Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Αλέξη, μην ξεχνάς τον Κοσκωτά



Πάντοτε το ποδόσφαιρο είχε την πολιτική μέσα του και η πολιτική βεβαίως το ποδόσφαιρο. Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου με εκατομμύρια οπαδούς και στη χώρα μας, πολλές φορές έπαιξε επικίνδυνα παιχνίδια με την πολιτική ενώ πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι με το να αποκτούν δύναμη μέσω μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, οι επιχειρηματίες έχουν ένα είδος ασυλίας.
Ασφαλώς και κανείς, επίσης, δεν απαγορεύει στους πολιτικούς να έχουν την ομάδα τους, να κάνουν την πλάκα τους, να μιλάνε για τη μπάλα ή να επισκέπτονται το γήπεδο. Αλίμονο αν πρέπει να απολογείται ο πρωθυπουργός ή ο αρχηγός κάποιου κόμματος γιατί γουστάρει μια ομάδα και την υποστηρίζει.
Όταν, όμως, η πολιτική ποδοσφαιροποιείται με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, όταν οι πολιτικοί επιλέγουν να παίξουν βρόμικα παιχνίδια εξουσίας χρησιμοποιώντας οπαδούς και οπαδικά αισθήματα, επομένως και ψηφαλάκια, τότε η κατάσταση ξεφεύγει.
Η επιλογή του πρωθυπουργού να πάει στη Θεσσαλονίκη και να κατηγορήσει τη ΝΔ ότι βλέπει τα πάντα «πέτσινα», όπως και το κύπελλο που πήρε ο ΠΑΟΚ πρόσφατα, εντάσσεται ακριβώς στη λογική αυτή της επικίνδυνης ποδοσφαιροποίησης. Ο Τσίπρας παίζει με το συναίσθημα των Παοκτζήδων που τον ακούνε και χειροκροτούν, παρά το γεγονός ότι ξέρουν και οι ίδιοι ότι το κύπελλο που πήραν ήταν «μαϊμουδένιο» εξαιτίας του γκολ offside. Αντί, όμως, ένας σοβαρός αρχηγός κράτους να πάει στη Θεσσαλονίκη και να στηλιτεύσει τα ντροπιαστικά επεισόδια που έγιναν και με ευθύνη του ΠΑΟΚ. Αντί να μπει μπροστά σε μια εκστρατεία καταπολέμησης της βίας, προτού θρηνήσουμε θύματα, μίλησε σαν οπαδός ή σαν ο πολιτικός που έχει παραδοθεί στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
Το ίδιο θα ίσχυε αν το έκανε για τον Ολυμπιακό ο Μητσοτάκης που είναι γνωστός για τα φιλο-ολυμπιακά αισθήματά του. Και είναι εντελώς γελοίο όταν Συριζαϊικα τρολ ανεβάζουν φωτογραφίες του Κυριάκου με τα κασκόλ του Θρύλου και τον κοροϊδεύουν γι’ αυτό.
Η επιλογή του Τσίπρα να το παίξει διαιτητής ή καλύτερα να γίνει ο βασικότερος υπερασπιστής του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη μόνο και μόνο για να κερδίσει ψήφους στη Θεσσαλονίκη είναι επικίνδυνη. Και είναι επικίνδυνη διότι λειτουργεί για ακόμη μια φορά διχαστικά. Από τη μια οι «αδικημένοι», «ο γίγαντας που ξύπνησε και όλοι τον φοβούνται», ο «ΠΑΟΚ που ύψωσε το ανάστημά του στο κράτος των Αθηνών», κι από την άλλη οι υπόλοιπες ομάδες και κυρίως ο Ολυμπιακός.
Και όλα αυτά γιατί τα κάνει ο Τσίπρας; Από οπαδική αφέλεια; Μόνο για τις ψήφους; Ή μήπως γιατί ο προστάτης του και νέος διαπλεκόμενος Σαββίδης πρέπει να αποκτήσει ποδοσφαιρικό στρατό και ο ΣΥΡΙΖΑ οπαδικό;
Είναι το ίδιο άθλιο και επικίνδυνο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε κάνει πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 με τον Ολυμπιακό. Όταν η «συμμαχία» Μαρινάκη με Δούρου είχε δώσει τα κλειδιά του δήμου Πειραιά στον πρόεδρο του Ολυμπιακού και την Περιφέρεια στο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάποιοι νομίζουν ότι ελέγχοντας μια δημοφιλή ομάδα θα αποκτήσουν ασυλία από τα πάντα. Τους θυμίζουμε ότι και ο Κοσκωτάς είχε φέρει τον Ντέταρι και μάζεψε 30 χιλιάδες κόσμου στον Πειραιά που τον προσκυνούσαν. Θυμάστε μήπως ποια ήταν η τύχη του γνωστού τραπεζίτη; Ας το έχει αυτό υπόψη του ο Σαββίδης ή όποιος άλλος επιχειρηματίας παίζει βρόμικα παιχνίδια και διαπλέκεται με την εξουσία. Όσο για τον Τσίπρα; Η επιλογή να διαλέξει στρατόπεδα, να διχάσει τον κόσμο και να χαϊδέψει τα αυτιά επικίνδυνων οπαδών, όποιας ομάδας κι αν είναι αυτοί, θα του γυρίσει μπούμερανγκ. Πολύ σύντομα κι αυτός και τα «τζάκια» που στήνει σε επιχειρηματικό και αθλητικό επίπεδο θα καταλάβουν ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Ευτυχώς, ο Κυριάκος και η ΝΔ δεν έπεσαν στην παγίδα…
antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: