Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Οι κερκόπορτες ανοίγουν πάντα από μέσα !

Πηγή : politis-gr

Η ιστορία ,που δυστυχώς γράφεται με άλλον τρόπο από αυτόν που μαθαίνει ο κόσμος, επαναλαμβάνεται για μια ακόμη φορά.
Μας έχει διδάξει ότι τα κάστρα δεν «πέφτουν» από εξωτερικούς εχθρούς , αλλά από «εφιάλτες» που ανοίγουν από μέσα τις κερκόπορτες.
Το ίδιο επαναλαμβανόμενο σενάριο ξετυλίχθηκε πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και στην περίπτωση του σερβοβόσνιου ηγέτη Ράντοβαν Κάρατζιτς.
Η σύλληψη του Κάρατζιτς κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Αντίθετα ,για τους υποψιασμένους και γνωρίζοντες τα του διεθνούς παρασκηνίου, είχε προαναγγελθεί ταυτόχρονα με τη συγκρότηση της κυβέρνησης της Σερβίας πριν δύο περίπου εβδομάδες.
Ο αμερικανός πρέσβης στο Βελιγράδι, άσκεσε ΔΗΜΟΣΙΕΣ πιέσεις προς τη Σερβία και την παροτρύνε να σχηματίσει μια κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκή, με …….αντάλλαγμα την πολύτιμη βοήθεια που θα έχει η χώρα από την Ουάσιγκτον.
Συμπλήρωνε δε ότι :«Η Ουάσινγκτον θέλει να βοηθήσει το σερβικό λαό, αλλά η μελλοντική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι ανοιχτή για μια τέτοιου είδους συνεργασία» δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στο Βελιγράδι, Κάμερον Μούντερ.

Με αυτόν τον εκβιαστικό τρόπο επέβαλαν τον σχηματισμό κυβέρνησης με τη συμμετοχή όχι του Κοστούνιτσα αλλά …του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Ενός Σοσιαλιστικού κόμματος που λίγο πολύ ακολουθούσε τα αχνάρια του ιδρυτή του Μιλόσεβιτς βαδίζοντας στην πατριωτική πτέρυγα που κατηγορούσε την ΕΕ και τους Αμερικανούς για τον διαμελισμό της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου .
Όμως στην πορεία του (τελευταία) άλλαξε , αποδεχόμενο ... υπόγεια συνδιαλλαγή και ριζική μετάλλαξη.
Η υπόθεση αποκτά και ελληνικό ενδιαφέρον αφού ξεχωριστό ρόλο στην ....«μετάλλαξη» του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας έπαιξε ο Γιώργος Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας (από μόνος του;) να «νουθετήσει» αρχικά τον ηγέτη του και στη συνέχεια να του προσφέρει την ένταξή του στη Σοσιαλιστική Διεθνή, ως τον προθάλαμο προφανώς της επιστροφής του στη «μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια» που τα πάντα συγχωρεί… Όχι όμως χωρίς ανταλλάγματα.
Οι ανησυχίες για την τύχη του Κάρατζιτς πύκνωσαν όταν το εξαιρετικής κρισιμότητας υπουργείο Δημόσιας Τάξης πέρασε στα χέρια του ηγέτη των εξαργυρωμένων Σοσιαλιστών, Ίβιτσα Ντάτσιτς.
Να θυμίσω δε ότι, πέρυσι, όταν επί μήνες παζάρευαν για τα υπουργεία Κοστούνιτσα και Τάντιτς, ο πρώτος επ' ουδενί δεν παραιτούνταν από τη διεκδίκηση του εν λόγω υπουργείου.
Την αιτία την καταλάβαμε την εβδομάδα που πέρασε.
Η σύλληψη -και η δρομολογημένη παράδοση- του Ράντοβαν Κάρατζιτς στο δικαστήριο της «νέας τάξης πραγμάτων» δεν αφορά φυσικά μια ….εκκρεμή «ποινική» υπόθεση.
Αυτό θα μπορούσαν να το έχει κάνει η CIA μέσω των πρακτόρων της που πραγματικά έχουν «πλημμυρήσει» την Σερβία.
Άλλωστε όπως έχει πει και η κόρη του Σόνια (Guardian 23.8.08) o Κάρατζιτς εγκατέλειψε κάθε πολιτική δραστηριότητα (με αντάλλαγμα την …εγγυημένη του ελευθερία) μετά από συνάντηση με …ξένες μυστικές υπηρεσίες ,που έγινε το 1995 στην Αθήνα .
Η CIA ήξερε όλα αυτά τα χρόνια.. ποιος και που ήταν ο …γιατρός Ντάμπιτς .
Η ανατροπή της συμφωνίας έχει μια ύπατη συμβολική-ιδεολογική αξία.
Ήθελαν οπωσδήποτε η σύλληψη του σερβοβόσνιου ηγέτη να γίνει από τους …δικούς του! Ήθελαν να φανεί στην διεθνή κοινή γνώμη ότι η Σερβία προσέρχεται ως ….ταπεινός ικέτης στις δομές και τους παγκόσμιους θεσμούς .
Και για να γίνει δεκτή και αποδεκτή στους θεσμούς αυτούς η νέα Γιουγκοσλαβία θα πρέπει, πριν απ' όλα, να απορρίψει την ιστορική της ταυτότητα, την αξιοπρέπειά της, να καταδικάσει ολόκληρο το ιστορικό της παρελθόν.
Μόνο μ' αυτό τον τρόπο θα διεκδικήσει «νόμιμη» παρουσία στην αγκαλιά της «νέας τάξης».
Η υπόθεση Σερβία , για την Νέα Τάξη , είναι κατά τα τρία τέταρτα περατωθείς. Υπολείπεται άλλο ένα.
Για τον «Μπίν Λάντεν των Βαλκανίων» - κατά δήλωση Χόλμπρουκ - θέλουν την υποδειγματική καταδίκη και τιμωρία του ,για να καταστήσει σαφές στον οποιοδήποτε τι τον περιμένει σε παρόμοιες ….τρομοκρατικές πράξεις.
Αν προλάβει όμως και μιλήσει ο ...«Μπίν Λάντεν των Βαλκανίων» πολλοί … ….. δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν. Αν προλάβει….

Πηγές : «paron» «apogevmatini» « guardian»




Στόχος τώρα οι Σερβοβόσνιοι

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Πηγή : ΕΘΝΟΣ

Τώρα που η σερβική κυβέρνηση, κατρακυλώντας έστω στην έσχατη ατίμωση του εθνικού εξευτελισμού, παρέδωσε τον Σερβοβόσνιο ηγέτη Ράντοβαν Κάρατζιτς στις ΗΠΑ και την ΕΕ, που βομβάρδισαν και ακρωτηρίασαν τη χώρα, τελείωσαν άραγε τα βάσανα της Σερβίας και του σερβικού έθνους; Οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί θα σταματήσουν εδώ τον διαμελισμό της Σερβίας και θα αρκεστούν στο να ενσωματώσουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ τον ταπεινωμένο σερβικό λαό; Κομμάτιασαν τη Γιουγκοσλαβία, εκμηδένισαν τη Σερβία ως χώρα και την κατέστησαν ανίκανη να παίξει πια οποιοδήποτε ρόλο στα Βαλκάνια, ενώ επί δεκαετίες ήταν η σημαντικότερη χώρα της περιοχής, η ηγετική μάλιστα όσο υπήρχε η Γιουγκοσλαβία. Τους φτάνει αυτό;

Η απάντηση είναι κατηγορηματική: Οχι! Τα πάθη των Σέρβων δεν τελείωσαν. Μόνο που θα υπάρξει μια μετατόπιση των στόχων της νέας επίθεσης της ΕΕ και των ΗΠΑ εναντίον του σερβικού έθνους. Πριν αρχίσει η διαδικασία απόσχισης από τη Σερβία της Βοϊβοντίνας, μιας περιοχής στα βόρεια της χώρας, που έχει μια αξιόλογη ουγγρική μειονότητα, το ενδιαφέρον του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον θα εστιαστεί στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι αποφασισμένες να καταλύσουν εκβιαστικά την όποια τυπική αυτονομία έχει δώσει στο σερβικό κρατίδιο η συμφωνία του Ντέιτον για τη Βοσνία του 1995, την οποία είχαν επιβάλει οι ίδιοι οι Αμερικανοί.

Με το Βελιγράδι προσκυνημένο, με έναν ανάλογης ποιότητας Σερβοβόσνιο πρωθυπουργό ονόματι Μίλοραντ Ντόντικ και με τον Κάρατζιτς στη φυλακή, Ουάσιγκτον και Βερολίνο σωστά εκτιμούν από τη σκοπιά τους ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να τηρήσουν τα συμφωνημένα.

Στόχος τους τώρα είναι να εξανδραποδίσουν τους Σερβοβόσνιους και να τους καταστήσουν υποτελείς των Κροατών και των Μουσουλμάνων της Βοσνίας, ώστε να πάψουν να αποτελούν παράγοντα αποσταθεροποίησης και σίγουρης μελλοντικής διάλυσης αυτού του εκτρωματικού τεχνητού κράτους που δημιούργησαν οι Δυτικοί, της Βοσνίας. ΗΠΑ και ΕΕ μεθοδεύουν τώρα την ουσιαστική διάλυση του σερβοβοσνιακού κρατιδίου, μέσω της αφαίρεσης εξουσιών από αυτό και της υπαγωγής των Σερβοβόσνιων απευθείας στην κεντρική κυβέρνηση του Σεράγεβο, καταργώντας παράλληλα όλες τις δικλίδες ασφαλείας και ισορροπιών ανάμεσα στις τρεις αλληλομισούμενες εθνικές ομάδες της Βοσνίας - τους Σέρβους, τους Κροάτες και τους Μουσουλμάνους.

Το άθροισμα Κροατών και Μουσουλμάνων είναι αριθμητικά υπέρτερο των Σέρβων της Βοσνίας, οπότε, αν καταργηθούν οι αντίστοιχοι εθνικοί θεσμοί, οι Σέρβοι θα γίνουν «δούλοι» των Κροατομουσουλμάνων, με δεδομένο το αβυσσαλέο μίσος που τους χωρίζει εξαιτίας του απάνθρωπου εμφύλιου πολέμου, όπου οι εθνότητες αυτές αλληλοκατασπαράχθηκαν.

Οι Κροάτες έχουν την πλήρη εμπιστοσύνη της Γερμανίας, γιατί είναι τόσο φιλογερμανοί, ώστε δεν υπήρξαν στην Ευρώπη πιο αφοσιωμένοι συνεργάτες των ναζί.

Μέχρι που σχημάτισαν κροατικές λεγεώνες των Ες Ες (!) που πολέμησαν στη Σοβιετική Ενωση, ενώ οι φιλοναζιστές Κροάτες έσφαξαν περίπου 700.000 Σέρβους στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, επειδή οι Σέρβοι αντιστέκονταν στη ναζιστική κατοχή!

Οι Μουσουλμάνοι έχουν ολόπλευρη στήριξη από τους Αμερικανούς και την ΕΕ, οπότε το σχέδιο της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου είναι να καταλύσουν τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας και να «πετάξουν» τους Σερβοβόσνιους βορά στην κροατομουσουλμανική πλειοψηφία, η οποία θα φροντίσει για την πολιτική εξόντωσή τους - ίσως και τη φυσική εξόντωση τμήματος του σερβοβοσνιακού πληθυσμού, αν παραστεί ανάγκη!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ
«Δουλεία» αντί για ένωση με τη Σερβία

Το αίτημα των Σερβοβόσνιων να κάνουν δημοψήφισμα στο κρατίδιό τους για να αποσχιστούν από τους Κροατομουσουλμάνους και στη συνέχεια να ενωθούν με τη Σερβία, απέκτησε ισχυρή βάση μετά τη διεθνή αναγνώριση της μονόπλευρης ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Γιατί οι Σέρβοι της Βοσνίας να μην έχουν το ίδιο δικαίωμα που άσκησαν οι Αλβανοί του Κοσόβου; Επισήμως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο. Γι αυτό ΕΕ και ΗΠΑ απεργάζονται υπόγεια την κατάλυση του σερβοβοσνιακού κρατιδίου, ώστε οι Σερβοβόσνιοι, αντί να ενωθούν με τη μητέρα Σερβία, να γίνουν υποτελείς των Κροατών και των Μουσουλμάνων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: