Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Σκηνικό αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία - Με 9,9% προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ

Σκηνικό αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία - Με 9,9% προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ
"Σκηνικό αυτοδυναμίας" για τη ΝΔ προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Metron Analysis και δημοσιεύεται σήμερα στα "Νέα". 
Σύμφωνα με τη δημοσκόιπηση η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου φτάνει στις 14 ποσοστιαίες μονάδες, με 36,7% έναντι 22,7%. Στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 9,9%.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 26% έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτο κόμμα και αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο 6,2% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%.
Κάτω από το όριο του 3% παρουσιάζεται η Ένωση Κεντρώων με 2,4% και οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι που συγκεντρώνουν από 2%.
Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά αυξάνεται στις 14 μονάδες με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 36,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 22,7%.
Τρίτη, με ποσοστό 8,8% έρχεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 7,3% και πέμπτο το ΚΚΕ στο 7,1%.
Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει το 3,4%, ενώ εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,9% και το Ποτάμι με 2,8%.
Αναφορικά με τον πολιτικό αρχηγό που είναι καταλληλότερος για το πρωθυπουργικό αξίωμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 25%, ο Αλέξης Τσίπρας 13%, η Φώφη Γεννηματά 2%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου 1%, ο Σταύρος Θεοδωράκης 1%, ο Βασίλης Λεβέντης 1%, και ο "Κανένας" 43%.
Όσον αφορά την παράσταση νίκης και στο ερώτημα "Ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιο κόμμα πιστεύετε πως θα βγει πρώτο στις βουλευτικές εκλογές;", το 68% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα επικρατήσει η ΝΔ, έναντι ενός 17% που πιστεύει πως θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με τα σημερινά ποσοστά, σε μια επτακομματική Βουλή, η ΝΔ συγκεντρώνει 149 έδρες, οι οποίες όμως αυξάνονται έως τις 160 έδρες, εάν δύο ή περισσότερα από τα κόμματα που κινούνται κοντά το όριο του 3% βρεθούν εκτός Βουλής.
Μεγάλες είναι και οι προσδοκίες από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τον υπό σύσταση κεντροαριστερό σχηματισμό, ο οποίος συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 8,8% των ερωτηθέντων.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: