Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με σκληρά μέτρα

"Η νέα διαπλοκή που οικοδομείται σήμερα θα μας βρει απέναντι"

Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά. (06-05-2017)



Σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί φαινόμενα διαπλοκής έστειλε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα της τροπολογίας υπέρ Σαββίδη. Σε δηλώσεις του σήμερα τόνισε ότι, "πρόκειται για τον ορισμό της διαπλοκής". Και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα λέγοντας: "Αυτά να τα ξεχάσουν οι επίδοξοι νέοι διαπλεκόμενοι. Η νέα διαπλοκή που οικοδομείται σήμερα θα μας βρει απέναντι"

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και αναφερόμενος συγκεκριμένα στο θέμα Ιβάν Σαββίδη ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι "πρόκειται για τον ορισμό της διαπλοκής. Εμείς αυτά τα φαινόμενα δεν θα τα ανεχθούμε".

«Μια διευκόλυνση 38 εκατ. έγινε σε έναν επιχειρηματία με αντάλλαγμα την προκλητική του στήριξη στην κυβέρνηση και την είσοδό του στα ΜΜΕ» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας: «Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής».

«Αυτά να τα ξεχάσουν, Εγώ θέλω ίσους κανόνες για όλους». «Για να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα δεν χρειάζεται προστασία από Μέσα Ενημέρωσης. Πού ακούστηκαν αυτά;», σημείωσε ότι δεν εκβιάζεται και υποσχέθηκε ότι όταν αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας «η Ελλάδα θα είναι μια χώρα ανοιχτή σε επενδύσεις και πολύ αυστηρή σε φαινόμενα διαπλοκής».


«Είμαι ποδοσφαιρόφιλος. Είμαι Ολυμπιακός. Εχω πάει στην Τούμπα 17 χρονών και πάντως αγαπώ πάρα πολύ τη Μακεδονία. Ο παππούς μου Κυριάκος Μητσοτάκης πολέμησε στην Μακεδονία επικεφαλής τάγματος Κρητών» εξομολογήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε στέλνοντας σαφή μηνύματα: «Δεν δέχομαι να καπηλευτεί κάποιος την αγάπη για την Μακεδονία ή την αγάπη για μια ποδοσφαιρική ομάδα».

«Δεν πρόκειται να ανεχθώ να στήνεται μπροστά στα μάτια μας απροκάλυπτα μια νέα διαπλοκή» ξεκαθάρισε για την υπόθεση της διαγραφής προστίμων ύψους 38 εκατ.ευρώ στη ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη.«Είναι ο ορισμός της διαπλοκής, Τέτοια πράγματα δεν θα τα ανεχθώ».

Συμφωνία

Για τη συμφωνία με τα σκληρά μέτρα ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε ότι, ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων".

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε αναξιόπιστο τον κ. Τσίπρα καθώς όπως τόνισε το μόνο μέλημα του είναι η παραμονή η δικιά του και του συστήματος του στην εξουσία δέχθηκε τα πάντα.

Για το δικό του πρόγραμμα ο αρχηγός της ΝΔ υπογράμμισε πως δεσμεύεται για μείωση των φόρων και αυτό θα γίνει με δύο τρόπους.

1) Με συμμάζεμα του κράτους που θα γίνει ΟΧΙ με απολύσεις, τόνισε όμως ότι δεν θα δεχθεί μονιμότητα συμβάσεων για να δημιουργηθούν καινούργιες στρατιές του κ. Τσίπρα στο δημόσιο.

2) Με συμμάζεμα της σπατάλης στο δημόσιο.


Ο αρχηγός της ΝΔ ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν της έχει ζητηθεί αλλά ούτε πρόκειται να υπογράψει για εφαρμογή του μέτρων Τσίπρα.

Τα μέτρα είπε, έχουν σφραγίδα Τσίπρα-Καμμένου διαφωνούμε με το μίγμα της πολιτικής αυτής και θα αγωνιστούμε για να μειώσουμε τους στόχους των πλεονασμάτων.

Ζητώ τόνισε, να διαπραγματευθώ μικρότερα πλεονάσματα και οι δανειστές θα δεχθούν να το κάνουν γιατί θα έχουν απέναντί τους μια αξιόπιστη κυβέρνηση.

Για το αν ζητήθηκε από την ΝΔ να υπογράψει για εφαρμογή των μέτρων είπε: «Μια διαρροή διάβασα στην οποία τοποθετούμαι ευθέως: Η ΝΔ έχει ψηφίσει το 3ο πρόγραμμα που λήγει τον Αύγουστο του 2018. Δεσμευόμαστε στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά θεωρούμε ότι αυτό το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής είναι εσφαλμένο και θα αγωνιστούμε να μεώσουμε τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αυτά που λέω στο εσωτερικό, τα λέω και στο εξωτερικό» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας είναι αναξιόπιστος σε όλα τα υπόλοιπα. Οι Ευρωπαίοι θα διαπραγματευθούν σοβαρά με έναν πολιτικό που πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις όχι με κάποιον ο οποίος χτίζει το δικό του κομματικό κράτος» συνέχισε και εξήγησε: «Ο κ.Τσίπρας είχε την ευκαιρία και την πέταξε. Μας φόρτωσε έναν μνημόνιο 86 δισ. το οποίο ήταν αχρείαστο».

«Με ανάπτυξη 4% μπορούν να δημιουργηθούν 120.000 θέσεις εργασίας»

«Δεν τάζω θέσεις εργασίας στο Δημόσιο αλλά πιστεύω ότι μια ανάπτυξη 4% μπορεί να δημιουργήσει 120.000 θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο στόχος» τόνισε.

«Εγώ δεν οραματίζομαι μια χώρα που ο νέος θα βρει μια θέση σύμβασης εργασίας στο δημόσιο και θα έρθει μετά ο πολιτικός προστάτης του να υποσχεθεί ότι θα τον μονιμοποιήσει» σημείωσε,

«Επανέρχομαι στους φόρους γιατί υπάρχει περιθώριο» και πρόσθεσε: «Το περίσσευμα από το μάζεμα του κράτους θα στραφεί σε φοροελαφρύνσεις».

«Το πρώτο μας μέλημα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προέβλεψε: «Όση περισσότερη λιτότητα μας ζητάνε τόσο περισσότερο η οικονομία μας θα βουλιάζει στη λιτότητα».

Ασφαλιστικό

«Το ασφαλιστικό και η αγορά εργασίας είναι συνδεδεμένα θέματα: Όσο έχουμε ανέργους που δεν μπαίνουν στην αγορά εργασίας τόσο θα έχουμε ελλείμματα στο ασφαλιστικό και τόσο θα αναγκαζόμαστε να μειώνουμε τις συντάξεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχουν ευέλικτης μορφές εργασίας αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ οι ευέλικτες μορφές εργασίας έγιναν περισσότερες από τις θέσεις πλήρους απασχόλησης» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Εγώ θέλω να δημιουργήσω τις συνθήκες ώστε το παιδί του συνταξιούχου να βρει δουλειά και ο συνταξιούχος να δίνει το χαρτζιλίκι στον εγγονό του».

«Δεν έχω κανένα μαγικό ραβδάκι» τόνισε επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να είναι το όραμα μιας κοινωνίας πώς θα ταϊσουμε τους πεινασμένους».

Αντίμετρα

Ο αρχηγός της ΝΔ χαρακτήρισε τα αντίμετρα ως "φερετζέ" σημειώνοντας πως ο κ. Τσίπρας έταξε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και υπογράμμισε πως "για εμάς τα αντίμετρα είναι μειώσεις φόρων και όχι συσσίτια".

Χαρακτήρισε δε ως "απάτη" τα αντίμετρα τονίζοντας πως για να εφαρμοστούν θα πρέπει να επιτύχουμε πλεόνασμα 5.5%.

«Δεν μπορεί όταν το μόνο βέβαιο που ξέρουμε σήμερα είναι τα μέτρα, δηλαδή οι περικοπές στις συντάξεις και οι φόροι, να εμφανίζουμε σαν δεδομένα τα αντίμετρα, Αυτό είναι ψέμα. Εγώ δεν λέω ότι όλα τα αντίμετρα είναι λάθος. Αλλά ο λόγος που λέμε όχι σε όλα τα αντίμετρα είναι για να καταδείξουμε στους Έλληνες ότι πρόκειται για απάτη. Για να εφαρμοστούν όλα τα αντίμετρα πρέπει να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 5,5% δηλαδή να ξεζουμίσουμε τους Έλληνες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εμείς μπορούμε να εξασφαλίσουμε μειώσεις φόρων με στοχευμένες μειώσεις δαπανών. Έχουμε κι άλλες κοστολογημένες παρεμβάσεις

Για Αιγάλεω

«Ο κ. Σκουρλέτης με είπε λαϊκιστή! Ποιος; Ο κ. Σκουρλέτης! Με κατηγορούν για λαϊκιστή αυτοί που υπόσχονταν το σκίσιμο των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο! Ο καθένας κρίνεται από τους πολίτες για την αξιοπιστία του. Ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα, δοκιμάστηκε, απέτυχε» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν έχω ένα μαγικό ραβδί να φέρω τις συντάξεις πίσω εκεί που ήταν» παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μπορώ να φέρω επενδύσεις και οι νέοι να έχουν καλύτερη προοπτική να βγουν από τον φαύλο κύκλο της ανεργίας.Έχω τη διάθεση και τη γνώση και η ΝΔ μέρα με τη μέρα κερδίζει πάλι την εμπιστοσύνη των Ελλήνων».

«Πρέπει να επιστρέψει το χαμόγελο στον Έλληνα, να επιστρέψει η κανονικότητα, ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία του, την πέταξε, δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον Έλληνα πολίτη» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο η Μέρκελ να πει Κυριάκο στήριξε τον Τσίπρα;» ήταν το ερώτημα που δέχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Όχι,δεν το έχει κάνει» απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας «είναι μια πολύ σοβαρή πολιτικός».

«Δεν είμαι εγώ αυτός που έλεγα go back κυρία Μέρκελ και να τρέχει τώρα από πίσωνα την παρακαλεί» πρόσθεσε επικρίνοντας τον ΑλέξηΤσίπρα.

Χυδαία πράγματα αυτά που κάνει ο Πολάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέκρινε και τον τρόπο που λειτουργεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τονίζοντας ότι είναι πρωτοφανή πράγματα να ανεβάζει βίντεο από τα χειρουργεία. «Αυτά είναι χυδαία πράγματα» είπε.

Μιλάνε για το Αιγάλεω αλλά ζουν στα βόρεια προάστια

«Οι κάτοικοι του Αιγάλεω γνωρίζουν ότι εγώ από το 2004 εκλέγομαι με σταυρό, πρώτος πολλές φορές, και στο Αιγάλεω και στο Περιστέρι και στην Αγία Βαρβάρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δικαιούται διά να ομιλεί για τους ανέργους στο Αιγάλεω. «Εγώ δεν ζω στο Αιγάλεω, και δεν το περιφέρω ως πιστοποιητικό αριστεροσύνης όπως κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το μισό υπουργικό συμβούλιο μένει στα βόρεια προάστια» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Αμοραλιστής

Διαβάζοντας απόσπασμα από άρθρο του κ. Μίκη Θεοδωράκη, όπου ασκεί δριμεία κριτική στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Από τη στιγμή που ένας αριστερός μετατρέπεται σε έναν αμοραλιστή εξουσιομανή, δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια, προκειμένου να διατηρήσει επ' αόριστο τα προνόμια της εξουσίας του».
Π.Σ













Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: