Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Αυτή δεν είναι δημόσια τηλεόραση δημοκρατικής χώρας!


Αυτή δεν είναι δημόσια τηλεόραση δημοκρατικής χώρας!
Αλγεινή εντύπωση για άλλη μια φορά προκάλεσε η ΕΡΤ, η οποία μέσω της ενημερωτικής εκπομπής που προΐσταται η Κατερίνα Ακριβοπούλου, ούτε λίγο ούτε πολύ έσπευσε να επικρίνει τη Δικαιοσύνη για την ομόφωνη, αθωωτική απόφαση που εξέδωσε για το πόθεν έσχες του Γκ. Χαρδούβελη.
Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, έκριναν ότι ο πρ. υπουργός Οικονομικών “έμεινε ατιμώρητος” για την μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες όταν ασκούσε τα καθήκοντα του συμβούλου του πρ. Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Σε κάθε πολιτισμένη, δημοκρατική χώρα, υπάρχει διάκριση εξουσιών, όπου η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητη, μακρυά από πολιτικές ή άλλες παρεμβάσεις. Στη δική μας χώρα, ο πρ. υπουργός Οικονομικών, αφού διαπομπεύθηκε δημοσίως όταν οι προσωπικοί του λογαριασμοί (οι οποίοι θα έπρεπε να προστατεύονται ως προσωπικά δεδομένα από το Σύνταγμα) έγιναν βορά στον Τύπο, στη συνέχεια παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη από την κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρδούβελης είχε παραπεμφθεί μαζί με τους κ.κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη, οι οποίοι – σε αντίθεση με τον κ. Χαρδούβελη- δεν παραπέμφθηκαν γιατί κρίθηκε ότι η παράλειψη της δήλωσης στο πόθεν έσχες εταιρειών, εκατομμυρίων ευρώ και δεκάδων ακινήτων, ήταν καθ' όλα σύννομη.
Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδούβελης παραπέμφθηκε στο ακροατήριο και δικάστηκε. Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ομοφώνως ότι είναι πανηγυρικά αθώος από τις κατηγορίες για τις οποίες τον παρέπεμψε η κυβερνητική πλειοψηφία.
Φαίνεται όμως ότι αυτή η απόφαση της Δικαιοσύνης δεν άρεσε στην κρατική τηλεόραση (ή σε εκείνους που δίνουν εντολές για τα θέματα που αναδεικνύει), η οποία αποφάνθηκε ότι ο πρ. υπουργός Οικονομικών θα έπρεπε να έχει τιμωρηθεί για την πράξη του και ως εκ τούτου έμεινε “ατιμώρητος”.
Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η δημόσια τηλεόραση (η οποία συντηρείται από τους φόρους όλων των πολιτών, είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι) επιδίδεται σε σκληρή προπαγάνδα υπέρ της κυβερνητικής πλειοψηφίας και κατά των πολιτικών της αντιπάλων. Όπως επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που η δημόσια τηλεόραση σχολιάζει και στοχοποιεί τη Δικαιοσύνη αποκλειστικά με κριτήριο το τί εξυπηρετεί τη σημερινή κυβέρνηση.
Σε κάθε πολιτισμένη χώρα δυτικού τύπου θα είχε ήδη ευαισθητοποιηθεί ο αρμόδιος υπουργός που έχει υπό την εποπτεία του τη δημόσια τηλεόραση.
Σίγουρα όμως, θα είχαν ήδη ευαισθητοποιηθεί οι σχετικές αρμόδιες αρχές, όπως το ΕΣΡ ή η ΕΣΗΕΑ, που θα όφειλαν να διασφαλίζουν την αντικειμενικότητα και να προστατεύουν τους θεσμούς, καθώς και οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης που θα όφειλαν να προστατεύσουν τα μέλη τους από εξωτερικές και πολιτικές πιέσεις.
Αλλά εδώ προφανώς έχουμε δρόμο για να προσεγγίσουμε τη λειτουργία των δυτικών δημοκρατιών...


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: