Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Τι κρύβει η νέα επίθεση στον Άδωνι;

«Με ύφος υποτακτικού πήγε στην συγκέντρωση του CDU και υποκλίθηκε στον Schaeuble». Αυτή την όλο χολή πρόταση, δεν την έγραψε κάποιος Συριζαίος σχολιαστής. Αν το έκανε, θα ήταν απολύτως δικαιολογημένος.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης -κατά γενικήν ομολογία- είναι από τους ελάχιστους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που κάνει δυναμική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Που «ιδρώνει την φανέλα του». Και όχι μόνον αυτό, τους έχει τρελάνει και στα τρίποντα!
Και όμως αυτή η κατάπτυστη πρόταση ήταν πρωτοσέλιδο εφημερίδας που υποτίθεται πως αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ και κινείται στον συντηρητικό χώρο. Το ρήμα «υποτίθεται» εκφράζει, δυστυχώς, την πραγματικότητα.
Υπάρχουν έντυπα που υπηρετούν κραυγαλέα τους συνεταίρους του ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση του τόπου. Και οι συνεταίροι αυτοί δεν είναι μόνον οι ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου. Είναι και η δεξιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, με τους Παυλόπουλο-Παπαγγελόπουλο.
Αυτοί που «τελειώνουν τις δουλειές» της συγκυβέρνησης στο χώρο της Δικαιοσύνης και βοηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει πρόσβαση σε καίριους μηχανισμούς του Κράτους.
Αυτό το σύμπλεγμα των Π. Καμμένου-Π. Παυλόπουλου-Δ. Παπαγγελόπουλο εκφράζει και υπηρετεί συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα, που μέσα από μια φωτογραφία, αμέσως, διέγνωσε πως ο Άδωνις έχει «ύφος υποτακτικού», και παρατήρησε μάλιστα, πως υποκλίθηκε στον Schaeuble. Η εμπάθεια οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νηπιακού επιπέδου διαπιστώσεις.
Αλλά γιατί αυτή η ξαφνική -εκ των έσω- επίθεση στον Άδωνι; Μήπως δεν κάνει καλά την δουλειά του; Μα ακριβώς, επειδή κάνει καλά την δουλειά στοχοποιείται, από συγκεκριμένα κέντρα του συντηρητικού χώρου.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, με την πληθωρική παρουσία του, δεν αποδομεί μόνον τα λόγια και τα έργα της συγκυβέρνησης, αλλά αποτελεί και το ισχυρότατο ανάχωμα διαρροής ψηφοφόρων προς τα μικρά κομματίδια της Δεξιάς, δίνοντας την άνεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει τα ανοίγματα του στον κεντρώο χώρο. Ο Άδωνις είναι ένα ακούραστο «πολυεργαλείο», που μοιράζει πόνο.
Συγχρόνως, με τον λόγο του και την πολιτική διεισδυτικότητα του, διαβρώνει και τον χώρο των ΑΝΕΛ, που κινδυνεύουν πλέον να μείνουν εκτός Βουλής. Είναι λογικό όταν ένας πολιτικός είναι τόσο παραγωγικός, να στοχοποιείται από τους αντιπάλους του και από την Πέμπτη Φάλαγγα.
Γιατί περί αυτού πρόκειται. Κάποιοι μικρόνοες δεν «χώνεψαν» ακόμα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία και «πρωθυπουργός εν αναμονή», και επειδή δεν τολμούν να επιτεθούν στον ίδιο, επιτίθενται στον αντιπρόεδρο του.
Τελικά, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, όχι μόνον από τους Νεοδημοκράτες, αλλά και από τα άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, πως το πρώτιστο καθήκον όλων είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία. 
Οι φωνές που αποδυναμώνουν αυτήν την προσπάθεια, ουσιαστικά, λειτουργούν υπέρ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μήπως αυτό θέλουν; 
Μήπως με την υπονομευτική στάση τους και τα ύπουλα πρωτοσέλιδα τους αποβλέπουν στο να μην γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός; Μήπως υπάρχει μια ετερόκλιτη συμμαχία προς τούτο, που θα την δούμε να εντείνει την δράση της το προσεχές διάστημα;
Και μήπως θα πρέπει επιτέλους να ειπωθούν κάποια πράγματα με το ονοματεπώνυμο τους;Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: