Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Μήνυμα στήριξης Καραμανλή σε Μητσοτάκη

Σε όλα τα άρθρα που έχει γράψει το Antinews για τον Κώστα Καραμανλή, το ρόλο του στη ΝΔ, τις σχέσεις του με τον Κυριάκο και την «στήριξη» που παρέχει ή όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, το τελικό μότο μας είναι «Κύριε Καραμανλή, βγες και μίλα ξεκάθαρα. Μην αφήνεις τους... αυτοαποκαλούμενους καραμανλικούς να βγαίνουν και να μιλάνε εξ ονόματός σου».
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε εισακουστεί, ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει σιωπηλός και κάθε λίγο και λιγάκι ένας κανονικός ή ένας γιαλαντζί καραμανλικός βγαίνει και τα κάνει όλα άνω – κάτω στη Νέα Δημοκρατία. Πότε ο Μεϊμαράκης με τις δηλώσεις του, πότε το κόμμα Τσιτουρίδη και πότε διάφορες κινήσεις μεσαίων στελεχών. Δεν μιλάμε για τους διάφορους Αντώναρους και τουιτεράδες γιατί αυτοί κινούνται στα όρια του φαιδρού.
Ουδόλως έχει σημασία τι λένε, αρκεί να μην εκπροσωπούν πράγματι τον πρώην πρωθυπουργό και βεβαίως αρκεί να μη δημιουργούν σκηνικά έντασης, ειδικά τώρα που το κόμμα ανακάμπτει.
Όμως, μια ακόμη «διαρροή» των απόψεων του Κ. Καραμανλή, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αν ισχύουν όλα όσα λέει και δεν είναι «μούφα» τότε μπορούν πολλά να ειπωθούν και ακόμη περισσότερα για το που πάει η ΝΔ.
Σύμφωνα, λοιπόν, με ρεπορτάζ του Νewpost που έχει «καραμανλικές πηγές», ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι έχει άριστη σχέση με τον Μητσοτάκη κι ότι ο δικός του πολιτικός κύκλος έχει κλείσει. Τονίζει ότι δεν έχει ηγετικές βλέψεις κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν κι αυτοί που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται να τονίζει μέσω κύκλων του (αυτοί οι κύκλοι μας έφαγαν) ότι είναι εξοργισμένους με όσους θέλουν να τον εμπλέξουν σε βρόμικα και υπόγεια παιχνίδια υπονόμευσης της σημερινής ηγεσίας του κόμματος.
«Ο κ. Καραμανλής δεν είναι πρόθυμος για να ασχοληθεί με τα ψυχολογικά αδιέξοδα στελεχών του κόμματός του κάτι το οποίο συνέβαινε ακόμα και όταν ήταν πρόεδρος της Ν.Δ.» τονίζεται, ενώ σχετικά με την πρόσφατη πρωτοβουλία του κ. Σάββα Τσιτουρίδη να ιδρύσει κόμμα ο κ. Καραμανλής μιλώντας σε στενούς συνεργάτες επεσήμανε ότι: «Έχω να δω τον Σάββα πάνω από τρία χρόνια. Δεν συμφωνώ με τέτοιου είδους εγχειρήματα τα οποία βλάπτουν τη Ν.Δ αλλά και συνολικά τα παράταξη. Είναι λάθος».
Αλλά και σε ότι αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη ο κ. Καραμανλής όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές εξήγησε μεταξύ άλλων ότι: «Ο καθένας μπορεί να κάνει και να λέει ότι θέλει, αλλά όμως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να με εμπλέκει άμεσα ή έμμεσα. Εάν ήθελα να συγκρουστώ με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα το έκανα ο ίδιος. Ποτέ δεν θα έβαζα τρίτους. Τέτοιου είδους πρακτικές δεν είναι ούτε του χαρακτήρα μου ούτε της πολιτικής μου κουλτούρας. Και η μέχρι σήμερα διαδρομή μου το έχει αποδείξει», αναφέρει.
Είπαμε, αν ισχύουν όλα αυτά, και παρ' ότι δεν βγαίνει ξανά ο ίδιος να τα πει, είναι ξεκάθαρες κουβέντες που μπορεί να λύνουν πολλά προβλήματα. Κυρίως, το ξαναλέμε αν ισχύουν, θα πρέπει να βουλώσουν κάποια στόματα που συνεχώς μιλάνε προκαλώντας προβλήματα στη ΝΔ. Αυτοί οι «εξ ονόματος του Καραμανλή» στελεχάρες καλό είναι να σιωπήσουν για να πάμε παραπέρα.
Αν, όμως, πρόκειται απλά για μια ακόμη διαρροή ώστε να πέσουν οι τόνοι και να συνεχίσουν οι ίδιοι κύκλοι να μιλάνε όποτε τους γουστάρει, τότε εγκληματούν όσοι παίζουν αυτά τα παιχνίδια.
Ας αφήσουν επιτέλους το κόμμα ελεύθερο να κάνει και σωστά και λάθη αλλά να κριθεί από τον κόσμο. Όχι από κομματικούς μανδαρίνους, «ιδιοκτήτες», βαρόνους, λοχαγούς και καημένους που δεν έχουν ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου. Ξεκάθαρες κουβέντες.




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: