Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Σημαντική συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ

Σημαντική συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ
Σήμερα το μεσημέρι 14.30 (τοπική ώρα) ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας κ. Stoltenberg o οποίος είναι πρώην Πρωθυπουργός της Νορβηγίας.
Η συνάντηση αυτή έχει μεγάλη σημασία και ταυτόχρονα είναι ασυνήθιστη, καθόσον ο ΓΓ του ΝΑΤΟ συναντάται και συνομιλεί -και μάλιστα στην έδρα της Συμμαχίας- κατά βάση με ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους όπως Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων και Υπουργούς.
Εκτιμάται λοιπόν ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που ο ΓΓ υποδέχεται και συνομιλεί με τον Αρχηγό  της Αντιπολιτεύσεως ενός  κράτους - μέλους του Οργανισμού αυτού.
Η επίσκεψη αυτή έδωσε την δυνατότητα στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως να δείξει στον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, το  πως αντιλαμβάνεται τις σύγχρονες απαιτήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος αλλά και τα  βασικά  θέματα  άμυνας και ασφάλειας της χώρας και της Συμμαχίας.
Τον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος συνοδευόταν από τον τομεάρχη Εξωτερικών κ. Γιώργο Κουμουτσάκο υποδέχτηκε στην είσοδο του Στρατηγείου ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος (ΜΑΒΑΣ) της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ, Πρέσβης κ. Σπύρος Λαμπρίδης, και ο Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος  στην Στρατιωτική Επιτροπή (ΣΑΣΕΒΑΣ) Αντιστράτηγος Νίκος Ζαχαριάδης. 
Μετά την συνάντηση του με τον κ. Stoltenberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στους περίπου 20 Έλληνες πολιτικούς υπαλλήλους του Διεθνούς Επιτελείου (όχι των εθνικών αντιπροσωπειών).


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: