Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ζουν ανάμεσά μας…

Η χτεσινή ήταν μία μοναδική μέρα. Τι να πούμε για τις διαρροές του υπουργείου της Εθνικής της Άμυνας για θερμό επεισόδιο στην Κύπρο; Για τις δηλώσεις Καμμένου; Για εκείνες του γίγαντα της συναίνεσης Βαγγέλη Μεϊμαράκη; Το πιο σπουδαίο, όμως, ειπώθηκε από τον κυνηγό του Μινώταυρου και λοιπών φιλελέδων: «Παράνομο», λέει το Eurogroup. Και προειδοποίησε με εξελίξεις την Ευρωζώνη...
Όλοι αυτοί ζουν ανάμεσά μας. Αναπνέουμε όλοι τον ίδιο αέρα, περπατάμε στα ίδια σοκάκια, μας ζεσταίνει ο ίδιος ήλιος και τα βράδια βλέπουμε τα ίδια αστέρια κάτω από τον ίδιο ουρανό. Θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι ζούμε στο ίδιο και όχι σε κάποιο άλλο παράλληλο σύμπαν. Κι αυτή είναι η δυστυχία μας. Όσες φορές κι αν κλείσουμε τα μάτια μας, η χτεσινή ημέρα θα εξακολουθήσει να είναι η ίδια. Δεν θα αλλάξει το παραμικρό. Το ίδιο και οι απίστευτες δηλώσεις που ακούσαμε.
Ο συγχρονισμός στις δηλώσεις όλων αυτών των επιφανών ανδρών ήταν αξιοθαύμαστος. Ο ένας έκοβε κι ο άλλος έραβε. Η 2α Μαρτίου μπορεί να μείνει στο μέλλον ως η ημέρα του «Κινήματος της συναίνεσης». Από την μία ο κόκκινος Πάνος (ο πραγματικός) να θυμάται πόσο καλές ήταν οι ημέρες που ο πρόεδρος Μεϊμαράκης έλεγε στον Τσίπρα «ναι σε όλα». Από την άλλη ο Βαγγέλης ή αλλιώς «η συνείδηση της παράταξης», κατά τους φίλους του, να μαζεύει γύρω του δεκάδες δημοσιογράφους για να τους πει ότι το «όχι» στα μέτρα είναι «τζάμπα μαγκιά».
Θα είχε ενδιαφέρον να πάει η «ψυχή της παράταξης» να τα πει αυτά έξω στον κόσμο, εκεί που ο καθένας μετράει πραγματικά την μαγκιά του. Ίσως έτσι καταλάβει και για ποιον λόγο έχασε τις εσωκομματικές εκλογές στην Ν.Δ. Συναίνεση Βαγγέλη με ποιόν; Με τον Τσίπρα;
Και τέλος, έρχεται για επιδόρπιο ο Πρόεδρος Πάκης για να μας ενημερώσει ως έγκυρος νομικός ότι υπάρχει νομική… αφάνεια του Eurogroup. Και προειδοποίησε με εξελίξεις στην ευρωζώνη, με επίκεντρο την… Ελλάδα! Αυτά είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Κι ύστερα έχουμε κι εμείς οι ανόητοι απορίες για το τι μας συνέβη στο παρελθόν. Τι μας συνέβη; Μα αυτό που μας συμβαίνει και τώρα. Δεν έχει αλλάξει το παραμικρό. Ζουν ανάμεσά μας! Όπως ακριβώς ζούσαν και χτες. Και βλέποντας κανείς το παρόν, μπορεί με μεγάλη ακρίβεια να προβλέψει και το μέλλον! Κι εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Στο μέλλον.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: