Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουμε Βενεζουέλα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουμε Βενεζουέλα
Εφ' όλης της ύλης επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ εστίασε στα θέματα της πραγματικής οικονομίας και της καθημερινότητας, όπου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσιπρα ότι είπε ναι σε κάθε απαίτηση των δανειστών και τα έδωσε όλα με μοναδικό σκοπό, όπως είπε, να παραμείνει στην εξουσία.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως «η στενή παρέα του Μαξίμου πολιτεύεται με αλαζονεία και με απόλυτο κυνισμό».
Παράλληλα, χαρακτήρισε  απάτη τα ψευτοαντίμετρα, όπως σημείωσε, του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ έστειλε μήνυμα και προς το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως το προσεχές διάστημα νούμερο ένα στρατηγικός στόχος του κόμματος είναι η ανάδειξη του προγράμματος και των θέσεών του.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψηφίζουν τα μνημόνια δυο - δυο



«Μία Ελλάδα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας δεν είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Μόνο μία πραγματική πατριωτική φιλοευρωπαϊκή δύναμη μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα θα ξανακαθίσει στο τραπέζι των ευρωπαϊκών εξελίξεων... Μνημόνιο με εξαιρετικά επαχθείς όρους που δεσμεύει τη χώρα μετά τη λήξη του προγράμματος, χωρίς χρηματοδότηση. Με δυσβάσταχτα μέτρα.
Ενδιαφέρονται μόνο να παρατείνουν την παραμονή τους στην καρέκλα και να στήσουν κομματικό κράτος. Η στενή παρέα του Μαξίμου πολιτεύεται με αλαζονεία. Και με τον απόλυτο κυνισμό. Θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια, όπως κομπάζουν οι βουλευτές τους…», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία στηρίχθηκε σε τρία ψέματα:
- Στο τέλος της λιτότητας και στο σκίσιμο των μνημονίων.
- Στο εμπόριο πατριωτισμού και
- Στη μάχη με το παλαιό και τη διαπλοκή.
«Και στα τρία έγιναν ακριβώς τα αντίθετα στη μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης που έγινε ποτέ…Προσθέτουν ακόμα ένα μνημόνιο. Το 4ο. Την ίδια ώρα δεσμεύουν τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Σε λιτότητα χωρίς ξεκάθαρη ημερομηνία λήξης. Υποσχέθηκαν παροχές 12 δις και έφεραν 12,5 δις μέτρα…Θα εξηγήσουμε στους πολίτες τις επιπτώσεις των μέτρων. Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε δύο μνημόνια. Δέσμευσε την περιουσία του δημοσίου για 99 χρόνια. Βρεθήκαμε στη μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Βούλιαξαν την οικονομία στην ύφεση. Έστυψαν την παραγωγική Ελλάδα σα λεμονόκουπα.
Υποσχέθηκαν να τελειώνουν με το παλαιό και τη διαπλοκή και αποδείχθηκαν πιο παλαιοί και πιο διαπλεκόμενοι. Παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων. Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και στα ΜΜΕ. Υπουργοί δεν προσέρχονται, για να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών», σημείωσε και έστειλε μήνυμα πως η Ελλάδα δε θα γίνει Βενεζουέλα του Maduro και ούτε μπορεί να έχει πρότυπο ηγεσίας για τη χώρα την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής, που είναι κατηγορούμενη για υποθέσεις μεγάλης διαφθοράς.
«Πανηγυρίζουν πως έκλεισαν την αξιολόγηση, αλλά δε μιλάνε για το κόστος. Τα μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ δε μας τα ζητούσαν οι δανειστές. Έλεγαν δε θα υποχωρήσουμε από τις κόκκινες γραμμές. Ότι δε θα λάβουν νέα μέτρα. Μας έλεγαν πως ό,τι και να γίνει θα προστατέψουν τους πιο αδύνατους και τώρα τους πλήττουν. Έλεγαν πως δε θα δεσμεύσουν τη χώρα για μετά τη λήξη της θητείας τους. Και τώρα δεσμεύουν τη χώρα, χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ζήτησε την κινητοποίηση των βουλευτών του κόμματός του.
Γιάννης Τρουπής



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: