Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Τα βίντεο της ΝΔ για το τέταρτο μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου

Με τέσσερα βίντεο που έδωσε στη δημοσιοτητα η ΝΔ περιγράφει τις επιπτώσεις των μέτρων του πολυνομοσχεδίου. Τα βίντεο αφορούν στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, οι οποίοι και θα σηκωσουν το βάρος του τέταρτου μνημονίου.

Συγκεκριμένα, τα τέσσερα βίντεο αρχίζουν με την προσωπική δέσμευση του κ. Τσίπρα πως δεν θα πάρει κανένα μέτρο και ολοκληρωνονται με τη θέση πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα στη Βουλή, κάνοντας λόγο για κοροϊδία της κυβέρνησης την οποία και κατηγορούν για θρασύτητα.

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει η ΝΔ, στο πρώτο βίντεο αναφέρεται ότι μισθωτός με εισόδημα 8.636 ευρώ το χρόνο – δηλαδή μηνιαίο μισθό περίπου 750 ευρώ – που μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε φόρο, με τη μείωση του αφορολόγητου θα πληρώσει φόρο 650 ευρώ. Θα χάσει, δηλαδή, σχεδόν έναν ολόκληρο μισθό.

Στο δεύτερο βίντεο, περιγράφεται το παράδειγμα συνταξιούχου με 35 έτη υπηρεσίας, ο οποίος λαμβάνει σύνταξη 1.182 ευρώ το μήνα. Με την ψήφιση των νέων μέτρων από την Κυβέρνηση και τη μείωση της σύνταξής του χάνει 213 ευρώ το μήνα, δηλαδή 2.556 ευρώ το χρόνο. Οι απώλειες όμως δεν περιορίζονται εκεί. Η μείωση του αφορολόγητου θα επιφέρει επιπλέον απώλεια 650 ευρώ το χρόνο, ανεβάζοντας τις συνολικές ετήσιες απώλειες του συνταξιούχου στα 3.206 ευρώ. Με λίγα λόγια, θα χάσει περίπου 3 συντάξεις!

Στο τρίτο βίντεο, γίνεται λόγος για ελεύθερο επαγγελματία με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ το χρόνο. Σήμερα, πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές ύψους 2.365 ευρώ το χρόνο. Με τα νέα μέτρα, θα πληρώνει 3.240 ευρώ το χρόνο.

Στο τέταρτο βίντεο, αναλύεται η περίπτωση αγρότη με εισόδημα 11.000 ευρώ το χρόνο, που σήμερα πληρώνει 2.188 ευρώ το χρόνο ασφαλιστικές εισφορές. Με τα νέα μέτρα, θα πληρώνει 3.521 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές. Δηλαδή, κάθε χρόνο θα πληρώνει 1.333 ευρώ περισσότερα.

Τα βίντεο της ΝΔ:










liberal.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: