Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Άδωνις στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν υπάρχει περίπτωση με τη ΝΔ κυβέρνηση ο Ρουβίκωνας να έκανε αυτά που κάνει.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο στο ΘΕΜΑ 104,6 FM 05/01/2018


Μιλώντας στην εκπομπή Mea Culpa

Η ενασχόληση της κυβέρνησης με το Σκοπιανό στοχεύει στο εσωτερικό της χώρας και όχι στην πραγματική επίλυση του ζητήματος, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
«Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση ο Ρουβίκωνας ή ο κάθε Ρουβίκωνας να μπορούσε να κάνει αυτά που κάνει» επισήμανε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή του Κ. Μπογδάνου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε, εάν η ΝΔ βρεθεί στην εξουσία ακόμα και τα λάθη και της δικής του παρατάξεως όπως η αντιμετώπιση των Εξαρχείων διαχρονικά θα έχουν τελειώσει. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εάν γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης το ζήτημα των Εξαρχείων θα επιλυθεί. Εάν δεν επιλυθεί θα έχουμε αποτύχει» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων


Την πεποίθηση ότι η στόχευση του πρωθυπουργού είναι προς το εσωτερικό της χώρας όσον αφορά την ενασχόλησή του με το θέμα των Σκοπίων εξέφρασε ο κ. Γεωργιάδης. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αν ενδιέφερε τον κ. Τσίπρα η ουσία του Μακεδονικού ζητήματος θα είχε προϋπολογίσει ότι θα είχε συμφωνία με τον κυβερνητικό του εταίρο, θα είχε ξεκινήσει με μια προσπάθεια να συννενοηθεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης χωρίς να ξεκινήσει μια πολεμική ρητορική εναντίον τους, δεν θα είχε επιτρέψει στον υπουργό Εξωτερικών του να καλεί τους βουλευτές σε αποστασία ούτε τον υπουργό Αμύνης του να λέει τα ακριβώς αντίθετα».

«Με αυτή τη στρατηγική θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο ώστε να είναι ικανός να κάνει μια διαπραγμάτευση της προκοπής. Είναι προφανής η στόχευση προς το εσωτερικό της χώρας, αφού δεν έκανε τίποτε από τα παραπάνω», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Αναφορικά με τη θέση της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι υπάρχουν δύο κόκκινες γραμμές: «Η πρώτη γραμμή και αφετηρία είναι ότι για να μπούμε στην κουβέντα πρέπει να υπαρχει ενιαία κυβερνητική θέση. Η δεύτερη κόκκινη γραμμή είναι το Βουκουρέστι και η γραμμή που καθόρισε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008. Αυτή είναι για τη λήξη της διαπραγμάτευσης. Στο ενδιάμεσο αυτών των δύο κόκκινων γραμμών πρέπει να βρεθεί η λύση».
Εκλογές το 2018 ή το 2019;

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο Τσίπρας θέλει να πραγματοποιηθούν εκλογές το 2018 μετά την έξοδο στις αγορές. Από την άλλη μεριά οι δανειστές θέλουν να παραμείνει μέχρι το τέλος επειδή τους κάνει τα χατήρια. «Αφού ο Τσίπρας διασφαλίζει τα συμφέροντά τους δεν έχουν κανέναν λόγο να ψάξουν για άλλον. Τους δανειστές δεν τους νοιάζει εάν εμείς περνάμε χάλια, εάν εμένα με κυνηγάει ο Ρουβίκωνας να με δείρει σε κάποιο στενό, αν υπάρχουν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη ή αν κόβουν τα ταξίδια των παιδιών μας στο εξωτερικό», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εμείς δεν είμαστε ούτε με τους δανειστές ούτε κατά των δανειστών. Εμείς είμαστε με την Ελλάδα», τόνισε αναφορικά με την στάση του κόμματος του, ενώ υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχει βρει πλήρως την ισορροπία και εκφράζει το σύνολο των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: