Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Κυριάκο, τσάκισε την διαπλοκή της κυβέρνησης και πάρε το παιχνίδι!

Αύριο στη Βουλή αναμένεται μια ακόμη μάχη. Θα συγκρουστούν οι πολιτικοί αρχηγοί, θα πλακωθούν οι βουλευτές, οι ίδιες ατάκες, τα ίδια επικοινωνιακά κόλπα, οι ίδιοι διάλογοι. Δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτε και πάμε κι ένα στοίχημα. Ο Τσίπρας θα επιχειρήσει να αποπροσανατολίσει ρίχνοντας πάλι τις γνωστές ομιλίες του για τη διαπλοκή, τα συμφέροντα που τον πολεμούν, τα συστημικά μέσα ενημέρωσης που τον χτυπάνε, τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να πέσει η κυβέρνηση της Αριστεράς.

Θα ρίξει και κανένα λεμονοστίφτη της Siemens μέσα, λίγο Κήρυκα Χανιών και η ημέρα θα περάσει ευχάριστα για τον κόσμο της αριστεράς που χαζεύει μια χαρά από την παραμύθα του Αλέξη.

Κι επειδή είμαστε σίγουροι ότι Τσίπρας και Καμμένος θα κάνουν ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου με διαπλοκές και μεγαλοσυμφέροντα, ας δώσουμε στον Κυριάκο επιχειρήματα για να απαντήσει. Να μιλήσει για τη διαπλοκή της κυβέρνησης που δεν έχει κανένα όριο. Για την αριστερά που είναι η αλήθεια κατάφερε να γίνει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα πιο διαπλεκόμενη και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ. Τέτοια προσαρμογή και τέτοια ευελιξία στη διαχείριση των συμφερόντων που έχουν πολλαπλασιαστεί τώρα που η Ελλάδα ξεπουλιέται μπιρ παρά δεν έχει υπάρξει.

Για να δούμε λοιπόν τι έχει κάνει η κυβέρνηση, ο Τσίπρας, ο Παππάς και η υπόλοιπη παρέα για να «πολεμήσουν» τα μεγάλα συμφέροντα και τους ολιγάρχες.


Ας ξεκινήσουμε από τους πρωταγωνιστές των ημερών, τον Σαββίδη και τον Μπόμπολα και την διαφαινόμενη συμμαχία στα media. Για τον «Ρώσο» η κυβέρνηση χάρισε πρόστιμο κοντά στα 40 εκατ. ευρώ με φωτογραφική διάταξη. Και τώρα προωθεί την εξαγορά του ΔΟΛ και του Πήγασου από τον Σαββίδη ο οποίος θα τα αγοράσει χρεοκοπημένα, χωρίς βάρη, χωρίς δάνεια και χωρίς δικαιώματα των εργαζόμενων. Θα ελέγχει εφημερίδες και το Mega με ελάχιστα εκατομμύρια και χωρίς χρέη και θα τα μετατρέψει σε παραμάγαζα του Μαξίμου.

Μεθόδευσε την εξαγορά του ΟΛΘ, του χαρίζει μαρίνα στο Μακεδονία Παλλάς κι έπονται κι άλλα.

Για τον Μπόμπολα που έχει χαρακτηριστεί η επιτομή της διαπλοκής τι έχει κάνει; Πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατασκευαστή και εκδότη; Αντιθέτως. Ετοιμάζεται να επιτρέψει τη χρεοκοπία του ομίλου του και να τον παραδώσει στον Σαββίδη.

Αν θέλει ο Κυριάκος να αντιπαρατεθεί για τη διαπλοκή ας ρωτήσει αύριο τον κ. Τσίπρα. «Γιατί κύριε πρωθυπουργέ οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν έχουν προχωρήσει την υπόθεση Μπόμπολα αν και υπάρχουν πορίσματα – κόλαφος για τα δάνεια του εκδότη; Ποιος έχει δώσει εντολή να προστατευτεί ο εκδότης, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος που είναι χειρότερο από αυτό για τον Ψυχάρη; Έχουν πέσει τηλέφωνα από υψηλά πρόσωπα για να μην προχωρήσει η ανακριτική διαδικασία η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε φυλάκιση του Μπόμπολα;».

Έχει το θάρρος ο Μητσοτάκης να τα αναφέρει όλα αυτά;

Μπορεί επίσης να θυμίσει στον πρωθυπουργό ότι σχεδόν το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου στηρίζει την κυβέρνηση γιατί κάνει δουλειές μαζί της; Ο Μυτιληναίος, ο Κόκκαλης, ο Κοπελούζος, ο Λάτσης, όλοι έχουν πάρει δουλειές ή προσδοκούν τέτοιες από τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και τα μέσα που ελέγχουν εμμέσως ή αμέσως δεν χτυπάνε την κυβέρνηση. Για παράδειγμα ο διαχρονικός Σωκράτης έχει κάνει μια χαρά μπάζα αφού οι δουλειές που του δόθηκαν είναι μεγάλες. Ο δε Λάτσης περιμένει την έγκριση για να μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό. Μήπως όλα τα εμπόδια που τίθενται στην επένδυση είναι σκόπιμα ώστε να έχει ο επιχειρηματίας την ανάγκη της κυβέρνησης και να μην της πάει κόντρα;

Σιγά – σιγά θα βγουν προς πώληση πολλά περιουσιακά στοιχεία του κράτους και το μοίρασμα που κάνει η κυβέρνηση είναι εντυπωσιακό. Τους έχει όλους ευχαριστημένους ή τους έχει σε εκκρεμότητα ώστε να μην ακούγονται πολλά κατά του Τσίπρα. Για δείτε ποιοι πολεμούν σήμερα την κυβέρνηση των δύο μνημονίων. To Mega δεν υπάρχει και θα μοιραστεί σε κομμάτια για να δοθεί σε όλους. Ο Πήγασος με το Έθνος να προσκυνά τόσους μήνες την κυβέρνηση, θα δοθεί στον Σαββίδη. Οι εφημερίδες του ΔΟΛ δεν είναι στην καλύτερη τους κατάσταση, τα κανάλια πάνε τον Τσίπρα χαλαρά και η μόνη αντιπολίτευση γίνεται από το Πρώτο Θέμα και την Καθημερινή. Όλοι οι υπόλοιποι επιχειρηματίες έχουν σαλπίσει ανακωχή και περιμένουν το μοίρασμα της πίτας.

Αφήνουμε στο τέλος την περίπτωση Μαρινάκη καθώς ακούγονται φήμες περί απόσυρσης, αλλά αυτά δεν είναι της παρούσης.

Αν αύριο λοιπόν ο Μητσοτάκης θέλει να παίξει στο ίδιο επίπεδο με τον Τσίπρα ας του κάνει τις ερωτήσεις που πρέπει. Για τον Σαββίδη, τον Μπόμπολα, τον Κόκκαλη τους υπόλοιπους επιχειρηματίες που έχει κλείσει deal η κυβέρνηση. Αυτή είναι η πραγματική διαπλοκή και είναι πιο αληθινή απ’ οτιδήποτε.

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: