Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας, που απέλυσε τις γυναίκες - θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, επιτίθεται στον Κ. Μητσοτάκη


Επίθεση της πρεσβείας της Βενεζουέλας στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή σχόλιό του στο Τwitter για τον Μαδούρο

 ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ
Αίσθηση προκαλεί η επίθεση που εξαπέλυσε μέσω Τwitter η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή σχόλιο του προέδρου της ΝΔ -στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης- για την κρίση στη Βενεζουέλα και τον Μαδούρο.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε γράψει συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει Βενεζουέλα του Μαδούρο. Όσο κι αν αρνείται να καταδικάσει ο κ. Τσίπρας ένα καθεστώς που σκοτώνει τους πολίτες του».

Από τον επίσημο λογαριασμό της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, ακολούθησε το παρακάτω σχόλιο στην ανάρτηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη: «Λυπούμαστε κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που χρησιμοποιείτε τη Βενεζουέλα για να ασκήσετε εσωτερική πολιτική. Τη βία στη Βενεζουέλα την προκαλεί η δεξιά».



Η απάντηση της πρεσβείας της Βενεζουέλας στο σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο twitter

Η επίθεση της πρεσβείας της Βενεζουέλας στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκάλεσε αντιδράσεις και πολλοί χρήστες του twitter απάντησαν με σχόλια τους. Στο σχόλιο της πρεσβείας της Βενεζουέλας απάντησε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έγραψε: «Δεν μας λέτε καλύτερα τι ακριβώς έκανε ο Νίκος Παππάς στη Χώρα σας και αν δώσατε λεφτά στον Σύριζα»;

Η θέση της πρεσβείας ότι για τη βία στη Βενεζουέλα «ευθύνεται η δεξιά» ταυτίζεται με την άποψη που εξέφρασε επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ τον Απρίλιο όταν η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε να έρθει το θέμα της κρίσης στη Βενεζουέλα στη Βουλή. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του είχε δηλώσει πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στη Βενεζουέλα, για την οποία μεγάλη ευθύνη έχει η αντιπολίτευση» ενώ αναρωτήθηκε γιατί η Ν.Δ. δεν ενδιαφέρεται και για τις εξελίξεις στην… Ουρουγουάη.



Ένοπλοι οπαδοί του Μαδούρο (coelctivos) πυροβολούν εναντίον διαδηλωτών της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα με την ανοχή της αστυνομίας (Πηγή: El Nacional)

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες 3 ευρωβουλευτές του Σύριζα είχαν συνταχθεί με Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ και καταψήφισαν το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καταδίκαζε την βία στη Βενεζουέλα, ζητούσε απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και την διεξαγωγή εκλογών.

Την ίδια στιγμή στη Βενεζουέλα συνεχίζονται οι μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Μόνο χθες, σύμφωνα με την αντιπολίτευση τραυματίστηκαν 600 διαδηλωτές. Στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν πολλές φωτογραφίες και βίντεο με ένοπλους οπαδούς του Μαδούρο που επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτες και πυροβολούν εναντίον άοπλων διαδηλωτών της αντιπολίτευσης με την ανοχή της αστυνομίας. Μέχρι στιγμής από τις αρχές Απριλίου έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 35 άνθρωποι.

Το σκάνδαλο της πρεσβείας της Βενεζουέλας


Ο πρέσβης της Βενεζουέλας Φαρίντ Φερνάντες, ο οποίος φέρεται να έγραψε το σχόλιο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη (ή τουλάχιστον να το γνωρίζει) είναι ο πρέσβης που διαδέχθηκε τον Φρανκλίν Γκονζάλες, ο οποίος κατηγορήθηκε από 3 γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τους και μάλιστα για μια απόπειρα βιασμού. Ο συγκεκριμένος πρέσβης απομακρύνθηκε από την πρεσβεία μετά από παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα (τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης) ο οποίος είχε στείλει στον Νικολάς Μαδούρο μια επιστολή με την οποία του ζητούσε να λύσει το θέμα γιατί αν δημοσιοποιηθεί το θέμα από «τα συστημικά μέσα» τότε αυτό θα βλάψει την Αριστερά στην Ελλάδα και στη Βενεζουέλα. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας του είχε επισημάνει ότι οι γυναίκες υπάλληλοι είχαν δείξει «πολιτική ωριμότητα» και δεν είχαν καταγγείλει το γεγονός στις ελληνικές Αρχές.

Ο σημερινός πρέσβης της Βενεζουέλας, ο οποίος διατηρεί συχνές επαφές με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε απολύσει τις 3 από τις 4 γυναίκες που είχαν δεχθεί τις σεξουαλικές επιθέσεις από τον προηγούμενο πρέσβη, μετά από αίτημα του Γκονζάλες επειδή τον είχαν καταγγείλει στον Νικολάς Μαδούρο.


Ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φαρίντ Φερνάντες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία δικαιολογούσε την καταστολή του Μαδούρο

Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η δίκη των εργαζομένων στην πρεσβεία της Βενεζουέλας για τις σεξουαλικές επιθέσεις αλλά και την εκδικητική, όπως την χαρακτηρίζουν απόλυση τους.

Πηγή: iefimerida.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: