Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Το εθνικό χρέος είναι πάνω από το κομματικό



Εδώ και αρκετό καιρό αυτό που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε πολλά μέρη του κόσμου, είναι ο άκρατος λαϊκισμός. Διάφοροι απίθανοι τύποι και τύπισσες, με ωραίο συνήθως look, ευφράδεια, πειθώ και κυρίως με έναν ξεκάθαρο κυνισμό και αδίστακτη διάθεση, μετέρχονται όλων των τρόπων που έχουν προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν. Ο λαϊκισμός ήρθε για να μείνει με διάφορους τρόπους. Άλλωστε είναι ο ακροδεξιός λαϊκισμός, άλλοτε ο ακροαριστερός ή απλά είναι ορισμένοι «γητευτές» των λαών που εκμεταλλεύονται κρίσεις οικονομικές, κοινωνικές αξιακές.
Από τον Μαδουρισμό της Νοτίου Αμερικής μέχρι τον Αλέξη της Ελλάδας. Και από τον Μπέμπε Γκρίλο και τους Podemos μέχρι την κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν που διεκδικεί την Προεδρία στη Γαλλία.
Οι περισσότερες περιπτώσεις είναι συγκεκαλυμμένες. Άλλος π.χ. το παίζει πολύ προοδευτικός. Υπόσχεται ότι είναι με το μέρος του λαού, ότι θα φέρει τον παράδεισο επί της Γης, ότι θα σκίσει μνημόνια ή θα διώξει τους δανειστές, όπως έκανε ο Αλέξης. Και βεβαίως οι υποσχέσεις ποτέ δεν τηρούνται και το μόνο αφήγημα που μένει είναι η συνωμοσιολογία. Για όλα φταίνε οι άλλοι, μας αδικούν, μας πολεμούν τα συμφέροντα εντός κι εκτός χώρας κ.λπ. Το ίδιο έκανε και ο Τσίπρας, το ίδιο και ο Ρέντσι, ο κοτσιδάκιας των Podemos, ο γελωτοποιός Γκρίλο ή κάθε αριστερός ή κεντρώος, σοσιαλιστής πολιτικός της τζάμπα μαγκιάς.
Υπάρχουν και οι δήθεν πατριώτες, όλοι αυτοί οι «περήφανοι Έλληνες, Γάλλοι, Ιταλοί» κ.λπ. που ξεπουλάνε τη χώρα τους με την οκά. Που το παίζουν πατριώτες αλλά το μόνο που κάνουν είναι να κοροϊδεύουν το λαό τους. Μήπως και ο Σουλτάνος Ερντογάν το ίδιο δεν κάνει; Η δε Λεπέν αυτό το χαρτί δεν παίζει; Κι έχοντας απέναντί της έναν άχρωμο χαρτογιακά τραπεζίτη με ιδέες θολοκουλτουριάρικες έχει καταφέρει να κρύψει το παρελθόν του κόμματός της και να εμφανίζεται ως η υπερασπίστρια του έθνους της.
Στην Ελλάδα το ρόλο αυτό τον παίζουν πολλοί. Από τους ψεκασμένους της κυβέρνησης μέχρι κάτι απίθανα κόμματα δεξιά κι αριστερά που με τόνους λαϊκισμού προσφέρουν σανό στον πρόθυμο λαό. Ο οποίος πολλές φορές δεν φταίει. Απηυδισμένος από την οικονομική κρίση, την κοροϊδία του πολιτικού συστήματος και την έλλειψη οράματος και ηγετών απλά… παρακολουθεί survivor και πέφτει για ύπνο.
Το κύμα του λαϊκισμού στην Ελλάδα είναι ισχυρό γιατί μπολιάστηκε ο αριστερός – σοσιαλιστικός εθνικολαϊκισμός με τους χαζοχαρούμενους «δεξιούς» και βγήκε αυτό το απίθανο υβρίδιο.
Τα επόμενα χρόνια η μάχη που θα δοθεί από τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις κάθε χώρας, ειδικά εδώ στην Ελλάδα, είναι κατά του κάθε λογής λαϊκισμού. Όπου κι αν βρίσκεται απ’ όπου κι αν εκπροσωπείται. Στην Ελλάδα παίρνει μεγάλες διαστάσεις και δυναμώνει το αντιευρωπαϊκό κίνημα δυστυχώς. Και αυτό είναι ένα φαινόμενο που θα πρέπει να το αντιμετωπίσει η αστική τάξη, όποια έχει απομείνει και με όποια ποιότητα μπορεί να κρύβει. Να αναλάβει το ρόλο του μπροστάρη της μάχης κατά όσων προωθούν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα με το πρόσχημα ότι θα… ξαναγίνουμε Έλληνες. Συγχέουν σκόπιμα το μέλλον της χώρας εντός του ευρώ με την εθνική ταυτότητα, τα «σκληρά» σύνορα για τους ξένους και άλλα μείζονος σημασίας εθνικά θέματα.
Πατρίδα μπορεί να υπάρξει με την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και ταυτόχρονα με τους Έλληνες πολιτικούς να αφήνουν στην άκρη τις θολές πολιτικές και τις κεντροαριστερές παπάτζες που τόσο πολύ μας έχουν κοστίσει. Ειδικά με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαρώσει τα πάντα και έχει κυριαρχήσει ιδεολογικά.
Στη μάχη που θα πάρει διαστάσεις τα επόμενα χρόνια πρέπει η ΝΔ να παίξει κυρίαρχο ρόλο. Να είναι μπροστά με καθαρές θέσεις για την πατρίδα, την οικογένεια, την ασφάλεια του πολίτη, τις σχέσεις με την Εκκλησία, το μεταναστευτικό. Αλλά και την οικονομία, τη βελτίωση της καθημερινότητας, την αξιοποίηση του δώρου που μας προσφέρει η ευρωπαϊκή πορεία για την οποία πάλεψε πολύ ο Κ. Καραμανλής.
Μπορεί η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη να ηγηθεί του πολέμου κατά του αριστερο-δεξιού συρφετού που μας κυβερνά; Μπορεί να δώσει όραμα στους πολίτες; Μπορεί να εγγυηθεί μια χώρα ισχυρή, περήφανη, αξιόπιστη που θα διατηρεί τις παραδόσεις της και ταυτόχρονα θα είναι δεκτική στα ευρωπαϊκά ρεύματα;
Ο χρόνος θα δείξει. Όμως περισσότερο από ποτέ τώρα γίνεται αντιληπτό ότι αν αφήσει η ΝΔ την πατρίδα στα χέρια των λαϊκιστών, όπου κι αν βρίσκονται, τότε η Ελλάδα θα καταστραφεί. Αν δεν μπορεί απλά πρέπει να βρεθεί άλλος. Διότι το εθνικό χρέος είναι πάνω από το κομματικό.
antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: