Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Πρώτα να παραιτηθεί... και μετά όλα τα άλλα

Όσο πλησιάζουμε στο Eurogroup και όσο θαμπώνει η λύση για το χρέος, τόσο η κυβέρνηση βρίσκεται σε δεινή θέση. Στριμωγμένος, μόνος κι άβουλος ο Αλ. Τσίπρας επιχειρεί να αποδράσει αναζητώντας κορόιδα. Είτε να βάλει στο κάδρο των δικών του ευθυνών και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς είτε να τους καταγγείλει στον ελληνικό λαό ότι δεν συμπαρατάσσονται στην εθνική προσπάθεια.

Ήδη, κάποιοι δήθεν Ελληναράδες, πατριώτες εκ του ασφαλούς, τζάμπα μάγκες με λίγα λόγια, έχουν βγει στην πιάτσα και φωνάζουν: "Γιατί ο Κυριάκος δεν δέχεται να πάει μαζί με τον Αλέξη να έχουν μια κοινή γραμμή και να συντρίψουν τον Σόιμπλε;". Είναι η καλύτερη στιγμή για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να ρίξουν την ευθύνη και στον Μητσοτάκη και τους υπόλοιπους.

Η ευθύνη της αποτυχίας, όμως, ανήκει στην κυβέρνηση. Όχι στις επιτυχίες (αν και δεν υπάρχουν τέτοιες) χώρια και στα στραπάτσα όλοι μαζί. Εντάξει, να υπάρχει μια κοινή γραμμή και να φανεί αυτή η εθνική προσπάθεια και απέναντι στους ξένους. Αν κι απ’ ότι θυμόμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ έβριζε τον Σαμαρά και ουδέποτε στήριξε καμιά εθνική προσπάθεια. Ούτε καν κι όταν του έλεγαν να μην οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Δεν είναι θέμα εκδίκησης, η λογική του «μία σου και μία μου». Αν ο Τσίπρας είχε καλές προθέσεις, ήταν ηθικός κι όχι ψεύτης τότε να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Όμως, ο πρωθυπουργός είναι παντελώς αναξιόπιστος και δεν είναι να του έχει εμπιστοσύνη κανείς.

Επειδή, λοιπόν, στην πιάτσα υπάρχουν ορισμένες φωνές που ζητούν Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών μόνο και μόνο για να αποδράσει ο Αλέξης, θα συμβουλεύαμε ένα πράγμα τον Κυριάκο. Να πάει όποτε του το ζητήσουν, να καθίσει στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους υπόλοιπους με έναν όρο: Όλοι μαζί να ζητήσουν την παραίτηση του Τσίπρα. Να είναι η μόνη επιλογή προκειμένου να συγκροτηθεί μια εθνική προσπάθεια κατά του Σόιμπλε και των δανειστών. «Αλέξη παραιτήσου» να του πουν όλοι και να πάμε σε εκλογές. Ή στην άλλη περίπτωση να παραιτηθεί η κυβέρνηση Τσίπρα, να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να πάει και να φέρει λύση για το χρέος ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Να είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού που θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Αυτές είναι οι μόνες λύσεις αν και η ορθότερη είναι "εκλογές εδώ και τώρα για να φύγει η χολέρα".

Και μετά όλα θα τα βρούμε, χωρίς τον Τσίπρα και τους καταστροφείς.

Αυτή είναι λοιπόν η μόνη διαδικασία για να κάτσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι.
antinews.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: