Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Εμφύλιος στην καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τον …πολιτισμό

Ένας εσμός άχρηστων, κρατικοδίαιτων καρεκλοκένταυρων, δήθεν επιστημόνων, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να βρουν μισθό και δουλειά πουθενά αλλού στον κόσμο, αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να αποδείξουν την …ύπαρξή τους, εμποδίζοντας το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της σύγχρονης Ελλάδας.
Συνεδριάζει σήμερα, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το διαβόητο ΚΑΣ που αποτελεί το «ανώτατο, επιστημονικό όργανο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» για την «διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας και τη διαμόρφωση πολιτικής στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς…».
Αποστολή της σημερινής συνεδρίασης του ΚΑΣ είναι να γνωμοδοτήσει επί του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπλασης της περιοχής του Ελληνικού, που έχει υποβάλει η Lamda Development, αλλά και επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά».
Ξαφνικά, στην διαδικασία αυτή παρενέβησαν οι «επιστήμονες» του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) οι οποίοι φυσικά «κήρυξαν» και απεργιακές κινητοποιήσεις τις οποίες ελάχιστοι στην Ελλάδα θα αισθανθούν.
Οι «επιστήμονες» του ΣΕΑ, με τις αξιοπρόσεκτες οικονομολογικές και νομικές περγαμηνές που αναμφίβολα διαθέτουν, θεωρούν ότι η σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού στην Lamda Development, περιλαμβάνει «αδιανόητες για κάθε ευνομούμενο κράτος διατάξεις υπέρ του επενδυτή» και αναφέρουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόβλεψη για αποζημίωσή του σε περίπτωση εκ των υστέρων ανεύρεσης ή/και κήρυξης αρχαιοτήτων.
Για περισσότερα από 60 χρόνια, τα αεροπλάνα πετούσαν πάνω από το παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας στο Ελληνικό και ουδείς «επιστήμων» του ΣΕΑ ενοχλήθηκε ή υποψιάσθηκε ότι υπήρχαν αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή. Τότε όμως την εκμετάλλευση του χώρου την είχε η Ολυμπιακή Αεροπορία του Αριστοτέλη Ωνάση και αργότερα του Ελληνικού Κράτους και της Δήμητρας Παπανδρέου.
Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο «παλιός ΣΥΡΙΖΑ», ο πυρήνας του 3% που κυβερνούσε το Υπουργείο Πολιτισμού μέσα από τους «επιστήμονες» του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων αποφάσισε να ορθώσει το ανάστημά του.
Ο «νέος ΣΥΡΙΖΑ», του 40χρονου πρωθυπουργού που θέλει να μείνει στην ιστορία ως «σύγχρονος Ανδρέας Παπανδρέου» έχει αντιθέτως αναλάβει και υπογράψει δεσμεύσεις που έρχονται σε αντίθεση με ορισμένα, επώνυμα και συγκεκριμένα, επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν θέλουν να υλοποιηθεί αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο ανάπλασης του Ελληνικού.
Στη μέση αυτής της σύγκρουσης ιδιοτελών συμφερόντων, βρίσκεται η χώρα με την υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη που έχει βιώσει την χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας της εν καιρώ ειρήνης.
Οι «επιστήμονες» του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων θέλουν το μερίδιό τους στην (μη) λήψη αποφάσεων για το μέλλον αυτής επένδυσης των 8 τουλάχιστον δισεκατομμυρίων Ευρώ και των δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Στην ουσία του, το παιχνίδι αυτό είναι αμιγώς πολιτικό ενώ υποστηρίζεται από ιδιαίτερα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Τα δύο πρόσωπα του Ιανού συνεδριάζουν σήμερα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Τα συμφέροντα συγκρούονται.
Οι Έλληνες παρακολουθούν αμέτοχοι.
Οι Έλληνες ψήφισαν τρεις φορές να μας κυβερνά «το Κράτος του 3%» και δεν θέλουν να παραδεχθούν το λάθος του 2015.
Γι’ αυτό πληρώνουν ακόμη…
toxrima.gr




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: