Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Τα fake news του Μεγάρου Μαξίμου, η προειδοποίηση Μητσοτάκη και το «φλερτ» Καμμένου-Παπακώστα


Τα fake news του Μεγάρου Μαξίμου, η προειδοποίηση Μητσοτάκη και το «φλερτ» Καμμένου-Παπακώστα
Του Γιάννη Κ. Τρουπή
Το πολιτικό «φλερτ» εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια όσων βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα ολομέλειας της Βουλής.
Η αρχή έγινε από την μέχρι χθες βουλευτή της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα: «Θα παρακαλέσω τον κύριο Πρόεδρο της Βουλής και εσάς, που είστε οι αρμόδιοι Αντιπρόεδροι για να διαχειρίζεστε και να συντονίζετε αυτή τη διαδικασία, για να διαφυλάσσετε και το κύρος της Βουλής από διολίσθηση σε πρακτικές και σε συμπεριφορές οι οποίες στοχεύουν σε προσωπικό επίπεδο τους συναδέλφους ή τους Υπουργούς προς τους συναδέλφους ή τους συναδέλφους προς τους Υπουργούς, να τηρείτε πάντοτε τον Κανονισμό» είπε προς τον προεδρεύοντα.
Την πάσα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα πήρε ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος απευθύνθηκε στην κυρία Παπακώστα, κάνοντάς της «πρόταση συνεργασίας», έστω και σε άτυπη μορφή, όπως ο ίδιος σημείωσε: «Ξέρω ότι έχει γνώση του θέματος, να της ζητήσω, στα πλαίσια της συνεργασίας με το Κοινοβούλιο, να χειριστεί εκείνη το θέμα στο Υπουργείο, στη νομοτεχνική Επιτροπή. Θα σας εγχειρίσω, δε, και τις επιστολές που έχουμε κάνει για τα θέματα της χηρείας, ώστε να συμπεριλάβουμε στο επόμενο νομοσχέδιο και το θέμα των ΑμεΑ και το θέμα της χηρείας, για να μπορέσουμε πράγματι να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία» είπε με μεγάλη δόση πολιτικής «αβρότητας» ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Ωραία. Ευχαριστώ πολύ» απάντησε η πρώην υφυπουργός αποδεχόμενη ουσιαστικά την πρόσκληση-πρόταση. 
Η παραπάνω σκηνή που εξελίχθηκε πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείξει το δρόμο της εξόδου στην Κατερίνα Παπακώστα, έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι η «μεταγραφή» της στους ΑΝΕΛ ίσως και να έχει ολοκληρωθεί.. 

Ένα tweet του Πάνου Καμμένου μερικές ώρες μετά τη διαγραφής έκανε και τους πλέον δύσπιστους να θεωρήσουν ότι ο δρόμος για την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπορεί και να έχει ανοίξει για τα καλά.

«Διέγραψε μια μητέρα ΑΜΕΑ που λόγω του προσωπικού της αγώνα μπορεί να νομοθετήσει καλύτερα από όλους για το θέμα, υποτασσόμενος στα συμφέροντα», ήταν το μήνυμα του Π. Καμμένου, που έσπευσε να θέσει την Κατερίνα Παπακώστα υπό την «πολιτική του προστασία».

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η διαγραφή Παπακώστα το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να ταυτίσει την απόφαση
του Κυριάκου Μητσοτακη με τον Αδωνι Γεωργιάδη, ότι δήθεν δηλαδή η κυρία Παπακώστα επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ , προκαλώντας την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη.

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη: «Η καρατόμηση της Κατερίνας Παπακώστα, άλλη μια ένδειξη της ομοψυχίας και της συνοχής στη δεξιά πολυκατοικία. Η γραμμή "Άδωνις και Άγιος ο Θεός", μετατρέπει τη ΝΔ σε ΛΑΟΣ γρηγορότερα και από ότι προβλέπαμε».

Η πραγματικότητα, όπως επιμένουν γαλάζια στελέχη, είναι απολύτως διαφορετική καθώς η διαγραφή ήρθε ως αποτέλεσμα της διαφοροποίησης Παπακώστα στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο που είχε εισαχθεί στη Βουλή.
Στην ΝΔ έχουν εντοπίσει το τελευταίο διάστημα μία οργανωμένη επιχείρηση που συντονίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου «με στόχο την εμφάνιση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετακινείται δήθεν προς τα δεξιά , με απώτερο σκοπό να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ το χώρο του κέντρου» όπως σημειώνουν πηγές της Πειραιώς.

Στο πλαίσιο αυτό τα γαλάζια στελέχη εντάσσουν και την ανακοίνωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, με αφορμή αυτή τη φορά το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης: 

«Ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί, δυστυχώς, να αποτελεί παρακολούθημα της ακροδεξιάς ρητορικής του Αντιπροέδρου του. Σήμερα, με αφορμή ένα καταφανώς καταδικαστέο περιστατικό, για πολλοστή φορά επαναφέρει το δόγμα τάξης και ασφάλειας και παρουσιάζει τη χώρα ως Άγρια Δύση και τον εαυτό του ως επίδοξο σερίφη».
Κεντρικό άξονα αυτής της κυβερνητικής προσπάθειας θεωρούν στην ΝΔ ότι αποτελεί ένας «μηχανισμός οργανωμένης παραποίησης δηλώσεων» στελεχών της ΝΔ, που έχει στηθεί με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε αυτήν την προσπάθεια στην ΝΔ περιλαμβάνουν και το πρωτοσέλιδο της Αυγής, το οποίο παρουσίασε πριν από μερικά 24ωρα τον Άδωνι Γεωργιάδη να έχει κάνει μία τοποθέτηση, στην οποία ουδέποτε ο ίδιος είχε προχωρήσει. 

Μόνο τυχαία δεν ήταν η τοποθέτηση-προειδοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους βουλευτές του κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων, αφού αποχώρησαν οι τηλεοπτικές κάμερες από την αίθουσα γερουσίας, θέλοντας να βάλει «ψύλλους στα αυτιά» των βουλευτών του: 

«Θα πρέπει να προσέχετε το τι λέτε. Παραποιούν συστηματικά το παραμικρό για να αλλάξουν την ατζέντα» είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ , θέλοντας να επιστήσει την προσοχή τους. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ.Μητσοτάκης πήγε την κουβέντα ένα βήμα παραπέρα, λέγοντάς τους ότι πρόσφατα σε ομιλία του έδωσε ένα παράδειγμα, χωρίς να σκεφτεί ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει όχημα για την αλλαγή της ατζέντας από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: