βουλή, να στήνονται για ακόμη μια φορά στα τέσσερα και ο Καμμένος να κατηγορεί τη ΝΔ που δεν ψηφίζει; Τι θέλουν δηλαδή; Να γίνουν όλοι ίδιοι και να φέρουν τη ΝΔ στη δύσκολη θέση να απολογείται για ακόμη μια φορά για το νέο μνημόνιο που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ: Έγινε μια φορά για να μην καταρρεύσει η χώρα, το 2015, τώρα ας πιουν μόνοι τους το ποτήρι το πικρό.
Εκτός κι αν πιστεύουν ότι παγιδεύοντας τη ΝΔ θα την κατηγορήσουν ότι οδηγεί τη χώρα σε εκλογές ή ότι η αντιπολίτευση βάζει σε κίνδυνο την οικονομία.
Να τελειώνουμε με το παραμυθάκι. Συριζαίοι και ψεκασμένοι που πιστεύουν ότι θα σπείρουν τη διχόνοια και θα προκαλέσουν αναταράξεις με αφορμή τα μέτρα που θα φέρουν στη Βουλή, ας το καταλάβουν. Μόνοι τους κατέστρεψαν τη χώρα δύο χρόνια τώρα, μόνοι τους θα πληρώσουν τη ζημιά.

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: