Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Άδ. Γεωργιάδης: Ο Αλ. Τσίπρας σκοτώνει τον παραγωγικό ιστό με την πολιτική του

Άδ. Γεωργιάδης: Ο Αλ. Τσίπρας σκοτώνει τον παραγωγικό ιστό με την πολιτική του
«Εάν δε βρεθεί τρόπος να μειωθούν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές στην ιδιωτική οικονομία, ούτως ή άλλως ο δημόσιος τομέας θα καταρρεύσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».
«Ο δημόσιος τομέας δεν παράγει χρήμα, καταναλώνει χρήμα. Χρήμα παράγει ο ιδιωτικός τομέας. Εάν σκοτώσεις τον ιδιωτικό τομέα, αυτό που πρακτικά θα γίνει είναι ότι κάποια στιγμή δεν θα έχει το κράτος να πληρώνει τους μισθούς και να συντηρεί τις δομές τους», είπε, επισημαίνοντας ότι «ο Τσίπρας σκοτώνει τον παραγωγικό ιστό με την πολιτική του και αυτό θα οδηγήσει στο τέλος σε πλήρη χρεοκοπία και του δημόσιου τομέα».
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα πρέπει να αναγορεύεται σε τοτέμ η ρύθμιση του χρέους. «Η ρύθμιση του χρέους δεν έχει σχέση ουσιαστικά με την ανάπτυξη, αλλά το μόνο που θα πετύχει για την Ελλάδα θα είναι να έχουμε ομαλή πρόσβαση στις αγορές. Μη νομίζετε ότι θα ξαναβρούμε ποτέ δανεικά από τις αγορές, για να ξοδεύουμε στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ αυτό. Αυτό που στην ουσία μας λέει η λογική είναι πώς θα αναπροσαρμόσουμε την οικονομία μας σε ένα τέτοιο μοντέλο, που θα παράγει πλούτο», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά τις ανάγκες προσλήψεων μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «έχουν καθυστερήσει, και μάλιστα πάρα πολύ» και διευκρίνισε: «Με δική μου υπογραφή είχε εγκρίνει η κυβέρνηση Σαμαρά και είχε συμφωνήσει η τρόικα για 4.200 προσλήψεις μονίμων γιατρών και νοσηλευτών το 2015. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εκεί ακολούθησε λάθος δρόμο. Διέλυσε όλες τις σχέσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, καθαρισμού κ.λπ. -τα λεγόμενα outsourcing που υπήρχαν στα νοσοκομεία- προσέλαβε συμβασιούχους τους ανθρώπους, που δούλευαν σε αυτές τις εταιρείες στα νοσοκομεία -αυτό μετράει στις προσλήψεις του Δημοσίου, σύμφωνα με το νέο μνημόνιο που τους βάζουν και όριο στους συμβασιούχους- και όλο αυτό έχει καθυστερήσει τις προσλήψεις, τις οποίες είχε πραγματικά ανάγκη το ΕΣΥ, που ήταν οι γιατροί και οι νοσηλευτές».
Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», την οποία ερευνά η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Η συμφωνία που κάναμε για το “Ερρίκος Ντυνάν” είναι από επιχειρηματικής απόψεως μία από τις καλύτερες συμφωνίες που έχω κλείσει στη ζωή μου».
«Αυτό που ήξερα εγώ και πέντε συνεργάτες μου και εργαζόμενοι του “Ερρίκος Ντυνάν”, που χάρη σε αυτή τη συμφωνία δεν έχασαν τη δουλειά τους και πληρώθηκαν όλα τα χρωστούμενα που είχαν από την εποχή Μαρτίνη, τύπου δύο ετών μισθούς, θα τα μάθει και ο υπόλοιπος ελληνικός λαός διά της εξεταστικής. Πάρα πολύ καλό πράγμα αυτό, ευχαριστώ τον ΣΥΡΙΖΑ. Η εξεταστική θα είναι θρίαμβος, δε θα είναι νίκη», πρόσθεσε.
Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην παρουσίαση βιβλίου των Παντελή Σκλια και Σπύρου Ροκανά ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «σχεδόν όλη η ΝΔ της Θεσσαλονίκης ήταν χθες παρούσα στο Βελλίδειο και όλοι οι δικοί μου προσωπικοί φίλοι ήταν παρόντες», προσθέτοντας ότι «ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να γίνει πρωθυπουργός».


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: