Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Μονόδρομος η στήριξη Μητσοτάκη για ν' ανασάνει η πατρίδα

Είναι φορές που αναρωτιόμαστε: Ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν να πάμε σε εκλογές, να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και να προσπαθήσει (ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει) να αναστρέψει την πορεία της χώρας προς τον γκρεμό;
Ποιοι είναι εκείνοι που τσακίζουν τον Μητσοτάκη όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, ακόμη και για το πώς στάθηκε απέναντι στο θάνατο του πατέρα του τον κατηγορούν. Έχουμε πει χίλιες φορές πως είτε μας αρέσει είτε όχι ο Κυριάκος εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι βρίσκεται καμιά 10αριά μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού ο κάθε Νεοδημοκράτης ψήφισε για αρχηγό τον Μητσοτάκη οφείλουν όλοι να τον αφήσουν να δοκιμαστεί τουλάχιστον μία φορά σε εκλογές. Αν δεν τα καταφέρει, αν αποτύχει, αν σε κάθε περίπτωση δεν έχει το βάρος, το ανάστημα να ξανασηκώσει τη ΝΔ ψηλά τότε ας φύγει.
Όμως, μέχρι τότε ποιοι βυσσοδομούν εναντίον του; Και δεν εννοούμε την καλόπιστη κριτική που ασκεί κάποιος για σημαντικά λάθη που κάνει η ηγεσία της ΝΔ. Δεν λέμε ότι επειδή έγινε αρχηγός πρέπει να βρίσκεται και στο απυρόβλητο. Αυτό που εννοούμε είναι ότι υπάρχουν σήμερα ορισμένα κέντρα που πολεμούν με κάθε τρόπο την ιδέα να γίνει η ΝΔ κυβέρνηση και ο Κυριάκος πρωθυπουργός. Μάλιστα κάποιοι θα ήθελαν να διαιωνίζεται η εξουσία Τσίπρα παρά να αναλάβει ο Μητσοτάκης. Τόσο τους κόβει, τόσα καταλαβαίνουν.
Αν αγαπούσαν την Ελλάδα θα έκαναν τα πάντα για να φύγει ο Τσίπρας. Ακόμη και τον καφετζή
στην οδό Πειραιώς θα έπρεπε να στήριζαν για να κάνουν πρωθυπουργό αρκεί να φύγει το έκτρωμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όμως, είπαμε: Είτε δεν τους κόβει καθόλου είτε είναι τόσο εμπαθείς που γίνονται οι καλύτεροι συνεργάτες του Αλέξη. Σαν τους γερμανοτσολιάδες στην Κατοχή ένα πράμα…
Το να επιτίθενται στη ΝΔ και τον Κυριάκο οι Συριζαίοι το καταλαβαίνουμε. Η δουλειά τους αυτή είναι και καλώς την κάνουν. Άλλωστε, ποιος νοιάζεται για τη γνώμη τους.
Αλλά να υπάρχουν μέσα στη ΝΔ διάφορες φυλές που κάνουν πόλεμο στην ηγεσία δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Και ειδικά από εκείνους που ορκίζονται πίστη στον Μητσοτάκη και από πίσω τον θάβουν.
Η μια φυλή είναι οι πρώην υπουργοί και τα μεγαλοστελέχη που είναι περίπου… δεινόσαυροι στο κόμμα και βλέπουν ότι δεν έχουν καμιά τύχη αν πρωθυπουργός γίνει ο Μητσοτάκης κι επιλέξει νέους ανθρώπους. Η δεύτερη φυλή είναι οι βουλευτές που αντιλαμβάνονται ότι το σύστημα τους αποβάλλει, δεν πρόκειται δηλαδή να εκλεγούν ξανά και γι΄ αυτό δεν θέλουν επ’ ουδενί εκλογές.
Η τρίτη είναι οι… φιλοσυριζαίοι, γιατί ναι υπάρχουν και τέτοιοι. Κρυφοί σύμμαχοι του Τσίπρα, Κουίσλιγκ της ΝΔ που είτε γιατί μισούν τον Μητσοτάκη είτε γιατί παίρνουν διαταγές από αλλού, κάνουν σαμποτάζ στο κόμμα για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχει και μια άλλη φυλή αντιμητσοτακικών, αντινεοδημοκρατών που βρίσκονται εκτός κόμματος αλλά στη δεξιά. Το μίσος τους για τον Κυριάκο τους έχει τυφλώσει τόσο πολύ που δεν βλέπουν ούτε το καλό της χώρας. Πατριώτες, δεν λέμε αλλά με λάθος τρόπο αφού δίνουν τεράστιες αβάντες στον Τσίπρα. Και το τραγικό είναι ότι ξέρουν πως παίζουν το παιχνίδι του πρωθυπουργού και δέχονται να γίνουν πιόνια για πρόσκαιρα οφέλη.
Όλοι αυτοί θα έπρεπε να παραδειγματιστούν κατ’ αρχάς από τον Σαμαρά. Παρά τις διαφορές που είχε με την Αγία Οικογένεια, όταν έπρεπε να βάλει πλάτη το έκανε. Και στήριξε τον Κυριάκο, και δεν παίζει παιχνίδια εξουσίας στο κόμμα, και δεν βάζει παρατρεχάμενους να προκαλούν προβλήματα και να στηρίζουν υπόγεια τον Τσίπρα.
Είναι καλύτερα να σιωπούν όσοι δεν έχουν κάτι σοβαρό να πουν. Να κάνουν κριτική στον Κυριάκο και τη ΝΔ, να την τσακίσουν την ηγεσία όταν δεν ξέρει τι της γίνεται. Όχι, όμως, να πολεμούν για το παραμικρό το κόμμα, ειδικά σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
Ασφαλώς ΝΔ και Μητσοτάκης δεν ταυτίζονται απολύτως, είναι όμως μαζί για την πλήρη αποδόμηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κι αυτό οφείλουμε όλοι να το στηρίξουμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι φυγομαχία την ώρα που η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: