Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Εδώ και τώρα πρόταση μομφής στον Καμμένο

Ο Π. Καμμένος δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή. Είναι ο αρχηγός κόμματος που συγκυβερνά και υπουργός Εθνικής Αμύνης. Συνεπώς, τα όσα λέει και τα όσα πράττει έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.
Δεν θα αναφερθώ στα γεγονότα, τα οποία έχουν αναπτυχθεί επαρκώς. Ούτε στην αντιθεσμική—παρακρατική δραστηριότητα του. Θα αναφερθώ στην πλήρη κάλυψη που του παρέχει ο Α.Τσίπρας.
Τόσο η ριζοσπαστική Αριστερά όσο και η λαϊκιστική Δεξιά, τρέφουν μιαν απέχθεια για τους θεσμούς της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Αυτό είναι το βασικότερο κοινό τους σημείο και η συγκολλητική ουσία για την  νομή της εξουσίας.
Συνεπώς, οι αντιθεσμικές παρεμβάσεις του Π.Καμμένου δεν ενοχλούν καθόλου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν τις  αναγνωρίζουν  ως τέτοιες. Η τήρηση των θεσμικών διαδικασιών βρίσκεται έξω από το αξιακό σύστημα της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Ουδόλως ενοχλούνται οι «δήθεν» ευαίσθητοι αριστεροί για την παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενός πολίτη, και ουδόλως ενοχλούνται που ο υπουργός Εθνικής Αμύνης έχει μετατραπεί σε «βαποράκι» συγκεκριμένου επιχειρηματία που τον χρησιμοποιεί για να εξοντώσει τον ανταγωνιστή του.
Ούτε βέβαια ενοχλούνται γιατί έχει κινηθεί προς τούτο ένας παρακρατικός μηχανισμός στον οποίον συμμετέχουν και δικαστικοί. Σημασία έχει να μην γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός, όπως είπε ο επίορκος λιμενικός.
Και η αντιπολίτευση τι κάνει; Το ζήτημα έχει τόσο σοβαρές διαστάσεις και γι΄αυτόν τον λόγο δεν εμπίπτει στον απλό κοινοβουλευτικό έλεγχο, υπό την μορφή των επερωτήσεων. Ο χειρισμός του υπερβαίνει τα όρια του επιπέδου των βουλευτών. Είναι θέμα πλέον των αρχηγών των κομμάτων.
Ετσι, είναι επιβεβλημένη η κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Π. Καμμένου. Και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είτε με τους θεσμούς είτε με τον Καμμένο. Είτε με τους κανόνες της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας είτε με την ξεδιάντροπη νομή της εξουσίας.
Οσοι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκδήλωναν και εκδηλώνουν την δυσφορία τους γι΄αυτήν την συνεργασία, έχουν την «χρυσή ευκαιρία» να λογαριαστούν έντιμα με την συνείδηση τους.
Βέβαια, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης γνωρίζει πως, χωρίς το κόμμα του, καταρρέει η κυβέρνηση. Και το εκμεταλλεύεται. Αισθάνεται πως είναι το απόλυτο αφεντικό, και το δείχνει.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν μπορεί να αφήσει να περάσει έτσι και αυτή η παραβατική συμπεριφορά ενός ακόμα υπουργού. Η Νέα Δημοκρατία μέχρι τώρα,  έδειξε πως δεν υποστηρίζει και δεν συντηρεί τέτοιου είδους παρεκτροπές στην επικαιρότητα.
Ακόμα να μάθουμε τι έγινε στην Αίγινα όπου χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Και ακόμα να μάθουμε γιατί ο πρωθυπουργός πήγε εκτάκτως στο Παρίσι. Τα θέματα αυτά, καθώς και άλλα, η Νέα Δημοκρατία τα άφησε να ξεθυμάνουν. Έδειξε πως δεν την ενδιαφέρει η αλήθεια. Και αυτό οδηγεί σε «μούδιασμα» τους οπαδούς της.
Τώρα με τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις του υπουργού Εθνικής Αμύνης είναι ευκαιρία να αποδείξει πως μπορεί μιαν υπόθεση να την φτάσει μέχρι το τέλος. Και αυτό είναι η κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Π.Καμμένου, εδώ και τώρα!


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: