Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Μήπως ο Κουρουμπλής κρατά τον Αλέξη από το μανίκι;

Γιατί ο Τσίπρας κρατά ακόμη στη θέση του τον Κουρουμπλή; Γιατί δεν τον διώχνει ώστε να δείξει ότι είναι άτεγκτος σε υποθέσεις αβελτηρίας ή ανικανότητας ενός υπουργού;

Περιμένει τον ανασχηματισμό για να τον στείλει αδιάβαστο με… τακτ; Ή μήπως υπάρχουν πράγματα που δε γνωρίζουμε στις σχέσεις του Κουρουμπλή με τον πρωθυπουργό;

Να κάνουμε όμως μια πρώτη επισήμανση. Γιατί φταίει μόνο ο Κουρουμπλής για την περιβαλλοντική καταστροφή και δεν φταίει και ο υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Φάμελλος; Γιατί ο τελευταίος έβγαλε την ουρά του απ’ έξω, παρά τα εγκληματικά λάθη που έγιναν, τις καθυστερήσεις στο αίτημα για βοήθεια κ.λπ.;

Η εξήγηση που θα μπορούσε να δοθεί είναι ότι ο Κουρουμπλής είναι Πασόκος, επομένως και αναλώσιμος ενώ ο Φάμελλος είναι ΣΥΡΙΖΑ και φέρελπις πολιτικός. Έχει μια λογική αυτό. Πετάνε στο λάκκο με τα λιοντάρια τον «γενίτσαρο» και καθαρίζουν. Αλλά το κάνουν όχι εν θερμώ, ίσως κατόπιν συνεννόησης μαζί του.

Ωστόσο, είναι απορίας άξιον γιατί ο Κουρουμπλής έγινε ένα από τα ισχυρά χαρτιά της κυβέρνησης. Πήγε στο υπουργείο Υγείας, αλλά απέτυχε παταγωδώς. Ακούγονται δε και διάφοροι ψίθυροι για τη θητεία του.

Πήγε στο πρώτο τη τάξει υπουργείο, του Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και φιγουράριζε δίπλα στον πρωθυπουργό στα υπουργικά συμβούλια. Ποιος; Ένας Πασόκος που μέχρι πριν από λίγα χρόνια προσκυνούσε τον Γ. Παπανδρέου. Ο άνθρωπος αυτός το 2010 ψήφισε το πρώτο μνημόνιο και αποχώρησε όταν δεν ψήφισε το 2011 το Μεσοπρόθεσμο.

Ο πρώην Πασόκος και νυν Συριζαίος ψήφισε έκτοτε και τα αριστερά μνημόνια…
συνεπής στη μάχη του κατά των δανειστών. Όμως, έχει κι άλλα κρυφά ταλέντα ο κ. Κουρουμπλής. Τρίτος σε σταυρούς στη Β΄ Αθήνας με πάνω από 55 χιλιάδες ψήφους δεν είναι και λίγο πράγμα για έναν πολιτικό που μέχρι πρότινος ανήκε στο… τρισκατάρατο ΠΑΣΟΚ και καταγόταν από το Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας.

Οι κακές γλώσσες λένε κι άλλα. Όπως π.χ. ότι είναι από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακινήτων της Βουλής, αν και φτωχόπαιδο, με καμιά 20αριά ακίνητα.

Επίσης, κι αυτό είναι έπαινος γι’ αυτόν. Πολλοί λένε για το πώς τα κατάφερε ένας άνθρωπος με τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας να φτάσει στα ανώτατα αξιώματα. Αν και το πρόβλημα όρασης σε κάνει συνήθως πιο συμπαθητικό στα μάτια των πολιτών.

Το μεγαλύτερο, ωστόσο, προτέρημά του, είναι για τους καλά γνωρίζοντες, ότι μαζί με τον Χρ. Σπίρτζη κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα μεγάλο αριθμό στελεχών και ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ. Τους έφεραν στον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρόσφεραν στο πιάτο του Αλέξη. Πώς θα φαινόταν άραγε στο παλαιό ΠΑΣΟΚ που έγινε ΣΥΡΙΖΑ να φεύγει το σύμβολό του, ο ηγέτης του;

Μήπως δηλαδή τις τελευταίες ημέρες παίχτηκε ένα παιχνίδι εκβιασμών του στυλ «αν παραιτηθώ (απολυθώ) από υπουργός με τη στάμπα του αποτυχημένου, ανεξαρτητοποιούμαι και… γαία πυρί μειχθήτω;».

Μήπως ο Κουρουμπλής κρατά τον Αλέξη από το μανίκι λέγοντάς του ότι δύσκολα θα τον ξεφορτωθεί;

antinews.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: