Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα και καταλύει το κράτος Δικαίου

Για να κρατηθούν στην εξουσία υλοποιούν σχέδια, παρακρατικού-καθεστωτικού χαρακτήρα - Υπέγραψαν μνημόνια σε βάρος των αδυνάτων - Πρόσκληση στους πολίτες για να βγει η χώρα από την κρίση

«Oι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μιλώντας σε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επικράτηση του κόμματός του στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση. «Δεν θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Θα τις κερδίσει η ΝΔ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στηλίτευσε τις αντιθεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που κορυφώνονται με τις προσπάθειες ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης. Ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα διερευνηθούν όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015, κατηγορώντας την κυβέρνηση που, ενώ κατά τα λοιπά παριστάνει την αδέκαστη, αρνείται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής H κυβέρνηση που κατά τα λοιπά παριστάνει την αδέκαστη, αρνείται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. «Ας το γνωρίζουν καλά, η Εξεταστική θα γίνει», τόνισε»

«Προσπαθούν να στήσουν καθεστώς», είπε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας: «Μόνο που αυτό δεν γίνεται σε δημοκρατική χώρα. Δεν το επιτρέπουμε. Οι θεσμοί μπορεί να λυγίζουν αλλά δεν σπάνε».

«Είναι πια φανερή η πολιτική και ηθική γύμνια της κυβέρνησης», διαπίστωσε σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του. «Μια πολιτική παράγκα, φτιαγμένη με λάσπη και ψέματα, τρίζει και κλονίζεται», συμπλήρωσε. Και τόνισε ότι «η κυβέρνηση, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, απεργάζεται και υλοποιεί σχέδια παρακρατικού- καθεστωτικού χαρακτήρα».

«Η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης δεν θα περάσει», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να ταυτιστεί με τον κ. Καμμένο και τον κ. Πολάκη. Όλοι μαζί θα απολογηθούν», συνέχισε. Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στους Έλληνες λειτουργούς της Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε: «Είμαστε κοντά τους με το να είμαστε μακριά τους».

Ασκώντας κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό ανέφερε ότι
«ο κ. Τσίπρας που μας είχε υποσχεθεί ότι θα είναι κάθε λέξη του Συντάγματος, πάει να γράψει βιβλίο με την συνολική καταπάτησή του».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στο ζήτημα των αλλαγών που επιχερούνται στα Πανεπιστήμια με το νομοσχέδιο Γαβρόβλου για το οποίο τόνισε ότι δεν πρέπει να περάσει και να γίνει νόμος του κράτους. Κι αυτό διότι, όπως επέμεινε, «επιχειρείται παλινόρθωση ενός αμαρτωλού παρελθόντος και διαπράττεται ένα πραγματικό έγκλημα σε βάρος της παιδείας».

Έντονα επικριτικός υπήρξε και στα θέματα της οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει ούτε ένα έργο ή επένδυση που να γίνεται αυτή τη στιγμή και να μην έχει ξεκινήσει από εμάς ή να μην την έχει πολεμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ειδικά για την αξιολόγηση εξέφρασε την απορία του αν έχει υπάρξει τέτοιο φιάσκο σε διαπραγμάτευση. «Από τους πέντε στόχους που είχε θέσει ο κ. Τσίπρας, πήρε μηδέν», είπε χαρακτηριστικά. «Εμείς δεν απειλούμε τους επενδυτές όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε. «Τους προσκαλούμε να έρθουν στην Ελλάδα. Και αυτό δείχνει την ποιοτική διαφορά μας».

Αναφερόμενος στο κόμμα του, τάχθηκε υπέρ της ανανέωσης. «Τιμώ τα παλαιότερα στελέχη μας. Αλλά η ανανέωση είναι όρος πολιτικής ανασύνταξης και γίνεται πράξη τόσο στα όργανα, όσο και με το Μητρώο Στελεχών», που το χαρακτήρισε καινοτόμο πρωτοβουλία. «Η θέση μας είναι ανάμεσα στους πολίτες», είπε σε άλλο σημείο. «Γιατί οι πολίτες ψάχνουν ελπίδα. Ψάχνουν απαντήσεις και ψάχνουν σχέδιο για το μέλλον. Εμείς το έχουμε».

protothema.gr
Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: