Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Βερολίνο: Να προσέξει η Αθήνα μην επαναληφθεί το 2015 -Αν επιλέξει τη σύγκρουση, θα χάσει

Βερολίνο: Να προσέξει η Αθήνα μην επαναληφθεί το 2015 -Αν επιλέξει τη σύγκρουση, θα χάσει
Ολοένα και πιο αυστηρά είναι τα μηνύματα που εκπέμπονται από το Βερολίνο προς την Αθήνα.
Λίγες ώρες μετά την αντίδραση του Μαξίμου στις διαρροές από Βρυξέλλες ότι στο Eurogroup δεν θα υπάρξει λύση για το χρέος, έρχεται νέα προειδοποίηση.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, Παντελής Βαλασόπουλος, κυβερνητικός αξιωματούχος της Γερμανίας έλεγε σήμερα ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση για το χρέος όπως εκείνη που επιθυμεί η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δεν θα υπάρξουν συγκεκριμένοι αριθμοί».
Και προειδοποιούσε με νόημα: «Χρειάζεται προσοχή από την Αθήνα για να μην επαναληφθούν καταστάσεις του 2015. Αν η Ελλάδα αποφασίσει τη σύγκρουση, τότε θα χάσει».
Υπενθυμίζεται πως χτες σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο συνέδριο της Γερμανικής Ραδιοτηλεόρασης WDR στο Βερολίνο. Ο Wolfgang Schaeuble δήλωσε ότι συμπαραστέκεται στον ελληνικό λαό που μαστίζεται από την κρίση αλλά ταυτόχρονα επιτέθηκε ευθέως στις πολιτικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.
Ειδικότερα, ο Wolfgang Schaeuble “στοχοποιώντας” τον Έλληνα πρωθυπουργό τόνισε τα εξής: «Βγήκε με την υπόσχεση να καταργήσει τα φορολογικά προνόμια για τους εφοπλιστές, αλλά τίποτα δεν έγινε. Επίσης η αναλογία κάλυψης κομβικών διοικητικών θέσεων π.χ. στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και αλλού με πρόσωπα του κομματικού περιβάλλοντος της κυβερνητικής ομάδας έγινε χειρότερη, όχι καλύτερη».
liberal.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: