Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Persona non grata ο Καμμένος για τον Μητσοτάκη

Persona non grata ο Καμμένος για τον Μητσοτάκη
Στοιχεία γενικότερης πολιτικής συζήτησης πήρε η σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους τομεάρχες της ΝΔ, όπως ήταν αναμενόμενο.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και απολύτως ενδεικτική του κλίματος που θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr, η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο:
«Για τον Πάνο Καμμένο δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Καμία γέφυρα επικοινωνίας μαζί του» φέρεται να ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.
Η κουβέντα που αφορούσε στον υπουργό Άμυνας είχε ως αφετηρία τους χειρισμούς του στα εθνικά θέματα, όπου διατυπώθηκε έντονη κριτική και από τον τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο αλλά και από την πρώην υπουργό εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Αμέσως μετά στο τραπέζι της συζήτησης «έπεσαν» ορισμένα σενάρια που θέλουν τον κ. Καμμένο ή στελέχη κοντά στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας των ανεξάρτητων Ελλήνων με την ΝΔ , μετά τις εκλογές . Σύμφωνα με το σενάριο αυτό ρόλο «προξενήτρας» παίζει το υπουργικό «παρελθόν» του κ. Καμμένου σε παλαιότερες κυβερνήσεις της ΝΔ.
Η τοποθέτηση του κ.Μητσοτάκη μπορεί να ερμηνευθεί πάντως και ως απάντηση στην τοποθέτηση του ΝΙκήτα Κακλαμάνη, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις 2 Μαρτίου (ACTION 24), είχε σημειώσει:

«O τρόπος που ο κ. Καμμένος έχει πολιτευθεί, έχει ως αποτέλεσμα να έχει κλείσει –σχεδόν- η πόρτα της συνεργασίας μας».
Η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τους 18 τομεάρχες, η οποία θα πραγματοποιείται πλέον δύο φορές το μήνα, αποκάλυψε ουσιαστικά ολόκληρη την στρατηγική του κ. Μητσοτάκη για το επόμενο διάστημα σε μια σειρά ζητημάτων.
Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε και τα κατάλληλα μηνύματα στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής του ομάδας:
«Προσέχετε πώς και με ποιους μιλάτε. Off the record δεν υπάρχει». Η φράση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την έξοδο της τηλεοπτικής κάμερας από την συνεδρίαση , έδωσε «χρώμα» στην σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ. 
Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήθελε να στείλει αυστηρή προειδοποίηση στους επικεφαλής των γαλάζιων τομέων και μέσω αυτών σε ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, λίγες ώρες μετά τα όσα έγιναν με την Κατερίνα Παπακώστα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Ο κ.Μητσοτάκης μπορεί να μην αναφέρθηκε ονομαστικά στις «παραφωνίες» των τελευταίων 24ωρων, όμως το περιεχόμενο αλλά και το ύφος του , όπως μας μεταφέρουν παριστάμενοι βουλευτές δεν άφηναν περιθώρια αμφισβήτησης.
Όπως έγινε αντιληπτό και από την εισαγωγική τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δημοσιοποιήθηκε , ο κ.Μητσοτάκης έχει υιοθετήσει την σκληρή γραμμή. Όχι σε μέτρα. Όχι στα δήθεν αντίμετρα επανέλαβε πολλές φορές. Ως κεντρικό άξονα της συλλογιστικής του, ο κ. Μητσοτάκης θέτει το ότι δε θα γίνει το «δεκανίκι του κ. Τσίπρα».
Κανένας από τους παριστάμενους βουλευτές δεν έδειξε να αμφισβητεί το «πλαίσιο» Μητσοτάκη. Υπήρξαν μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σειρά τομεαρχών μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Βορίδης, Οικονόμου, Βρούτσης και η Ντόρα Μπακογιάννη που άσκησαν έντονη κριτική στην κυβερνητική λογική των αντίμετρων.
Θετικά σχόλια απέσπασε η νέα τομεαρχής Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή για τα όσα είπε στην εισήγηση της για το ζήτημα της φέτας , το οποίο οδήγησε εκτός σχήματος τον Γιώργο Κασαπίδη. Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία , για το οποίο υπήρξε ενημέρωση από τον Βασίλη Οικονόμου, αποφασίστηκε ότι δε θα στηριχθεί από την ΝΔ , μια και δεν αποτελεί ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση, ενώ συζήτηση έγινε και το clawback στον ΕΟΠΥΥ ζήτημα που θα συνεχίζει να ανεβάζει η ΝΔ.
Ενημέρωση για την πορεία των εθνικών θεμάτων έκανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, για την αξιολόγηση ο Χρήστος Σταϊκούρας , για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό η Ντόρα Μπακογιάννη, για τους δασικούς χάρτες ο Κώστας Σκρέκας και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τη μετανάστευση.

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: