Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Η «διαφορετική» ομιλία Μητσοτάκη σε ένα... «διαφορετικό» συνέδριο


Η «διαφορετική» ομιλία Μητσοτάκη σε ένα... «διαφορετικό» συνέδριο
Του Γιάννη Κ. Τρουπή
O Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ακολούθησε την πεπατημένη. Πραγματοποίησε μία “διαφορετική” ομιλία, κλείνοντας το 11ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, ένα “διαφορετικό” συνέδριο. Μπορεί να ξάφνιασε πολλούς, όμως δεν κινήθηκε τυχαία, στο πλαίσιο μιας συνεδριακής διαδικασίας που έμεινε μακριά από δήθεν “κορώνες” και πρακτικές περασμένων δεκαετιών.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανεβαίνοντας στο βήμα για να ρίξει την αυλαία του συνεδρίου, δεν θέλησε να πραγματοποιήσει μία ακόμα δημόσια τοποθέτηση με καθαρά τεχνοκρατικό περιεχόμενο.
Σκοπός του ήταν να ξεδιπλώσει το σχέδιο του για τη χώρα, όχι όμως μέσα από την παράθεση αριθμών αλλά μιλώντας στους πολίτες σε μία “άλλη” γλώσσα, με περισσότερο συναισθηματικούς τόνους, σε μία περίοδο που ο αγώνας για επιβίωση είναι μεγάλος.
“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να απευθυνθεί στο συναίσθημα των πολιτών. Να μιλήσει στο θυμικό και στη καρδιά και όχι στη λογική των Ελλήνων” τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές στο liberal.gr. Ο κ. Μητσοτάκης, ενώπιον των δύο πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, περιέγραψε το όραμά του για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα, αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο τη ξερή παράθεση ενός πλαισίου δράσεων.
“Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες. Για να ξεπεράσουμε όσα μας χώριζαν χθες για χάρη όσων θα μας ενώνουν αύριο. Δεν έχει ταξικό πρόσημο η Νέα Δημοκρατία. Μοναδικό μας πρόσημο είναι η ελληνική σημαία. Και αυτήν σας ζητώ να υψώσετε. Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα του λαού. Αλλά κυρίως είναι το κόμμα για το λαό”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επέμεινε πάρα πολλές φορές στη διάρκεια της ομιλίας του στην έννοια της ενότητας.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλητές του δεν έχει κρύψει
την πεποίθησή του πως για να “αλλάξει το πλοίο ρότα” θα απαιτηθούν ευρύτερες συναινέσεις και συμμαχίες πέρα και πάνω από κόμματα και σχηματισμούς.
Στο πλαίσιο αυτό δεν επιθυμεί, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, να γίνει ένας ακόμα “πρωθυπουργός της κρίσης”. “Πρέπει πρώτα από όλα να το πιστέψει ο ίδιος ο πολίτης”, όπως έχει ακουστεί να λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνεργάτες του.
Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα καλλιεργεί τη λογική του διχασμού στην ελληνική κοινωνία, στοιχείο που επιταχύνει την κρίση. Ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε μάλιστα να απευθυνθεί σε όσους ψήφισαν τον κ. Τσίπρα στις τελευταίες εκλογές, ζητώντας τους να μην του δώσουν τρίτη ευκαιρία.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώπιον των συνέδρων δε θελήσει να υποσχεθεί πράγματα που δεν θα μπορέσει να κάνει, δείχνοντας ότι παραμένει πολέμιος της παροχολογίας.
“Θα υλοποιήσουμε ό,τι υποσχόμαστε. Και ό,τι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε δεν θα το υποσχεθούμε. Η Ελλάδα θα μεταμορφωθεί ξανά. Αντίστροφα αυτήν τη φορά. Από μια χώρα απελπισίας σε μια χώρα προόδου και προκοπής” επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας ειδική αναφορά στους ανθρώπους.
“Το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι το πραγματικό κεφάλαιο της Ελλάδας. Η αναγέννηση της πατρίδας μας θα έρθει αν τολμήσουμε να πιστέψουμε στην κοινή λογική, στη σκληρή δουλειά, στα μετρημένα λόγια. Αν τολμήσουμε να ελπίσουμε ότι η χώρα έχει αύριο. Και προπαντός αν παλέψουμε για αυτό”, είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης πάντως έθεσε τη ΝΔ σε εκλογική ετοιμότητα βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την πάταξη του διχασμού.
“Να φύγουν αυτοί που φτωχοποίησαν τη χώρα. Που πήγαν να θάψουν ζωντανή τη μεσαία τάξη κάτω από τους φόρους. Αλλά κυρίως που έκρυψαν τα όνειρα μας πίσω από το σκοτάδι του διχασμού και της μισαλλοδοξία”, τόνισε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε ακόμα μία φορά για την ανανέωση του κόμματος, στέλνοντας μήνυμα προς τα παλιότερα στελέχη να την αντιληφθούν ως πρόκληση και όχι ως απειλή.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: