Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Καθεστώς ανομίας στη διαχείριση του προσφυγικού καταγγέλλει ο Οδ. Βουδούρης

Καθεστώς ανομίας στη διαχείριση του προσφυγικού καταγγέλλει ο Οδ. Βουδούρης
Πλήρες καθεστώς απουσίας οργάνωσης και ανομίας στη διαχείριση του προσφυγικού κατήγγειλε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο τέως Γραμματέας Υποδοχής και ταυτοποίησης Οδυσσέας Βουδούρης, με αφορμή το ρεπορτάζ της Guardian, που έκανε λόγο για την πιο ακριβή ανθρωπιστική κρίση στην ιστορία.
Αναφερόμενος στα κονδύλια, είπε ότι έχουν διατεθεί χρήματα από την ΕΕ που εμείς δεν χρησιμοποιούμε, και αυτό είναι αρνητικό και για τους προσφυγές και για την ίδια τη χώρα, και δείχνει αδυναμία του κράτους. 
Επισήμανε μάλιστα πως υπάρχει απόκλιση στον αριθμό των προσφύγων που δίνει ως απολογισμό η κυβέρνηση και στον αριθμό που δημοσιοποιούν οι οργανώσεις. Διερωτήθηκε «προς τι αυτό το φούσκωμα από την κυβέρνηση».
Μάλιστα τόνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι τρομερό αφού μιλάμε για περίπου 50.00 πρόσφυγες. Για μια χώρα όπως η Ελλάδα με 11.000.000 πληθυσμό και 800 εκατ. ευρώ στη διάθεση της, αν υπήρχε στοιχειώδης οργάνωση και είχε εφαρμοστεί ο νόμος το πρόβλημα θα είχε λυθεί αν όχι σε μερικές εβδομάδες τότε σίγουρα σε μερικούς μήνες, συμπλήρωσε.
Τόνισε επίσης πως ο νόμος για τη φιλοξενία των προσφύγων έχει ψηφιστεί, αλλά ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί. Ο κ. Βουδούρης σημείωσε πως όλα αυτά τον έκαναν να παραιτηθεί από τη θέση του.
Αναφερόμενος στον Γιάννη Μουζάλα υποστήριξε ότι έχουν γίνει σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή,
στις οποίες ο κ. Μουζάλας έχει απαντήσει με ψεύδη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με τον κ. Βουδούρη, είναι το γιατί δεν έγινε ο χώρος φιλοξενίας στη Softex με χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ από την ΕΕ. Η προσωπική του σύμβουλος του κ. Μουζάλα ήθελε να επιβάλει έν project με προϋπολογισμό 8,6 εκατ. Έγινε ερώτηση στη Βουλή εδώ και μήνες και ο κ. Μουζάλας απάντησε ψέματα, πρόσθεσε ο Οδυσσέας Βουδούρης.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ξεκαθάρισε ότι πριν παραιτηθεί είδε τον πρωθυπουργό και του κατέθεσε όλα τα στοιχεία που τον οδήγησαν στην παραίτηση, λαμβάνοντας την υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα τα διερευνήσει. Σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός τα διερεύνησε, απάντησε ότι πλέον έχει κρατήσει μια απόσταση από αυτό το θέμα.

Εξαπέλυσε επίσης πυρά προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής λέγοντας πως «καταγγέλλει ότι φταίνε οι πάντες έκτος από τον ίδιο», ενώ υποστήριξε πως «κάποιοι κύκλοι της Merkel στήριξαν την παραμονή του Γ. Μουζάλα στο υπουργείο γιατί «ο Μουζάλας κάνει τη βρώμικη δουλειά αυτών των ακραίων κύκλων».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Βουδούρης ανέφερε ότι η συμφωνία με την ΕΕ και την Τουρκία δεν αντιστοιχεί στη σημερινή πραγματικότητα και ένα από αυτά είναι το θέμα νησιών, όπου συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση.
«Δεν είναι σωστή η στάση κυβέρνησης και υπουργών, πρέπει να πιέσουν τους εταίρους για να προσαρμοστεί η συμφωνία στην καινούργια κατάσταση» σημείωσε. «Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μια ζώνη ταμπόν, ας μου επιτραπεί η έκφραση, για να σταματά τους προσφυγές» ανέφερε χαρακτηριστικά για να δώσει έμφαση στη στάση των εταίρων. 


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: