Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Το συλλαλητήριο άξονας της ομιλίας Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή

«H εντυπωσιακή συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποδεικνύει την ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Σέβομαι και συμμερίζομαι αυτή την ευαισθησία» είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα το απόγευμα της Κυριακής , ελάχιστες ώρες μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το σκοπιανό. 

Με τη δήλωση αυτή ο κ. Μητσοτάκης αποτύπωσε τη θέληση του να ακούσει το λαϊκό αίσθημα. Η «καθαρή» αυτή επιλογή του προέδρου της ΝΔ θα αποτελέσει και τη βάση της ομιλία του στην πολιτική επιτροπή του κόμματος, το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναλάβει ότι συμμερίζεται την ευαισθησία των πολιτών γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, η οποία εκφράστηκε στη συγκέντρωση της Κυριακής και θα ξεδιπλώσει το «γαλάζιο» σχεδιασμό αναφορικά με την στάση της ΝΔ.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον των μελών του κεντρικού οργάνου της ΝΔ θα χαρακτηριστεί από τους υψηλούς τόνους εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για μία σειρά θεμάτων με πρώτο αυτό των Σκοπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να σημειώσει πως είναι φανερό ότι από την πλευρά της ΠΓΔΜ δεν υπάρχουν οι δυνατότητες για μία έντιμη συμφωνία, στην οποία θα περιλαμβάνεται ολόκληρο το «πακέτο», το οποίο έχει χαρακτηρίσει αποδεκτό η ΝΔ. 

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει ότι η ηγεσία των Σκοπίων δε δείχνει ικανή να μπορεί να συμφωνήσει τόσο στο θέμα της ονομασίας, ούτε στη χρήση «έναντι όλων», ούτε όμως και στο κρίσιμο κομμάτι του αλυτρωτισμού.

Ως εκ τούτου, πρόεδρος της ΝΔ θα επιτεθεί με σφοδρότητα στον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι χρησιμοποιεί ένα κορυφαίο εθνικό θέμα με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας, επιδιώκοντας να πλήξει την ΝΔ.

Στην ομιλία του θα επισημάνει πως δε διαβλέπει ότι η γειτονική μας χώρα έχει τη δυνατότητα να κάνει ουσιαστικά βήματα για την επίλυση του ζητήματος, επικρίνοντας παράλληλα τον πρωθυπουργό για ανευθυνότητα και μυστική διπλωματία.
Κεντρικός άξονας της αναφοράς του στο θέμα της ΠΓΔΜ θα είναι πως από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση θα φέρει το βάρος της ευθύνης των όποιων εξελίξεων, σε μία προφανή προσπάθεια απομόνωσης του κ.Τσίπρα. 

Μεγάλο κομμάτι θα καλύψουν και τα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, τα οποία ο κ.Μητσοτάκης θα παρουσιάσει αναλυτικά.

Ταυτόχρονα θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας προς τους έλληνες πολίτες τονίζοντας ότι υπάρχει εναλλακτική λύση για τη χώρα και αυτή είναι η ΝΔ με το αξιόπιστο πρόγραμμά της, όπως αναμένεται να πει. 

Συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμαιναν στο liberal.gr ότι η ομιλία Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή θα θέσει το πλαίσιο των κινήσεων της ΝΔ για το επόμενο διάστημα, βάζοντας την ατζέντα στο δημόσιο διάλογο της χώρας.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: