Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Ο Αλ. Τσίπρας είπε «όχι» σε εξεταστική για τις συνομιλίες με τον Γιανουσάκη παρά τις κίβδηλες προτροπές Καμμένου


Από την αρχή ήταν εμφανές ότι όταν ο Πάνος Καμμένος ζητούσε πρόταση μομφής ή προανακριτική το έκανε εκ του ασφαλούς. Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε μονομιάς να το αποδείξει, μη αποδεχόμενος την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εξεταστική Επιτροπή. «Ελάτε να συμφωνήσουμε σε μια εξεταστική, να ανοίξουν οι λογαριασμοί των τηλεφώνων», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι είναι… άστοχο να το συζητήσει η Βουλή, αφού η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη.
«Ο Υπουργός Άμυνας συνομίλησε με κάποιον που βρίσκεται όταν του ζήτησε βοήθεια προκειμένου να μιλήσει και να μαρτυρήσει για να δώσει φως  σε μια σκοτεινή υπόθεση. Και τι έπραξε; Να πάει στη δικαιοσύνη και να πει ότι ξέρει. Αλα καρτ να σεβόμαστε την δικαιοσύνη δεν γίνεται», τόνισε, επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας, αποδεικνύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς «φοβάται» κάτι στην υπόθεση. Από την πλευρά  του ο πρόεδρος της ΝΔ στην δευτερολογία του, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν καλύπτει κανένα, ρώτησε τον πρωθυπουργό αν γνώριζε ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομιλούσε με έναν ισοβίτη. «Ή το γνωρίζατε οπότε έχουμε ανάμειξη σε επίπεδο πρωθυπουργού ή δε το γνωρίζατε οπότε ο Καμμένος έχει αυτονομηθεί πλήρως», υπογράμμισε και χαρακτήρισε μη φυσιολογικό «όσο αγαθές και να είναι οι προθέσεις του», ένας υπουργός να συνομιλεί με ισοβίτες. «Συνομιλείτε τακτικά με ισοβίτες κ. Καμμένος», επισήμανε απευθυνόμενος προς τον ΥΠΕΘΑ.
«Μάχη» για την προέλευση της τρομοκρατίας
Η πρόσφατη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στο Politico για την προέλευση των τρομοκρατών οδήγησε σε έναν πινγκ πογνκ ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είχατε σήμερα την ευκαιρία να διορθώσετε ένα ιστορικό ατόπημα. Ο λαός γνωρίζει πόθεν προέκυψε η βία και η τρομοκρατία. Ο λαός γνωρίζει από που προέρχεται η βία και η τρομοκρατία. Βεβαίως υπήρξε και από την πλευρά της άκρας Αριστεράς. Είναι δυνατόν να έρχεστε και να μας λέτε ότι η τρομοκρατία και η βία προέρχεται μόνο από την άκρα Αριστερά; Δεν υπήρξε από την άκρα δεξιά; Είναι προφανές ότι επιχειρείτε να ψαρέψετε στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου», είπε ο Α. Τσιπρας, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να απαντά τονίζοντας: «Μην μου κουνάτε εμένα το δάκτυλο, διότι μαζί με την ΧΑ ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση. Η τρομοκρατία, όχι η βία, με μια εξαίρεση την τραγική δολοφονία του Π. Φύσσα, είχε προέλευση την άκρα αριστερά». Μάλιστα, υπενθύμισε ότι ο ίδιος έχει θρηνήσει θύματα από την τρομοκρατία και συμπλήρωσε κοιτώντας προς τον Α. Τσίπρα: «Η ιστορία δεν παραγράφεται».
Στις συνεχιζόμενος αναφορές του πρωθυπουργού, όπου τον καλούσε να ανακαλέσει, την ώρα που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσαν έντονα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Απ' όσο θυμάμαι η κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στην δικαιοσύνη. Είναι μια αποκρουστική νεοναζιστική οργάνωση που η συμπεριφορά της έχει όντως εγκληματικά χαρακτηριστικά»». 
Η… οικονομία σε δεύτερη μοίρα

Στις δευτερολογίες τους τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας μολονότι ασχολήθηκαν λιγότερο με την Οικονομία, δεν άφησαν να πέσει τίποτα κάτω. Αρχικά ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν ότι θα ψηφίσουν ότι τους ζητηθεί για να μείνουν την καρέκλα, με δεδομένο ότι «δεν βρέθηκε ένας με την στοιχειώδη ευθιξία να πει παραιτούμαι, αφού άλλα λέγαμε».
Από την πλευρά του ο Α. Τσίπρας επέμεινε στο success story λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είπατε ότι χάσαμε με 5-0 αλλά μας τρελάνατε στα αυτογκόλ, είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και συνέχισε: Τι θα λέτε στο μέλλον όταν άλλοι οίκοι αξιολόγησης θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα;»
Ο Κυρ. Μητσοτάκης, ωστόσο, υπενθύμισε ότι χάθηκε ο βασικός στόχος δηλαδή η ένταξη της χώρας στο QE και κάλεσε τον πρωθυπουργό «ή να πει ότι τα κάναμε ρόιδο αλλά προσφύγαμε στις κάλπες και ξεπλυθήκαμε ή να έρθει  να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του».
Στην «σιγουριά» του Αλ. Τσίπρα ότι εκλογές θα γίνουν το 2019 και στην φράση Τσίπρα «θα είστε ο πρώτος που θα πανηγυρίζει συνεχώς γιατί θα νικά στις δημοσκοπήσεις αλλά όταν έρθει η κάλπη θα καταλάβετε ότι στις εκλογές δεν μιλούν οι δημοσκόποι αλλά ο ελληνικός λαός», ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευση απάντησε με Μάρξ: «’’Καλύτερα ένα άθλιο τέλος, παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος’’ καλύτερα να ακούσετε τον Μάρξ».Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: