Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Πώς ευτέλισαν τον Νόμο και την Τάξη

Μια από τις πολλές ικανότητες της Αριστεράς είναι να αποδομεί και να αποσαθρώνει τις αξίες του συντηρητικού και του φιλελεύθερου χώρου. Δύο από αυτές τις αξίες είναι ο Νόμος και η Τάξη, που αποτελούν ένα αδιάσπαστο σύνολο.
Ο Νόμος καθορίζει το πλαίσιο εντός του οποίου λειτουργούν και κινούνται οι πολίτες και η Τάξη εξασφαλίζει την τήρηση των νόμων και την κοινωνική ειρήνη. Αυτές λοιπόν τις δύο αξίες ο λόγος της Αριστεράς τις μετάταξε στον χώρο της απαξίας.
Απαξιώνοντας τες, αυτομάτως, κατέστησε αξίες την α-νομία και την α-ταξία. Και αυτό φαίνεται πλέον στην πράξη. Τα κρούσματα της καθημερινής βίας των ερυθροτραμπούκων και κυρίως η ατιμωρησία τους, το μαρτυρούν.
Η ριζοσπαστική Αριστερά των κινημάτων, δεν προστατεύει μόνον αυτές τις συλλογικότητες. Κυρίως υποθάλπει τις κινηματικές πρακτικές τους, που ουσιαστικά καταλύουν βασικά συνταγματικά δικαιώματα άλλων ομάδων και άλλων συλλογικοτήτων.
Γιατί όταν ο Ρουβίκωνας ή κάποιες γκρούπες ερυθροτραμπούκων εισέρχονται βιαίως σε μια ομιλία, παραβιάζουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.
Για να μην αναφερθώ στις πράξεις σωματικής βίας ή καταστροφής περιουσιών ή επιθέσεων κατά των δυνάμεων της Τάξεως. Και όλες αυτές οι πράξεις μένουν ατιμώρητες, αποθρασύνοντας τους δράστες. 
Εδώ φαίνεται πόσο υποκριτική είναι η υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών από την Αριστερά. Μπροστά στην κατάλυση τους από οργανωμένες ομάδες τους δικού της χώρου, παραμένει απαθής και αδιάφορη. Απεναντίας προστατεύει τους θύτες.
Και αυτό το κλίμα το μετέφερε η κυβέρνηση, μέσω συγκεκριμένων εντολών, και στα όργανα της τάξεως. Ουδείς συλλαμβάνεται, ουδείς παραπέμπεται. Πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η κατάσταση;
Στην χειρότερη περίπτωση σε πράξεις αυτοάμυνας και στην καλύτερη περίπτωση σε γενίκευση αυτών των πράξεων ανομίας. Το πιο πιθανόν είναι το δεύτερο να φέρει το πρώτο. Ήδη, μάθαμε πως την προηγούμενη Κυριακή συγκροτήθηκαν περίπολα ερυθροτραμπούκων.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πολύ σύντομα θα παγιδευθεί σε αυτήν την κατάσταση που δημιούργησαν οι ιδεοληψίες μερικών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Το τέρας δεν θα μπορεί να ελεγχθεί.
Τι πρέπει να γίνει; Από αυτήν την κυβέρνηση, για ευνόητους λόγους, δεν μπορεί να περιμένουμε τίποτα. Μόνον αποθράσυνση των παρανομούντων, που έφτασαν στο σημείο να προκαλέσουν και διπλωματικό επεισόδιο.
Τι περιμένουμε όμως από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας; Αρχικά, αυστηροποίηση του σχετικού νομικού πλαισίου και στην συνέχεια να δοθεί η εντολή στις δυνάμεις της Τάξεως, να απελευθερώσουν χώρους και περιοχές, που ουσιαστικά έχουν αυτονομηθεί από την λοιπή Επικράτεια. Που δεν ελέγχονται από το Κράτος.
Η ηγεσία της Αστυνομίας το μόνο που ζητεί είναι πολιτική κάλυψη. Τα υπόλοιπα είναι δικό της θέμα. Και όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν τις πρώτες εβδομάδες της ζωής της νέας κυβέρνησης, ώστε να δοθεί  από την αρχή η αίσθηση της ασφάλειας στον πολίτη. Να αντιληφθεί πως κάτι σημαντικό άλλαξε.
Και οι μαινάδες και οι φυλλάδες της Αριστεράς, ας σκούζουν!



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: