Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Πρόβλημα στα κρατικά ταμεία - «Σκουπίζουν» τα αποθεματικά των νοσοκομείων

Πρόβλημα στα κρατικά ταμεία - «Σκουπίζουν» τα αποθεματικά των νοσοκομείων

Σοβαρό πρόβλημα με τα δημόσια ταμεία φαίνεται να υπάρχει καθώς με έγγραφο, που διέρρευσε δίνεται εντολή μεταφοράς των χρημάτων από τα αποθεματικά των Ταμείων εντός της ημέρας στην ΤτΕ, κίνηση στηριζόμενη σε απόφαση και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015. Από την εντολή, όπως σημειώνει το έγγραφο, εξαιρούνται μόνο οι τα χρήματα που προορίζονται για τις ανάγκες του επόμενου 15ημέρου.
Τα χρήματα των νοσοκομείων διατίθενται για την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως μισθοί του επικουρικού προσωπικού, αγορά υλικών και φαρμάκων.
Τα χρήματα των νοσοκομείων διατίθενται για την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως μισθοί του επικουρικού προσωπικού, αγορά υλικών και φαρμάκων...


Φωτογραφία: @PGPapanikolaou

Αντίδραση ΝΔ
Επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφαση να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία. Η Συγγρού μιλά για "σκούπισμα των... ταμειακών διαθέσιμων που έχουν απομείνει", ενώ σχολιάζει χαρακτηριστικά "Οι ήττες είναι αλλεπάλληλες, αλλά η Κυβέρνηση συνεχίζει να θριαμβολογεί".

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

"Το κόστος της ‘’καθυστερημένης’’ διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα εκτινάχθηκε στα 5,5 δις ευρώ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει την  εσωτερική στάση πληρωμών που ξεκίνησε πέρυσι και τον αναγκαστικό δανεισμό, ‘’σκουπίζοντας’’ όλα τα ταμειακά διαθέσιμα που έχουν απομείνει. Τελευταίο τους σημερινό ‘’θύμα’’, τα αποθεματικά των Νοσοκομείων, που μεταφέρονται άρον – άρον  στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Οι ήττες είναι αλλεπάλληλες, αλλά η Κυβέρνηση συνεχίζει να θριαμβολογεί".

imerisia.grΜοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: