Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Πόσο τεχνοκρατικά σωστή μπορεί να είναι μια συστημική πολιτική σε μια εποχή παγκόσμιας αντισυστημικότητας

Βρίθει ο Κυριακάτικος Τύπος απο δεκάδες αυθόρμητα άρθρα γεμάτα θεωρίες συνομωσίας, σενάρια για ρήξεις,υποβάθμιση του αρθρογράφου κτλ εξ αφορμής της δικαιολογημενης ταραχής που προκάλεσε στην βάση της κεντροδεξιάς η μεταξύ μας -αναμενόμενα οξυμένη- συζήτηση για το πονηρό Ν/Σ του Συριζα με την αλλαγή φύλου, την αριστερόστροφη κοινωνική αντεπίθεση του με παρόμοια Ν/Σ και τον εκτροχιασμό της κεντροαριστεράς .
Η εκτίμηση της αγοράς για τους ανθρώπους της αγοράς με πείρα στο πεζοδρόμιο είναι δεδομένη,παρά τα όποια λάθη ! Μόνο όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη ! Το θέμα είναι να μην επαναλαμβάνονται !
Κούρασε και δίχασε το κεντροδεξιό κοινό η διαρκής αναμάσηση της περιβόητης φράσης - στροφή προς το κέντρο - που΄απο σύνθημα νίκης σε νορμάλ καταστασεις έχει καταστεί μετά τις εκλογές του 2012 γράμμα κενό περιεχομένου ! Οι κεντρώοι αστοί έχουν μετακομίσει στην ΝΔ απο τις Β εκλογες του 2012 -κι έχουν γίνει φανατικότεροι ΝΔκράτες κι αντι-συριζαίοι κι απο τους παραδοσιακούς δεξιούς !
Το ελληνικό παραδοσιακό κέντρο δεν έχει καμία σχέση με την χαοτική εθνομηδενιστική gay φράξια του εκλογικου περιθωρίου της Ευρώπης ! Αν νομίζει κανείς ότι μπορεί να μετατρέψει τον μετριοπαθή Ελληνα αστό ανοιχτόμυαλο οικογενειάρχη αστό με καταβολές απο τον Βενιζελισμό την ΕΚ του Γ.Παπανδρέου σε ...ξεφωνημένη αδερφή του GAY PRIDE η σε ....φιλομεταναστευτικό ακτιβιστή - στο όνομα ενός γραφικού liberarian lifestyle , που κάποιοι βάφτισαν ....φιλελευθερισμό τότε ας πάει να κοιταχτεί σε κανένα γιατρό ! Ο κόσμος δεν σταματά στα όρια του δημου Φιλοθεης Ψυχικού, ούτε οι εκλογές κρίνονται απο την πλατεία Κολωνακίου !
Η μικρή ελιτίστικη αριστερόστροφη ομάδα γύρω απο τον Σημίτη μπορεί να διατηρεί κάποια απήχηση περι τα οικονομικά στο χώρο του κέντρου αλλά σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί το φιλελευθερο κέντρο στις ευρύτερες μάζες, αλλά την ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία των σαλονιών - παραλλαγή της gauche caviar ! Ούτε οι Πασόκοι δεν αποδέχτηκαν τις δήθεν υπερ-προοδευτικές απόψεις του Σημιτισμού σε κοινωνικά ζητήματα. Θα τις αποδεχθούν οι κεντροδεξιοί και μάλιστα σε τέτοια δυσκολη εποχή ?
Η παρατεταμένη κοινωνικοικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι αλλαγές σε διεθνές επίπεδο έχουν συντρίψει το παλιό πολιτικοκοινωνικό status-quo ενώ μεταβάλλουν ραγδαία τον εκλογικό χάρτη τις κατεστημένες αντιλήψεις, τους ιδεολογικούς διαχωρισμούς, το πολιτικό μαρκετιγκ και τις εκλογικές συνταγές.
Τα παλιά κλισέ περί αριστεράς η δεξιάς στροφής δεν έχουν πλέον σημασία στην παγκοσμίως συνθλιβόμενη φοροκυνηγημένη μεσαία τάξη και έχουν αντικαστασταθεί απο ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ( πορτοκαλί )-ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗ στροφή και τίποτε άλλο .Είτε συστημική κοινωνία Big Brother χωρίς όραμα είτε όραμα ανακούφισης κι αλλαγής απο όπου κι αν προέρχεται !
Η χρήση του φόβου στις μάζες έχει ημερομηνία λήξης ! Οι μάζες λειτουργούν κανονικά σε συνθήκες μέτριου φόβου ! Σε συνθήκες πανικού οργής ακραίας απογοητευσης κινούνται απρόβλεπτα με τάση κατεύθυνσης προς τα άκρα !
Με 4.000.000 έλληνες να κινδυνεύουν με κατασχέσεις και φυλακίσεις απο την Εφορία ( 98 δις τα ληξιπρόθεσμα ) με τους υπόλοιπους να χαροπαλεύουν με ΕΦΚΑ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ -Κράτος κάθε ιδεολογία παραμερίζεται μπροστά στο πανίσχυρο αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης και στο μαζικό συναίσθημα γενικευμένης αγανάκτισης κι οργής που γεννά την αρνηση με την αντισυστημική ψήφο ως ψήφο μαζικής διαμαρτυρίας !
Η μακρά ύφεση η αβάσταχτη πιστωτική ασφυξία και η βίαη προλεταριοποίηση της μεσαίας τάξης συντελούν σε εκλογικά Σύνδρομα Στοκχόλμης και νέα παράδοξα !
Αν οι δεξιοί αγρότες και οι φιλελεύθεροι ελευθεροι επαγγελματίες μες τον πανικό τους πιστεύουν ότι με το γκρουπουσκουλο του μπάχαλου έχουν περισσότερες ελπίδες να γλιτώσουν τα σπίτια τους απο την δαγκάνα της Εφορίας θα ψηφίσουν ακόμα και Συριζα κι ας τον βρίζουν κι όχι ψηφιακό εκσυγχρονισμό με Law and Order του Κυριάκου που θα τους φέρει πλησιέστερα στην φυλακή η στον πλειστηριασμό !
Τι αξιοκρατίες μεταρρυθμίσεις νόμους και τάξεις να ακούσει μια μεσαία τάξη που με το κυνηγι της Εφορίας έχει περάσει αναγκαστικά στην αφάνεια στην πτώχευση και στην παρανομία ? Δεν είναι συγκυριακό ότι δεν ακούγεται η φωνη της ΝΔ και δεν περνάνε τα θεωρητικά σωστά μηνυματα της στην κοινωνία . Δεν είναι μόνο θέμα επικοινωνιακής ικανότητας αλλά και ουσίας του μηνύματος της πολιτικής ορθότητας σε μια διαλυμένη κοινωνία που δεν θέλει να ακούσει και δεν ακούει !
Το διεθνές κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό συστημα κλυδωνίζεται συθέμελα απο τα δικά του λάθη και το συστημικό έχει γινει μισητό όχι μόνο στο λούμπεν προλεταριάτο αλλά ακόμα και στους άλλοτε συστημικούς πολίτες τους κατάχρεους νοικοκυραίους της μεσαίας τάξης του σφαγιασθέντος ιδιωτικού τομέα που κινδυνεύουν να μετατραπούν σε κοινωνικό περιθώριο !
Απόδειξη των ανωτέρω είναι η διεθνής άνοδος της ακροδεξιάς αλλά και τα αριστερίστικα φαινόμενα Κορμπιν και Σαντερς στην καρδιά του καπιταλισμού ! Επίσης δεν είναι τυχαία η αυξανόμενη κρίση εμπιστοσύνης των δυτικών κοινωνιών προς τους Θεσμούς και η αποδοκιμασία των mainstream media και πολιτικών στις αρνητικές για τους συστημικούς πυλώνες δημοσκοπήσεις .
Κεντροδεξιά ως παράρτημα ΝΟ 2 και δεξί δεκανικι της μηδενιστικής ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ δεν προχωράει ούτε στην Ευρωπη ουτε στην Αμερική ! Δεν μπορείς να βάλεις αριστερό παπούτσι στο δεξί πόδι όσες ...στροφές κι αν κανεις ! Αυτή η βίαια εγχείριση αλλαγής φύλου που επέβαλαν παραλογα στα αστικοδημοκρατικά κόμματα κάποια παρανοικά κεφάλια δυτικών ελιτ οδηγησε στην ραγδαία άνοδο της επικίνδυνης ακροδεξιάς που απειλεί να κλονίσει το ευρωπαικό οικοδόμημα !
Θυμίζουμε σε μερικούς πως ο κεντρώος Κ.Μητσοτάκης ακόμα και σε ιδανικές για κεντρώες διευρύνσεις εποχές δεν έκανε μονομερή αυτοκτονική στροφή αλλά αμφίπλευρη διεύρυνση εξουδετερώνοντας παράλληλα και τον εκ δεξιών κίνδυνο !
Η στρατηγική της έντασης ενοποίησε την ΝΔ το 85, καθιέρωσε τον Κ.Μητσοτάκη ως αδιαμφισβητητο ηγέτη και σκέπασε τις φωνές της αμφισβήτησης ! Ηταν ο Κ.Μητσοτάκης ...λαικιστής ?
Πόσο τεχνοκρατικά σωστή μπορεί να είναι μια συστημική πολιτική σε μια εποχή παγκόσμιας αντισυστημικότητας και μια συμβατική αντιπολιτευτική τακτική απέναντι σε ένα αντισυμβατικό αντίπαλο ?
Αγαπητέ κ. Θεοδωρικάκο δύο πόρτες έχει η ζωή κι ως γνωστόν ο θρίαμβος απο την καταστροφή απέχει ένα δευτερόλεπτο ! Η εσύ η η Πορτοκαλι αδερφότητα της Καθημερινής ! Η ταν η επι τας ! Μεσαία λύση δεν υπαρχει όπως δεν υπάρχει και ο φαντασιακός μεσαίος χώρος, νεολογισμός του Λούλη του Pουσοπουλου και Καραμανλη ! Είτε ΠΑΟ του Γουέμπλευ, είτε ΠΑΟ Αλαφούζου και συντριβής ! Τόσο απλά !
Υ.Γ - Ανεπανάληπτη η δήλωση του μέχρι σήμερα μετρημένου κι αγαπημένου στο φιλελευθερο κοινό Πάσχου Μανδραβέλη του group Kαθημερινής που ξεσάλωσε δίκην αυτόκλητου ιεροεξεταστή της Πορτοκαλι αδερφότητας - δεν έπρεπε να χε γινει η δημοσκόπηση του 72% όπως και καμία συζήτηση ..με τα γνωστά περί ανθρωπινων δικαιωμάτων που είναι δεδομενα κτλ κτλ κτλ !
Να μας πει ποιά επιχείρηση πήγε μπροστά βρίζοντας τους πελάτες της και ποιό κόμμα κερδισε εκλογές μειωνοντας τους ψηφοφόρους του ...που ανήκουν συντριπτικά στο ενοχλητικό 72% ?

ΚΙΚΕΡΩΝ

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: