Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

V. Dombrovskis: Επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης η αύξηση των φόρων

V. Dombrovskis: Επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης η αύξηση των φόρων
Στην ελληνική κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι για την υπέρμετρη φορολόγηση ως κυρίαρχο στοιχείο του μείγματος πολιτικής του τρίτου μνημονίου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. 

Ο Valdis Dombrovskis ανέφερε μάλιστα ότι ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επικεντρωθεί αισθητά στην αύξηση των φόρων. 

Απέφυγε να πάρει θέση για την αναγκαιότητα ή μη λήψης επιπλέον μέτρων για το 2018 και εκφράζει την ελπίδα να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση εντός του έτους. 

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν 95 προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθούν, προσθέτοντας πάντως ότι πολλά από αυτά αφορούν την εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Τσακαλώτου είπε ότι στόχος είναι μία καθαρή έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα και όχι νέες διευθετήσεις, ενώ έκανε λόγο για πρώιμη συζήτηση, καθώς έχουμε ακόμα μπροστά μας την τρίτη αξιολόγηση. Όπως επισήμανε μάλιστα, το μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να αφορά στους στόχους των δύο επόμενων προϋπολογισμών, οι οποίοι θα πρέπει να οδηγούν σε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5%.
Πηγή: skai.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: